Λυκογιάννης: «Ο Λαρεντζάκης έχει μπασκετικό θράσος, εξελίχθηκε στην ΑΕΚ»

Συμφώνησε με Ολυμπιακό ο Λαρεντζάκης- Πέρασε ιατρικά στο ΣΕΦ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Άρης Λυκογιάννης ήταν εκείνος που ανέδειξε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, με τον έμπειρο κόουτς του Κολοσσού να αναλύει για λογαριασμό του Eurohoops το αγωνιστικό προφίλ του παίκτη.

Αναλυτικά όσα είπε

“Νομίζω πως το πιο σημαντικό είναι πως ήταν ένας στόχος του ίδιου εδώ και πολύ καιρό. Ήθελε να παίξει στο τοπ επίπεδο. Μεγάλο προσόν του Γιαννούλη είναι η εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Έχει αυτό που λέμε μπασκετικό θράσος. Είμαι αισιόδοξος πως θα ανταποκριθεί θετικά στο νέο αυτό κεφάλαιο της καριέρας του”.

Στην συνέχεια ο κόουτς του Κολοσσού αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη στη Ρόδο, αναφέροντας πως “Δεν μπορείς προδικάζεις πορείες νεαρών αθλητών. Τότε ο ίδιος πήρε την ευκαιρία και την άρπαξε από τα μαλλιά. Ήταν μικρός ηλικιακά, πήρε λίγα χρήματα τότε και το μοναδικό που ήθελε ήταν να είναι βασικός. Εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία και αυτός ανταποκρίθηκε. Στην πορεία εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο μέσα από την ΑΕΚ, την ACB και τώρα το επόμενο βήμα του είναι ο Ολυμπιακός όπου θα δοκιμάσει και εκεί τις δυνατότητές του”.

Έχουν περάσει 4 χρόνια από την τελευταία φορά που Λαρεντζάκης και Λυκογιάννης συνεργάστηκαν, με τον Αιγαλεώτη γκαρντ να έχει βελτιωθεί σημαντικά σε αυτό το διάστημα, κυρίως στην άμυνα, σύμφωνα με τον πρώην προπονητή του. “Έχει βελτιωθεί πολύ στο αμυντικό κομμάτι. Έχει δυναμώσει και ξέρει ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένος σε τέτοιους ρόλους σε αυτό το επίπεδο. Αμυντικά είναι πολύ πιο ενεργός. Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με την επίθεση, έχει το χαρακτηριστικό του σκόρερ. Χωρίς όμως να είναι εξαιρετικός σε κάτι συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κομμάτι που δεν έχει στο παιχνίδι του. Μπορεί να σουτάρει, να περάσει, να ποστάρει. Κανένα δεν τα κάνει στον υπερθετικό βαθμό αλλά τα κάνει σε καλό επίπεδο. Πρέπει τώρα να δουλέψει το κορμί και την αθλητικότητά του, που είχε κάποια κενά. Θα δουλέψει κατάλληλα σε καλύτερο επίπεδο, με καλύτερους αντιπάλους και φυσικά με καλύτερους συμπαίκτες”.

«Η απουσία του Ολυμπιακού είναι σίγουρα πληγή για το πρωτάθλημα. Από την άλλη το ίδιο το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει πολύ σοβαρότητα προβλήματα από την κόντρα των “αιωνίων”. Ενδεχομένως να απασχολεί τους οπαδούς αυτό, αλλά όχι τους μπασκετικούς. Η λίγκα έχει πολύ σημαντικά θέματα που πρέπει να λύσει. Η απουσία του Ολυμπιακού είναι ακόμα ένα στοιχείο που εμποδίζει το πρωτάθλημα να αναπτυχθεί προς την σωστή κατεύθυνση».

Στην συνέχεια ο έμπειρος κόουτς μας μίλησε για την καραντίνα του και, όπως όλοι οι προπονητές, έτσι και αυτός έχει εξετάσει αρκετούς παίκτες στο σκάουτινγκ αυτό το διάστημα. “Είμαι στην Αθήνα αυτή την περίοδο, στο σπίτι, όπως όλοι μας. Η καραντίνα έχω να πω πως είχε καλά και μέτρια στοιχεία. Τα καλά ήταν το γεγονός πως μπορούσαμε να περάσουμε χρόνο με τις οικογένειές μας και να κάνουμε πράγματα που δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε πριν. Κάνω αρκετό σκάουτινγκ για να… περάσει η ώρα. Βλέπουμε παίκτες και κοιτάμε τις λίστες που έχουμε στα χέρια μας. Από εκεί και πέρα περνάμε προσωπικές στιγμές, κάνουμε γυμναστική κλπ…”

Του χρόνου ο Άρης Λυκογιάννης έχει συμβόλαιο με τον Κολοσσό, όμως ο ίδιος κρατάει… μικρό καλάθι, καθώς κανείς δεν ξέρει πώς θα επηρεάσει η πανδημία τις ομάδες της Ελλάδας. “Αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Έχω συμβόλαιο αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουν πράγματα και καταστάσεις και σε ό,τι έχει να κάνει με την λίγκα, αλλά και με την ομάδα. Τι οικονομικές εκκρεμότητες, το μπάτζετ και γενικά να κάνουμε τις απαραίτητες κουβέντες. Το 95% των ομάδων σε μηδενικό σημείο θα έλεγα”.

Το πρωτάθλημα της χώρας μας δεν θα συνεχιστεί, απόφαση που ο κόουτς του Κολοσσού βρίσκει απόλυτα σωστή, με βάση τα δεδομένα. “Με βάση τα μέτρα της κυβέρνησης και το πώς εξελίχθηκε η πανδημία, αυτή είναι η σωστή απόφαση. Από εκεί και πέρα με προβληματίζει χρησιμοποηθεί για λύσεις σε προβλήματα και στα κακώς κείμενα που αυξάνουν χρόνο με τον χρόνο ή η γενικότερη ηρεμία θα αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση. Στοχιείς και χαρακτηριστικά που πήγαν το μπάσκετ πίσω. Θα δούμε είτε μπρος ή πίσω.

Τέλος ο Άρης Λυκογιάννης απάντησε σε ερώτηση αναφορικά με την καραντίνα και το κατά πόσο μπορεί όλο αυτό που περάσαμε να μας κάνει να δούμε διαφορετικά τα πράγματα, θυμίζοντάς μας πως το ανθρώπινο είδος έχει την τάση να ξεχνά… “Δεν έχει αλλάξει κάτι νομίζω. Βρεθήκαμε σε μια κατάσταση που δεν είχαμε βιώσει και εκτιμήσαμε αλλιώς κάποια πράγματα. Όμως το ανθρώπινο είδος έχει την τάση να ξεχνάει. Αυτό θα το δούμε στο πέρασμα του χρόνου. Θα φανεί λοιπόν αργότερα, αν και δεν πιστεύω πως τελειώσαμε ακόμα με αυτό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X