Σάκοτα για επανέναρξη: «Μεγάλο ρίσκο για τους αθλητές -Πρωτόγνωρη κατάσταση»

Σάκοτα για επανέναρξη: «Μεγάλο ρίσκο για τους αθλητές -Πρωτόγνωρη κατάσταση»
Photo Credits: INTIME

Ο Ντράγκαν Σάκοτα αναφέρθηκε στο ρίσκο που υπάρχει για τους αθλητές σε περίπτωση που αποφασιστεί η επιστροφή στα παρκέ μέσα στο καλοκαίρι.

Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε την επιστροφή του Ερυθρού Αστέρα στις προπονήσεις, λέγοντας στο novosti.rs:

«Η κατάσταση που βιώνουμε μοιάζει με πρόγραμμα αποθεραπείας, είναι πρωτόγνωρη. Οι εξετάσεις των παικτών δεν ήταν σε καλά επίπεδα λόγω της καραντίνας».

Παράλληλα, ο Σάκοτα πρόσθεσε: «Κανένας προπονητής δεν θα ξέρει τι να κάνε όταν αρχίσουν τα παιχνίδια. Πως θα γίνουν οι αλλαγές; Τι λεπτά θα δώσουμε στον κάθε παίκτη; Όλα αυτά θα πρέπει να τα συζητάμε με τους γυμναστές. Είναι ρίσκο. Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Το 1/3 των παικτών βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε έξαρση. Η Euroleague αποτελείται από ομάδες έντεκα χωρών. Ποιος μπορεί να απαντήσει για το πότε θα είμαστε ασφαλείς;»

Σχετικά με την κατάσταση των ξένων του συλλόγου, ανέφερε: «Έχουμε τρεις παίκτες στις ΗΠΑ και έναν στην Ελλάδα. Ο Περπέρογλου είναι κοντά μας, όλοι όμως ανησυχούν για την υγεία των ανθρώπων τους. Επίσης, όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, αλλά δεν ξέρουμε πότε και πώς μπορεί να γίνει αυτό. Τους είπαμε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που ξεκινήσουν εκ νέου οι αγώνες».

Τέλος, ο Ντράγκαν Σάκοτα αναφέρθηκε και στις συνθήκες που ίσως κληθούν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες στο ενδεχόμενο της επανέναρξης των αγώνων:

«Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά αν μπορούμε να παίξουμε τον Ιούλιο, σε κλειστά γήπεδα, χωρίς air – condition με 30 ή 40 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει μεγάλο ρίσκο για τους αθλητές».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X