Κορωνοϊός-Ισπανία: Στα τέλη Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα για τον τουρισμό

Κορωνοϊός-Ισπανία: Στα τέλη Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα για τον τουρισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ισπανία, μια χώρα που εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό, σκοπεύει να ανοίξει και πάλι τα σύνορα σε επισκέπτες γύρω στα τέλη Ιουνίου καθώς προχωρά στην άρση του lockdown, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, σε μια αναγκαία ώθηση για τον τουριστικό κλάδο που έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία.

Η Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα αιφνιδίασε τους εταίρους της στην ΕΕ επιβάλλοντας καραντίνα δύο εβδομάδων σε όλους τους επισκέπτες από το εξωτερικό και ουσιαστικά διατηρώντας κλειστά τα σύνορα, λέγοντας πως αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να μην εισαχθεί ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού στη χώρα.

Ωστόσο η κίνηση επρόκειτο να είναι προσωρινή και ο υπουργός Μεταφορών Χοσέ Λουίς Αμπάλος δήλωσε ότι θα αρθεί σταδιακά παράλληλα με το να επιτραπούν τα ταξίδια εντός της Ισπανίας, της οποίας οι διάφορες περιοχές χαλαρώνουν τους περιορισμούς σε διαφορετικές φάσεις.

«Μόλις οι Ισπανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλες επαρχίες, οι ξένοι θα μπορούν να έρθουν στην Ισπανία», δήλωσε ο υπουργός στο δίκτυο TVE, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Από τα τέλη Ιουνίου, θα ξεκινήσουμε την τουριστική δραστηριότητα, ελπίζω», δήλωσε. «Πρέπει να καταστήσουμε την Ισπανία ελκυστική χώρα από άποψη υγείας».

Ο τουρισμός αντιστοιχεί σε πάνω από το 12% του ισπανικού ΑΕΠ.

Μια από τις σφοδρότερα πληγείσες χώρες με 27.650 θανάτους και 231.350 κρούσματα, η Ισπανία χαλαρώνει αργά το αυστηρό lockdown που ισχύει από τα μέσα Μαρτίου, στο πλαίσιο του οποίου για ολόκληρες εβδομάδες οι πολίτες δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους ούτε για να αθληθούν.

Η επιδημία άσκησε μεγάλες πιέσεις στις υπηρεσίες υγείας και έπληξε την οικονομία, που φέτος μπορεί να συρρικνωθεί έως και 12,4%, όπως έχει ανακοινώσει η Τράπεζα της Ισπανίας. Η ανεργία αυξήθηκε σημαντικά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με τον αριθμό των ανθρώπων που εξαρτώνται από τα επιδόματα ανεργίας να φθάνει το επίπεδο ρεκόρ των 5,2 εκατ.

Παρόλο που η ζωή στις λιγότερο πυκνοκατοικημένες Βαλεαρίδες και Καναρίους νήσους έχει σχεδόν επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς για τους ντόπιους, δεν φαίνονται ακόμα τουρίστες στον ορίζοντα.

«Αυτό συμβαδίζει με το σχέδιο σταδιακής κατάργησης των μέτρων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ξένους να ταξιδέψουν ενώ ο πληθυσμός της Ισπανίας τελεί υπό περιορισμό», δήλωσε ο Αμπάλος.

Παράλληλα, η κυβέρνηση είπε ότι από τώρα και στο εξής θα ανακοινώνει τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών γύρω στις 5 το απόγευμα (18.00 ώρα Ελλάδας) αντί για τις 11.00 το πρωί.

Πηγή: newsbeast

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X