ΠΑΕ ΑΕΚ: «101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, δεν ξεχνάμε!» (ΦΩΤΟ)

ΠΑΕ ΑΕΚ: «101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, δεν ξεχνάμε!» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια ημέρα μνήμης με βαρύνουσα σημασία για την ΑΕΚ ξημερώνει απόψε.

Η 19η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως η ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μια ημέρα πολύ σημαντική για την ίδια την ΑΕΚ και τον κόσμο της λόγω των καταβολών του συλλόγου. «Θα θυμόμαστε για να θυμίζουμε. Και την 19η Μαϊου και τη 14η Σεπτεμβρίου και την 29η Μαϊου. ‘Ολες τις ημερομηνίες που εκπροσωπεί η ΑΕΚ. Η σπουδαιότερη προσφυγική ομάδα. Ομάδα που ιδρύθηκε πριν καλά καλά βάλουν οι πρόσφυγες κεραμίδια στις παράγκες τους. Σαν σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι του Μικρασιατικού ελληνισμού, αυτό του Πόντου υπέστη πρώτο τη Γενοκτονία από τους Κεμαλικούς και τους Γερμανούς συνεργάτες τους.», αναφερόταν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Original 21 και τα λόγια των φίλων της Ενωσης τα λένε… όλα.

Φυσικά σε σχετική ανάρτηση προχώρησε και η ΠΑΕ ΑΕΚ που επιστρατεύει τους στίχους ενός από των δημοφιλέστερων στίχων για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Την πατρίδα μ’ έχασα,
έκλαψα και πόνεσα,
λιγούμαι κι αρόθυμω όι όι,
ν’ ανασπάλω κι επορώ!

101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!
Δεν ξεχνάμε!

Η ΚΑΕ ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να ξεχάσει την ημέρα μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων. Μετά την ΠΑΕ, έτσι και το τμήμα μπάσκετ έκανε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση που μιλά για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η ανάρτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

101 χρόνια μνήμης… Η ΑΕΚ της Προσφυγιάς, των Ιδεών και των Αγώνων υπάρχει αυτονοήτως και για να υπενθυμίζει τη μία και μοναδική Αλήθεια και για να καταδικάζει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ένα από τα απεχθέστερα στο βάθος των αιώνων η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η οικογένεια της ΑΕΚ BC δεν ξεχνά τις χιλιάδες ψυχές, που χάθηκαν και που φωνάζουν να θαφτούνε τα άταφα κορμιά, για τις εκκλησιές, που γκρεμίστηκαν ή δεν ξανάναψε το άγιο καντηλάκι τους, για τα ελληνόσπιτα που έκλεισαν, για το φλογισμένο και ματωμένο μήνυμα, που αποστέλλει σε όλο την υφήλιο η θυσία τους. Υπερήφανοι για τις ρίζες μας. Για τις Αλησμόνητες Πατρίδες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X