Ρέι: «Η ΑΕΚ ήταν έτοιμη για περισσότερους τίτλους φέτος -Μοναδικός ο κόσμος της»

Ρέι: «Έδωσα όλο μου το είναι για να πάρει η ΑΕΚ το τρόπαιο»
Photo Credits: INTIME

Η σεζόν του με την ΑΕΚ, τα σκαμπανεβάσματα που διαχειρίστηκε και η επόμενη μέρα. Ο Κέντρικ Ρέι μίλησε στο sdna και ξεκαθάρισε πως αν δεν ήταν ο κορωνοϊός, η Ένωση θα κέρδιζε πολλά περισσότερα φέτος.

Ο Αμερικανός γκαρντ στο ξεκίνημα της σεζόν είχε να διαχειριστεί τραυματισμούς που τον κρατούσαν πίσω. Από τον Φεβρουάριο και μετά, όμως, βρήκε ρυθμό. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να εξελίσσεται σταδιακά ως ένας εκ των πλέον κομβικών μελών του συνόλου.

Τη φετινή σεζόν βρέθηκες στην ΑΕΚ, που ήταν ο τέταρτος ευρωπαϊκός σταθμός της καριέρας σου. Πώς κύλησαν για σένα οι προηγούμενοι μήνες;

«Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα από το ξεκίνημα της σεζόν. Ακόμα και στην προετοιμασία το έβλεπα αυτό. Είχα να διαχειριστώ τραυματισμούς, που με άφηναν πίσω και έτσι προσπαθούσα σταδιακά να βρω το ρυθμό μου. Σε γενικές γραμμές όμως ήταν μια καλή σεζόν και για μένα, αλλά και την ομάδα, καθώς φτάσαμε σε έναν τίτλο, ενώ εγώ κατάφερα να βρω ρυθμό στους τελευταίους μήνες. Μετά ήρθε ο κορωνοϊός, έφερε παύση των δραστηριοτήτων και σταμάτησε πρόωρα η δράση για εμάς».

Καταφέρατε, όμως, να είστε μια από τις λίγες ομάδες στην Ευρώπη, που κατέκτησαν τίτλο την φετινή σεζόν…

«Πάντα είναι καλό όταν κατακτάς έναν τίτλο. Πόσω μάλλον φέτος που όλοι είδαμε τι έγινε. Εγώ όμως είμαι σίγουρος πως θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ακόμα πιο σπουδαία πράγματα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει και άλλους τίτλους αν δεν υπήρχε το θέμα του κορωνοϊού. Από τη στιγμή όμως που προέκυψε αυτό, πήγε στην άκρη κάθε κουβέντα για μπάσκετ».

Αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός στη ζωή μας και συνεχιζόταν κανονικά η σεζόν, τι θεωρείς πως θα πετύχαινε φέτος η ΑΕΚ;

«Φέτος είχαμε πολύ καλή ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Η χημεία μεταξύ μας ήταν πάρα πολύ καλή και αυτό θεωρώ πως ήταν το κλειδί για να έχουμε καλά αποτελέσματα. Είχαμε προκριθεί στα προημιτελικά του BCL και είχαμε πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Μπορούσαμε να κοντράρουμε όλους τους τίτλους που είχαμε μπροστά μας».

Τα σχέδιά σου για το μέλλον ποια είναι; Έχει στο μυαλό σου την προοπτική να συνεχίσεις στην ΑΕΚ;

«Θα καθίσω και θα μιλήσω με τον ατζέντη μου και θα δω ποια είναι η καλύτερη προοπτική για την καριέρα μου. Αυτό που θέλω και αυτό που θέτω σαν προτεραιότητα είναι να βρίσκομαι σε μια ομάδα που θα είναι σε ανταγωνιστικό επίπεδο και ταυτόχρονα θα μπορώ να είμαι ηγέτης της πάνω στο παρκέ».

Φέτος είχες να διαχειριστείς αρκετούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό, για σένα, από ψυχολογικής πλευράς.

«Ήταν κάτι άσχημο η αλήθεια είναι, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Προσπάθησα να είμαι θετικός από την πρώτη στιγμή και να βλέπω τα πράγματα με θετικό τρόπο. Αυτό ου έκανα άλλωστε ήταν να μένω σε καλή κατάσταση, που ήταν βασικό και δούλεψα πολύ καθημερινά για να είμαι όλο και καλύτερος όσο φτάναμε στα κρίσιμα σημεία της σεζόν».

Παράλληλα υπήρξε και ένα διάστημα στο οποίο το μέλλον σου στην ΑΕΚ δεν ήταν σίγουρο. Υπήρχε η πρόταση της Βενέτσια στη μέση. Τι συνέβη εκείνη την περίοδο;

«Υπήρχε η προοπτική της Βενέτσια πράγματι, όμως δεν προχώρησε το θέμα αυτό. Η ΑΕΚ με ήθελε, κάτι που μου ξεκαθάρισαν οι άνθρωποι της ομάδας και έτσι δεν με άφησε να φύγω από την ομάδα. Αυτό μπορώ να πω πως δούλεψε υπέρ μας. Κατακτήσαμε έναν τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας και πιστεύω πως όλα έγιναν για καλό. Βλέποντας τα πράγματα από απόσταση πλέον μπορώ να πω πως ήταν καλό για μένα που δεν έφυγα από την ΑΕΚ σε εκείνο το σημείο της σεζόν».

Κατά τη διάρκεια της σεζόν η ΑΕΚ κατέκτησε έναν τίτλο και άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της. Θεωρείς πως σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε και το κλίμα στα αποδυτήρια;

«Χωρίς αμφιβολία. Είχαμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Δουλέψαμε πολύ από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και ήμασταν εκεί ο ένας για τον άλλο. Προσπαθούσαμε να συμπληρώσουμε ο ένας τον άλλο. Κανένας δεν φοβήθηκε να κάνει βήμα μπροστά όταν τον χρειάστηκε η ομάδα και αυτό ήταν το πιο σημαντικό για την πορεία μας. Βάλαμε το εμείς πάνω από το εγώ, δουλέψαμε σαν ομάδα και όλα βγήκαν στο παρκέ».

Για τον Κέντρικ Ρέι το γεγονός πως μοιραζόταν την περιφέρεια με παίκτες όπως ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο Νίκος Ζήσης και ο Μάριο Τσάλμερς, πόσο τον βοήθησε από αγωνιστικής -και όχι μόνο- πλευράς;

«Ήταν κάτι σαν… σχολείο για μένα. Οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν κάνει σπουδαία πράγματα και έχουν πετύχει πάρα πολλά στην καριέρα τους. Τα κατορθώματά τους μιλούν από μόνα τους. Ήταν πολύ σημαντικό, αλλά και πολύ καλό για μένα, να μάθω πράγματα και με βοήθησαν πολύ τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ».

Ο κόσμος στήριξε τόσο την ΑΕΚ, όσο και εσένα προσωπικά. Τι μήνυμα θα ήθελες να του στείλεις;

«Ευχαριστώ τον κόσμο για την στήριξή του. Ήταν κάτι το ξεχωριστό. Δεν είχα την σεζόν που θα ήθελα στο 100%, ερχόμενος στην Αθήνα, όμως ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό μου και μου έδωσε ώθηση ακόμα και στα δύσκολα σημεία της σεζόν. Εκτιμώ την στήριξή του και μόνο καλά λόγια έχω να λέω».

Έπειτα από τη φετινή σεζόν και όλα όσα βίωσες, πόσο πιο ώριμος έγινες, αγωνιστικά και πνευματικά;

«Πάρα πολύ! Πάντα προσπαθώ να παλεύω πάνω στο παρκέ. Σκοπός μου είναι να γίνομαι καλύτερος κάθε φορά. Μετά από αυτή τη σεζόν νιώθω πως μπορώ να βάζω ακόμα περισσότερο το μυαλό μου να δουλεύει ώστε να διαβάζει τις φάσεις και να παίρνω την καλύτερη δυνατή απόφαση. Θέλω να χρησιμοποιώ περισσότερο το μυαλό μου στο παιχνίδι και αυτό σκοπεύω να κάνω».

Η ζωή στην Αθήνα πώς ήταν για σένα;

«Απολαυστική το λιγότερο! Η Ελλάδα είναι μια εκπληκτική χώρα και μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στα οποία έχω ζήσει. Η Αθήνα είναι πανέμορφη πόλη. Εάν η κατάσταση είναι ευνοϊκή θα ήθελα να επιστρέψω στην πόλη. Αλλά και στην ΑΕΚ φυσικά».

Όπως όλος ο πλανήτης, έτσι και η Ελλάδα έζησε έντονα την έξαρση του κορωνοϊού. Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο για το θέμα αυτό;

«Αυτό που θα τους έλεγα είναι να μείνουν ασφαλείς και να μην κάνουν τίποτα που να θέσει σε κίνδυνο τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειές τους. Η κατάσταση είναι δύσκολη, την βιώνουμε όλοι σε καθημερινή βάση. Εδώ στην Αμερική είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, όμως κανείς δεν πρέπει να λυγίζει με όσα συμβαίνουν».

Μιας και αναφέρθηκες στην κατάσταση στις ΗΠΑ, εσύ πώς την βιώνεις;

«Εγώ όπως και όλοι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο προσπαθώ να προσαρμόζομαι σε καθημερινή βάση στα δεδομένα. Μένω στο σπίτι και κάνω ό,τι μπορώ για να κρατήσω ασφαλείς τους δικούς μου ανθρώπους. Εδώ στη Νέα Υόρκη τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς τα κρούσματα είναι πολλά, όμως ακούμε τους ειδικούς και βγαίνουμε έξω από το σπίτι μόνο για τις απαραίτητες κινήσεις».

Για έναν αθλητή που έχει μάθει να είναι στα παρκέ αυτή την περίοδο, πόσο περίεργο είναι όλο αυτό που βιώνει;

«Είναι πάρα πολύ περίεργο όντως. Δεν έχω συνηθίσει να μένω σπίτι τέτοια περίοδο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια βρισκόμουν στην Ευρώπη για αγώνες. Από την άλλη πλευρά όμως χαίρομαι που είμαι μαζί με την οικογένειά μου. Είμαστε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια και όλη αυτή η περιπέτεια μας βοηθάει να είμαστε ακόμα πιο δεμένοι μεταξύ μας».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X