Ας πιστέψουμε πως οι ανακοινώσεις για την ΕΠΟ, δεν είναι αυτό που φαίνεται...

Όποιος παρακολουθεί αυτά τα θέματα με συνέπεια κι απ΄όσο πιο κοντά μπορεί, καταλαβαίνει πως οι σημερινές ανακοινώσεις της Γ.Γ.Α για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες …έχουν ψωμάκι.

Ο διαχωρισμός της ΕΠΟ στις ανακοινώσεις το ίδιο. Η αναφορά στην «ολιστική μελέτη» που αναμένεται από την UEFA επίσης. Και κατά τη γνώμη μου και η ειδικά αναφορά στην διαδικασία για την καταχώρηση όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας.

Το …ύποπτο σενάριο είναι ένα και κυκλοφόρησε άμεσα. Μάλιστα είχε περίπου κυκλοφορήσει πριν καν τις ανακοινώσεις.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εξαντλήσει τα περιθώρια για να αλλάξει το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ. Να διευρυνθεί το εκλογικό σώμα, να μειωθεί ο ρόλος των ΕΠΣ. Οι οποίες ήταν καλές όταν τον έλεγχο στις συντριπτικά περισσότερες είχε ο ΟΣΦΠ, αλλά μετά …χάλασαν. Έγιναν πρόβλημα. Από το 1996 ως το 2016 δεν ήταν ποτέ πρόβλημα.

Στην περιβόητη πρόταση της UEFA, που αναμένεται βάσει εκείνης της συμφωνίας …συναντίληψης Μητσοτάκη – Τσέφεριν, ελπίζουν στην κυβέρνηση πως μπορεί να περιληφθεί και κάτι για το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ. Δεν μπορεί να το επιβάλλει κανείς, μόνο η Γ.Σ της ΕΠΟ αποφασίζει, αλλά αν εμφανιστεί ως πρόταση και της UEFA, ποιος ξέρει …

Και τέλος, τα σωματεία. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος του μήνα οικονομική ενίσχυση για τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας. Αν αυτή έστω …αόριστα συνδεθεί και με την επιθυμία να έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία, δεν θα τους έδινε ένα κίνητρο για να πιέσουν τις ενώσεις τους;

Αυτό είναι το σενάριο. Το ύποπτο, που είπαμε πιο πριν.

Κατά πόσο είναι σενάριο, θα το δούμε σύντομα

Το κατά πόσο είναι μόνο ένα σενάριο, θα το δούμε, ίσως κι αρκετά σύντομα. Για να πω την αλήθεια και ο ίδιος δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν όλα όσα αναφέρθηκαν πριν συνδέονται κι οδηγούν σε έναν συγκεκριμένο στόχο ή αν πρόκειται απλά για κάτι επιφανειακό.

Προς το παρόν μόνο δύο δεδομένα έχω σίγουρα. Πρώτον, πως η αναβολή των εκλογών της ΕΠΟ για τον Οκτώβρη, είναι κόντρα στην συμφωνία που είχε ανακοινωθεί αμέσως μετά την συνάντηση των «Big 4». Για εκλογές τον Ιούνιο και πριν ολοκληρωθεί η θητεία των μόνιμων εκπροσώπων των FIFA – UEFA στην Ελλάδα.

Εδώ από την Γ.Γ.Α το σχόλιο είναι πως η καθυστέρηση της κατάθεσης της τελικής πρότασης της UEFA, αρκεί ως αιτιολογία. Και μπορεί και να είναι έτσι. Μαζί και με το γενικότερο μπάχαλο λόγω πανδημίας.

Η πολιτική του Υφυπουργού είναι κεντρική της Κυβέρνησης

Το δεύτερο δεδομένο, είναι πως όπως κι όλοι όσοι κάναμε σχετικό ρεπορτάζ σήμερα υποθέτω, κατηγορηματική διάψευση για το ό,τι δεν ταυτίζονται όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από το γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη, με το σενάριο που λένε, δεν είχαμε.

Μια μόνη σημείωση είχαμε. Πως η όποια πολιτική, δεν είναι προσωπική του υφυπουργού, αλλά είναι κεντρική της κυβέρνησης.

Για να το κλείσω. Η Ελληνική Πολιτεία που επί 20 χρόνια έκλεισε τα μάτια στο όργιο που έφτασε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον απόπατο, χωρίς να κάνει ποτέ καμιά ουσιαστική παρέμβαση, μέχρι την έλευση του Σταύρου Κοντονή, δεν μπορεί τώρα να θέτει ζήτημα αλλαγής εκλογικού συστήματος στην ΕΠΟ.

Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια και το κόμμα που κυβερνά σήμερα, κυβέρνησε και για αρκετά χρόνια από αυτά …που τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και για τους σκλάβους δεν νοιάστηκε ποτέ. Όπως και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Όταν έχασε την επιρροή του ο ΟΣΦΠ έγιναν τα αυτονόητα

Από τότε που έχασε ο ΟΣΦΠ την επιρροή, ξαφνικά έγιναν όλα όσα ζητούσαμε επί χρόνια. Ξένοι διαιτητές, ξένοι αρχιδιαιτητές, μετά και VAR. Κι όμως, ο ΟΣΦΠ μιλάει για «εξυγίανση». Με εισαγωγικά. Δεν λέω, έχει δώσει σοβαρές αφορμές ο ΠΑΟΚ, αλλά οποιαδήποτε σύγκριση προκαλεί γέλωτα.

Για πρώτη φορά, έστω και με αποτυχημένες επιλογές σε επίπεδο προσώπων, όπως με τον Μέλο Περέιρα, έχουμε σε επίπεδο θεσμών και κανονισμών, προβλέψεις κανονικού ποδοσφαίρου. Και σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Με αποτέλεσμα εκτός των άλλων δύο διαφορετικούς πρωταθλητές και τώρα τον ΟΣΦΠ πρώτο και ξεκάθαρο φαβορί για το πρωτάθλημα, πριν αυτό διακοπεί.

Όλα αυτά με τον ΟΣΦΠ χωρίς επιρροή, να απολαμβάνει απίστευτα προνόμια. Αυτά που αναφέραμε πιο πριν με τους ξένους και το VAR, αλλά μαζί και μια απίστευτη ασυλία στην επιθετική και ακραία πολιτική που ακολούθησε σε βάρος των ποδοσφαιρικών θεσμών. Δεν κουνήθηκε ποτέ φύλλο, στην πιο μαύρη σελίδα για μένα της διοικητικής παρουσίας του νυν σχήματος στην ΕΠΟ.

Έβριζαν, εξευτέλιζαν, απειλούσαν, δεν τους πείραξε ποτέ κανένας

Έβριζαν, εξευτέλιζαν, απειλούσαν, δεν τους πείραξε ποτέ κανένας. Όταν ακόμη και …στα τελευταία του στην ΕΠΟ ο Γκιρτζίκης, έστελνε την ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τοποθετήσεις του Μελισσανίδη στα μπουζούκια!!!

Μετά από όλα αυτά λοιπόν, δεν νοείται οποιαδήποτε κυβέρνηση και όποιοσδήποτε πολιτικός να θέλουν να έρθουν και να ικανοποιήσουν και την τελευταία απαίτηση της πολιτικής του ΟΣΦΠ. Με στόχο να του παραδώσουν ξανά την ΕΠΟ.

Δεν το λέω για να το πω, αλλά ειλικρινά θέλω να πιστεύω πως είναι ακραίο το σενάριο. Ωστόσο υποψίες βάσιμες δεν μπορεί παρά να υπάρχουν, ενώ στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, τίποτε δεν είναι απίθανο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X