Διπλό από την... καραντίνα και 3η θέση για την Γκλάντμπαχ

Διπλό από την... καραντίνα και 3η θέση για την Γκλάντμπαχ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η καραντίνα και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν ήταν ικανές να βγάλουν την Γκλάντμπαχ από την τροχιά του τίτλου. Δύο γκολ στα πρώτα 7′ έβαλαν αμέσως τα Πουλάρια στο δρόμο της νίκης (3-1), που σκαρφάλωσαν χωρίς ιδρώτα στην 3η θέση, προσπερνώντας τη Λειψία.

Πριν από το restart, προσδοκούσαμε πως οι ομάδες θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν στο γήπεδο, πόσο μάλλον να σκοράρουν. Για την Γκλάντμπαχ, ίσα που πρόλαβε να διαρκέσει μισό λεπτό αυτή η διαδικασία. Στα 36” ήδη οι παίκτες της συντονίζονταν στους πειραματικούς πανηγυρισμούς που έκαναν practice εν μέσω καραντίνας. Οι νέες συνθήκες δεν επηρέασαν ούτε στο ελάχιστο το σύνολο του Μάριο Ρόζε για να φτάσει στον στόχο της 26ης αγωνιστικής: την προσπέραση απέναντι στη Λειψία. Όπερ και εγένετο, εμφατικά (1-3), με δύο γκολ ως το 7λεπτο, μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο ελπίδας στην Άιντραχτ, για την οποία η εναρμόνιση με το νέο περιβάλλον της πήρε ένα ολόκληρο ματς.

Η ιστορία του ματς άρχισε να γράφεται πριν καν συμπληρωθούν 40’’ παιχνιδιού. Για την ακρίβεια 36’’ έδειξε το χρονόμετρο όταν ο Αλασάν Πλεά είδε την μπάλα να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ του Τραπ μετά το πλασέ του εν κινήσει. Ήταν το δεύτερο ταχύτερο γκολ στην ιστορία της Γκλάντμπαχ στην Bundesliga, μετά από εκείνο του Όσκαρ Βεντ κόντρα στη Ντόρτμουντ το 2015 (29’’). Το γεγονός ότι το προβάδισμα ήρθε στο πρώτο λεπτό δεν αποδείχθηκε απλά μια έκλαμψη στο ξεμούδιασμα μετά τη διακοπή. Μόλις στο 7’, ο Μπενσεμπαϊνί ανέβηκε από τα αριστερά και έδωσε πάρε-βάλε στον Τιράμ, για το 2-0. Οι υπεύθυνοι για τα 31 από τα 51 γκολ των Πουλαριών έκαναν το καθήκον τους και ξέμπλεξαν το κουβάρι της αναμέτρησης, που δύσκολα θα μπορούσε να κυλήσει διαφορετικά, με την μοναδική απειλή από τους γηπεδούχους να είναι ο κεραυνός του Κόστιτς στο 38’ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Ζόμερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σύνολο του Άντι Χίτερ αύξησε την ενεργητικότητά του, όμως, η Γκλάντμπαχ ήταν εκείνη που είχε δοκάρι μετά το εξαιρετικό φαλτσαριστό του Πλεά (68′) και που εν τέλει έφτασε στο 3ο γκολ. Ο Μπενζεμπαϊνί σκόραρε στο 72′ από την άσπρη βούλα και η απάντηση του Αντρέ Σίλβα στο 81′ δεν θα μπορούσε να αποσωβήσει την ήττα στην είσοδο της Άιντραχτ στην νέα εποχή του ποδοσφαίρου.

Πλέον, η Γκλάντμπαχ ανακηρύσσεται ως η κερδισμένη της ημέρας. Ξεπέρασε τη Λειψία, έφτασε τους 52 βαθμούς και απέχει -2 από την Ντόρτμουντ και -3 προσωρινά από την Μπάγερν Μονάχου, επιβεβαιώνοντας ότι η τροχιά του τίτλου δεν την τρομάζει.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Άντι Χίτερ): Τραπ, Εντικά (83’ Κορ), Χιντερέγκερ, Ρόντε, Τουρέ, Άμπραχαμ (78’ Χασέμπε), Ιλσάνκερ (74’ Τσάντλερ), Σόου (46’ Σίλβα), Κόστιτς, Καμάντα (78’ Γκατσίνοβιτς), Ντοστ

Γκλάντμπαχ (Μάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Στρομπλ, Λάινερ, Μπενσεμπαϊνί (78’ Βεντ), Ελβέντι, Γκίντερ, Νόιχαους (90’ Γιάντσκε), Χόφμαν, Εμπολό (78’ Στιντλ), Τιράμ (66’ Χέρμαν), Πλέα (90’ Μπένες)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X