«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν υπάρχει, είναι μετέωρη»

Άφαντοι οι Χάτσερ και Γκος στον ΠΑΟΚ-Δεν έχουν γυρίσει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τα προβλήματα που κυριαρχούν στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ και τους λόγους της παραίτησής του μίλησε ο πρώην αντιπρόεδρος του τμήματος, Νίκος Κωνσταντινίδης.

Αναλυτικά, όσα είπε στη σελίδα basketplus.gr:

Για την ανάληψη καθηκόντων τον περασμένο Αύγουστο:

«Τα προβλήματα μπαίνουν κάτω από το χαλί κάθε φορά που αρχίζει μια χρονιά. Ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τη πραγματική κατάσταση. Μας έλεγαν βρείτε επενδυτή, πήρατε την ομάδα… Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ είναι 5 άτομα που δουλεύουν για 10. Μπήκαμε εθελοντικά για να κατεβεί η ομάδα τέλη Αυγούστου. Σε 10 μέρες ήρθε προπονητής και κατέβηκε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Η ΚΑΕ δεν υπάρχει, είναι μετέωρη. Φταίει ο Α.Σ. για την ΚΑΕ; Βρίσκεται εκεί για να υπάρχει η ομάδα. Ο Μπάνε είχε πει πριν χρόνια ότι θέλει να φύγει. Όλο αυτό “έσκασε” το καλοκαίρι, βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Έσοδα μηδέν, εκχωρημένα τα πάντα… Του χρόνου θα υπάρχουν έσοδα σημαντικά που δεν υπήρχαν πέρσι. Η ομάδα έγινε χωρίς εμάς, ήρθαμε μετά το αγωνιστικό που ολοκληρώθηκε».

Για τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τη θητεία του:
«Ο Μπάνε το παραδέχθηκε το λάθος. Δύο χρονιές φορτώθηκε το μπάτζετ. Αν έκανε καλύτερη πορεία, ή αν παίρναμε κύπελλο θα είχαμε παραπάνω έσοδα. Δεν βγήκε το ρίσκο. Μην περιμένουμε ο Μπάνε να τρέχει την ομάδα όπως οι νορμάλ εταιρίες, Δεν βρέθηκε κανείς, δεν το βοήθησε κανείς. Δεν έκανε κακό, αν και έγιναν λάθος κινήσεις τα τελευταία δύο χρόνια».

Για τα προβλήματα εντός των τειχών:
«Η ομάδα μπορούσε να σωθεί, έγιναν λάθος κινήσεις, υπήρχαν ατυχίες. Γολγοθάς κάθε μέρα… Οι τελευταίοι που είχαν λόγο για τις επιλογές είναι τα μέλη της διοίκησης. Εγώ ασχολήθηκα με τα οικονομικά και τις χορηγίες. Μάθαινα από το Τύπο για παίκτες. Ντρέπομαι, αλλά γινόταν. Οι τελευταίοι ήμασταν που παίρναμε αποφάσεις. Λόγο είχαν από τον Α.Σ., τα στελέχη του αγωνιστικού, οι προπονητές. Ήταν παραφωνία, για αυτό και δε θα συμμετέχω ποτέ σε διοίκηση Πρωτοδικείου ανάλογων συνθηκών. Φεύγοντας άφησα ένα πλάνο γιατί υπήρχε αυτή η πολυφωνία, διοίκηση τριών πόλων. Αυτό γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, απλά ο Μπάνε δεν άφησε να εξελιχθούν πολύ».

Για το αγωνιστικό κομμάτι:
«Τι έφταιξε και κινδύνεψε η ομάδα; Ατυχίες, λάθος επιλογές, τραυματισμοί… Αν δεν άλλαζε ο προπονητής, ίσως ερχόταν νίκες. Στους δύο πρώτους αγώνες μετά τις αλλαγές η ομάδα έπαιξε καλά αλλά δε συνέχισε έτσι. Εκ των υστέρων κρίνουμε. Έγιναν λάθος επιλογές, βιαστικές κινήσεις, η αποχώρηση των δύο εκ των τριών νέων μελών της διοίκησης έπαιξε ρόλο. Υπάρχουν άνθρωποι στο αγωνιστικό που αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν ήμουν εκεί για να παίρνω τέτοιες αποφάσεις. Δεν αναλαμβάνω ευθύνη για την αγωνιστική πορεία, αλλά γιατί δεν αντιλήφθηκα νωρίτερα την ασυνεννοησία στην ΚΑΕ και δε βάλαμε δυναμικά περισσότερο τους εαυτούς μας μπροστά».

Για το αν έχει κάποια προσωπική πικρία:
«Εγώ δικαιολογώ τον κόσμο, μιλούσα με φιλάθλους ακόμα και σε ένταση. Δεχόμουν κριτική ως αντιπρόεδρος. Η πικρία που έμεινε από πέρσι, είναι άνθρωποι που ήξεραν τη προσπάθεια, μου έκαναν επιθέσεις και δεν δέχθηκαν αντίλογο. Υπήρχαν “παράσιτα” γύρω από ΚΑΕ, για τα οποία κινήθηκα νομικά, που έλεγαν ότι εγώ και η εταιρία μπήκαμε στον ΠΑΟΚ για να βγάλουμε χρήματα».

Για τη συμφωνία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας:
«Δεν έφυγα νωρίτερα γιατί ήθελα να τελειώσω την συμφωνία με την τράπεζα. Δεν ήταν δάνειο, αλλά κεφάλαιο κίνησης, χωρίς δόσεις και αποπληρωμές, με καλούς όρους για την ΚΑΕ, μια win-win συμφωνία. Για του χρόνου δεν υπάρχει καμιά εκχώρηση, ήταν κόκκινη γραμμή»

Για το πλάνο του για το μέλλον της ΚΑΕ:
«Άφησα σχέδιο 70-80 σημείων με αποσβέσεις χρεών, με δευτεροβάθμια ανάλυση των εσόδων. Ένα μοντέλο που αν ακολουθηθεί, σε μια 5ετία ο ΠΑΟΚ θα είναι άλλη ΚΑΕ, πλάνο που δεν απαιτεί μεγαλοϊδιοκτήτη. Το σύνολο της πρόβλεψης για τα δύο πρώτα χρόνια είναι να μπουν 700 χιλιάδες ευρώ. Περισσότερα για τον πρώτο χρόνο, λιγότερα για τον 2ο… Είναι μια τεκμηριωμένη πρόβλεψη, όχι προϋπολογισμός. Είναι απώλεια το ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει χωρίς κόσμο. Ελπίζω να υπάρχει κάτι αντισταθμιστικό. Δε θα ήθελα να μπουν προβλήματα κάτω από το χαλί. Δε θα ήθελα πολυφωνία, διοίκηση Πρωτοδικείου, ο ΠΑΟΚ να φυτοζωεί. Θα προτιμούσα να μην έχει δόξες μεν, αλλά τον πέμπτο χρόνο να μπορέσει να βγάλει το κεφάλι από το νερό. Μια αιρετή διοίκηση, πρόγραμμα και στόχους…».

Για την οικογένεια Σαββίδη και τη βοήθεια της:
«Βοήθησε φέτος, γι’ αυτό κι έλαβε πρώτος το πλάνο. Έχει πολλά ανοικτά μέτωπα στο ποδόσφαιρο και δύσκολα θα αντιμετωπίσει ένα ακόμα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος. Δεν είναι εύκολο το μπάσκετ. Μια προσωπικότητα σαν τον Σαββίδη θα προκαλέσει μεγαλύτερες αντιπαλότητες, θα ανοίξει μέτωπα. Αν ήθελε, θα έβγαζε σε τρία χρόνια τον ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα».

Για τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον ίδιο:
«Ήταν ειλημμένη απόφαση να φύγω. Δεν ήθελα να το κάνω πριν κλείσει η συμφωνία με την τράπεζα. Ειδικά όταν δέχθηκα προσωπική επίθεση, ότι κάνω συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, να φέρνω παίκτες και να κάνω δουλειές με ατζέντηδες».

Για τον Θανάση Κατσαρή:
«Εκτιμώ τον Κατσαρή πολύ, είναι προσωπικότητα για τον ελληνικό αθλητισμό, είναι παράγοντας. Οι σχέσεις μας είναι τυπικές».

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή:
«Δεν ήταν απόφαση δική μας. Όταν μπήκαμε εμείς όλα είχαν αποφασιστεί. Εγώ θα επέλεγα την Ευρώπη, αλλά ίσως αναθεωρούσα. Η Ευρώπη μπορούσε να φέρει παίκτες με λιγότερα χρήματα, αν λόγου χάρη, τους διεκδικούσαν άλλες ομάδες. Αυτό ήταν στο σκεπτικό, αλλά μετά ίσως έλεγα όχι στην Ευρώπη. Στο πλάνο μου η ομάδα μένει εκτός Ευρώπης για τέσσερα χρόνια, ώστε να εκπληρώσει οικονομικές εκκρεμότητες. Οι παίκτες έπαιζαν με άγχος στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, δεν έπαιζαν εκεί επίτηδες καλά. Δεν υπήρχαν προσωπικότητες για να διαχειριστούν το άγχος εντός των συνόρων».

Για το ενδιαφέρον Καραμάνου και αν υπήρξαν άλλοι ενδιαφερόμενοι:
«Με ενόχλησε η περίπτωση και ήταν ένα θέμα για το οποίο αποφάσισα να μπω στην ΚΑΕ. Άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με ομάδα να εκμεταλλευτούν καταστάσεις… Αυτό που ήθελε ο Καραμάνος μπορούσε να το κάνει ο ΠΑΟΚ μόνος του. Η ιδιοκτησία, ή ένα γκρουπ με ένα πλάνο να φέρει ίδια έσοδα. Με αυτό το γήπεδο μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει αυτό το πλάνο. Εμείς πλησιάσαμε χορηγικά τον όμιλο Μουζενίδη, αλλά δεν υπήρχε θέμα εμπλοκής του. Ποτέ δεν εμφανίστηκε επιχειρηματίας για να ενδιαφέρεται για την ΚΑΕ».

Για την επόμενη σεζόν και όσα έγιναν φέτος:
«Ο ΠΑΟΚ θα κατεβεί την επόμενη σεζόν, αν και δε θα ήθελα να φυτοζωεί με τέτοιο όνομα… Να παίζει στα νησιά και να χάνει, να μας «γλεντά» η Λάρισα, δεν το αντέχω. Εκεί έγιναν πράγματα που ενόχλησαν. Λογικά ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει με τις συνθήκες τις περσινές, αλλά με άλλα οικονομικά δεδομένα. Δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να καθήσουμε όλοι σαν οικογένεια να μιλήσουμε, όχι σαν Α.Σ.».

Για τις προσθήκες των Ουίλιαμς και Ρετ:
«Δεν είμαι βέβαιος ποιός τους επέλεξε, εγώ όχι πάντως. Όσοι ήταν στο αγωνιστικό έκαναν την επιλογή. Δεν υπήρχε όμως χρόνος, υπήρχε ban. Θα μπορούσε να έρθει ακόμα και ένας άσος σε πέντε μέρες. Θα έπαιζε άμυνα; Το πρόβλημα ήταν εκεί, δεν μπορούσαμε να παίξουμε ζώνη, αυτοί οι δύο καταλάβαιναν την άμυνα, σε ποια θέση παίζουν στην ζώνη».

Για την αποχώρηση του Ουίγκινς:
«Δε λέω οτι ήταν σωστό που έφυγε, αλλά ποια ήταν η αμυντική λειτουργία του Ουίγκινς; Αποσυντόνιζε όλη την άμυνα. Συμφωνώ πάντως οτι το πρόβλημα ήταν στα γκαρντ. Ήταν επιτυχία που ήρθε ο Μπράουν, αλλά δεν έδωσε ότι περίμενες».

Για τον Σμιθ: «Έγινε καταγγελία δύο φορές στην FIBA, αλλά χρειαζόταν δικαστικά έξοδα. Πρέπει να εκδικαστεί και να περιμένεις αποζημίωση. Ήθελε 15000 δολάρια έξοδα για να πάρεις 30. Αν ήταν στο χέρι μου θα το έκανα. Ήταν πρόστυχο ότι έκανε. Δε σεβάστηκε την ιστορία του ΠΑΟΚ. Ήταν πληρωμένος στο ακέραιο, έφυγε γιατί δεν έπαιρνε πλέον το χρόνο και τα σουτ που ήθελε».

Για τους ατζέντηδες:
«Παίρνουμε παίκτες από όλους τους μάνατζερ. Δεν ήξερα κανέναν, τώρα τους γνώρισα. Υπήρχε πολυφωνία και ο ΠΑΟΚ έχει υπόλοιπα σε ατζέντηδες. Δεν ξέρω αν οι τέσσερις τελευταίοι παίκτες είχαν τον ίδιο ατζέντη στην Ελλάδα».

Για τη διαιτησία και τον ΕΣΑΚΕ:
«Ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει λόγο στους διαιτητές. Είναι μεγαλομέτοχος ο κ. Γαλατσόπουλος και θα έπρεπε να τον σεβαστούν τον ΠΑΟΚ γι’ αυτό. Είναι όμως διακριτικός, προσεκτικός, είναι άμεμπτος. Ήταν ίσως και κακό για τον ΠΑΟΚ που είχε τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ».

Για τη νέα σεζόν και το άνοιγμα που υπάρχει:
«Δεν εκχωρήσαμε τίποτε για του χρόνου. Οι παίκτες είναι 1-1,5 μήνα πίσω. Δεν εξυπηρετήσαμε παλιά χρέη, αλλά και μόνο που χωρίς έσοδα δεν κάναμε νέα, είναι σημαντικό. Τα χρέη είναι 3-3.5 εκ. ευρώ, αλλά τα χρέη σε μια επιχείρηση σβήνουν και δημιουργούνται. Με δύο λάθος χρονιές έρχονται βάρη. Τα τρία εκ. ευρώ δεν είναι μη διαχειρίσιμα. Αν οργανωθεί η ΚΑΕ θα κάνει τζίρο και αυτά τα χρέη θα εξανεμιστούν. Υγιείς εταιρίες με τζίρο 5 εκ. ευρώ δεν έχουν χρέη; Τα πράγματα δεν είναι άσχημα λόγω χρεών, αλλά για το οτι δεν υπάρχει σοβαρή διοίκηση. Δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους, ο κ. Καρακούσης μπορεί να κρατήσει τιμόνι. Μια οργανωτικά σωστή διοίκηση με δομές χρειάζεται».

Για τα χρήματα της οικογένειας Σαββίδη μέσω δανείου:
«Αν βρεθεί η επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Μου το είπε οτι θα βοηθήσει, δε θα ζητηθούν τα χρήματα αυτά στα επόμενα χρόνια».

Για τους προπονητές:
«Με τον Σκουρτόπουλο ήταν ένα ακόμα θρίλερ. Πήγε να κλείσει θετικά, υπαναχώρησε η πλευρά Σκουρτόπουλου. Με τον Σούλη Μαρκόπουλο δεν έγινε επαφή. Εγώ δεν ενημερωνόμουν, μπήκαμε ως τοποτηρητές και όχι ως παράγοντες».

Για τη στήριξη του κόσμου:
«Από τις πρώτες συναντήσεις που έκαναν ήταν οι οργανωμένοι, Φέτος κάναμε πρώτο sold out μετά από 3.5 χρόνια, άκουσα για πρώτη φορά τύμπανο στο παλατάκι, τα διαρκείας ήταν 2000, τρεις φορές πάνω, ο κόσμος στήριξε, η συντονιστική έκανε ότι μπορούσε για να φέρει τον κόσμο, δεν είναι εύκολο. Και σε κακές εμφανίσεις ο κόσμος ξαναερχόταν, ήταν δουλειά των οργανωμένων, ήταν παρακαταθήκη για φέτος. Ο κόσμος δεν γύρισε, αλλά άρχισε να γυρνά».

Για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί ξανά στο μέλλον:
«Δεν κάνω για παράγοντας, είμαι εκρηκτικός, τα λέω έξω από τα δόντια, δεν έμαθα να παραγοντίζω. Με διοίκηση πρωτοδικείου δεν θα ξανασχοληθώ. Έθεσα τον εαυτό μου στην ομάδα αν μου ζητηθεί να συμμετέχω σε αιρετή διοίκηση, αν υπάρχει πλάνο και στόχος, θα ασχοληθώ σε ό, τι μου ζητηθεί, θα βοηθήσω όσο μπορώ. Κυρίως ως χορηγός για να πω και ορισμένες κουβέντες σε όσους έκαναν κακό στον ΠΑΟΚ φέτος»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X