Ο ορισμός του ξεφτιλίσματος, κύριοι…

Ο ορισμός του ξεφτιλίσματος, κύριοι…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα μάτια μας έχουν δει πολλά στην Ελλάδα. Η κυβερνητική αυθαιρεσία, συνοδεύει πολλούς τομείς της κοινωνίας. Αυτή η ευθεία παρέμβαση που επιχειρήθηκε στο ποδόσφαιρο όμως, ξεπερνά κάθε λογική. Ηταν φανερό, πως η χρονική μετατόπιση της εκλογικής διαδικασίας, μεθοδεύτηκε προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να παρέμβει μέσα στην ΕΠΟ και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και τη διαδικασία. Δηλαδή, να δοθεί ψήφος σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να αποδυναμωθεί ο ρόλος των ΕΠΣ, όπου είναι ανύπαρκτος πλέον ο Ολυμπιακός.

Το γραφικό είναι πως επιχείρησαν να μεταφέρουν τις εκλογές της ΕΠΟ για το φθινόπωρο με πρόσχημα την πανδημία και την εκκρεμότητα στην εκπόνηση της μελέτης Κυβέρνησης – UEFA. Αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει, ήρθε η ισοπέδωση. Η ΕΠΟ και όλοι οι εμπλεκόμενοι – πλην των παιδιών στον Πειραιά, που ίσως δεν έχουν καλό…σήμα – κατέδειξαν τη διαφωνία τους. Αλλά οι δηλώσεις Χούμπελ, αποτελούν ξεφτίλισμα της προσπάθειας. Ο ορισμός του ξεφτιλίσματος, κύριοι.

Να εξηγήσουμε και γιατί:

  1. Ο Χούμπελ τους εκθέτει ότι το έκαναν μόνοι τους. Δεν είχαν καμία συνεννόηση με διεθνείς ή εγχώριες αρχές, ενήργησαν με τρόπο τέτοιο που ήθελαν να περάσουν στη…ζούλα και με πρόσχημα την πανδημία, μια σαφή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
  2. Επιμένει να γίνουν εκλογές όπως συμφωνήθηκε σε όλες τις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί: «Σε πολλαπλές συναντήσεις με όλους τους ποδοσφαιρικούς εταίρους και την αθλητική ηγεσία της χώρας, η FIFA και η UEFA παρουσίασαν ένα προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα συνέπιπτε με τη λήξη της αποστολής τους στην Ελλάδα, ήτοι στα τέλη του Ιουλίου του 2020», αναφέρει χαρακτηριστικά.
  3. Ξεκαθαρίζει προς κάθε υπεύθυνο, ότι δεν μπορούν να παρέμβουν νομοθετικά από την κυβέρνηση: «Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης».
  4. Τους λέει ότι δεν υπήρχε λόγος αναβολής, καθώς η ελληνική κοινωνία κατάφερε να ανταποκριθεί εξαιρετικά στην πανδημία. «Οι επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με όσα είχαν προκαταρκτικά συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους, θα επέτρεπαν στους διορισμένους εμπειρογνώμονες της FIFA και της UEFA να παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία και τα διαδικαστικά θέματα, πριν από την ολοκλήρωση της εντολής τους».
  5. Εξηγεί το πόσο κρίσιμο είναι για το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ τον Ιούλιο όπως είχε συμφωνηθεί. «Η FIFA και η UEFA υποστήριζαν, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ευεργετικές αλλά και κρίσιμες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθ’ όσον θα επιτρέψουν στην νεοεκλεγείσα διοίκηση να σχεδιάσει την νέα ποδοσφαιρική αγωνιστική περίοδο, καθώς και να ορίσει τα νέα αλλοδαπά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα».

Χρειάζεται να πει κάποιος άλλος κάτι περισσότερο;

Ο Ενωσίτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X