Οι χώρες θα κατατάσσονται σε «κόκκινες», «κίτρινες» και «πράσινες» -Πού θα γίνονται τα τεστ

Οι χώρες θα κατατάσσονται σε «κόκκινες», «κίτρινες» και «πράσινες» -Πού θα γίνονται τα τεστ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έτοιμες για την επανεκκίνηση και του εξωτερικού τουρισμού είναι οι αρχές στην Ελλάδα καθώς από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και από την 1η Ιουλίου προς τα αεροδρόμια της χώρας.

Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι η ροή των ταξιδιωτών προς τη χώρα μας θα είναι ανεξέλεγκτη. Αντιθέτως, θα υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα ασφαλείας έτσι ώστε και να εντοπιστούν πιθανά εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, και να ελεγχθούν οι επαφές τους ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη καταρτιστεί ειδικά εγχειρίδια για την κατάταξη των χώρων με βάση τα κρούσματα και τα θύματα σε αυτή η οποία θα προκύπτει από την εβδομαδιαία αξιολόγηση του επιδημιολογικού φορτίου και στοιχείων κάθε χώρας προέλευσης των ταξιδιωτών.

Τα παραπάνω δεδομένα θα τοποθετούνται σε χάρτη στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο οι χώρες θα χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες», «πορτοκαλί», «πράσινες» και «κίτρινες», ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχειά έτσι ώστε να επιλέγονται οι πτήσεις στις οποίες θα γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, στις «πράσινες» χώρες σε σύνολο 150 περίπου επιβατών ένας με δύο έλεγχοι, στις «κίτρινες» τουλάχιστον πέντε με δέκα έλεγχοι, στις «πορτοκαλί» χώρες 20 με 30, ενώ στις «κόκκινες» χώρες ενδεχομένως να γίνεται δειγματοληψία ακόμη και στους μίσους επιβάτες της πτήσης.

Προκειμένου να εφαρμοστεί ωστόσο το παραπάνω επιχειρησιακό σχέδιο αναμένεται να δημιουργηθούν 15 ομάδες κρούσης οι οποίες θα δρουν στα αεροδρόμια της χώρας με «δεξαμενή»  500 γιατρούς «κομάντο», και συγκεκριμένα με στρατιωτικούς γιατρούς, νοσηλευτές και κλιμάκια του ΕΟΔΥ και ΓΓΓΠ. Οι ομάδες αυτές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα προβαίνουν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πτήσεις από το εξωτερικό που φτάνουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στην περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα, θα γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους και θα μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X