Κορωνοϊός-Βέλγιο: Η χώρα που δήλωσε περισσότερους νεκρούς από νέα κρούσματα ετοιμάζει μέτρα χαλάρωσης!

Κορωνοϊός-Βέλγιο: Η χώρα που δήλωσε περισσότερους νεκρούς από νέα κρούσματα ετοιμάζει μέτρα χαλάρωσης!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπροστά στο κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης η κυβέρνηση του Βελγίου προανήγγειλε μέτρα μερικής χαλάρωσης

Το Βέλγιο βρέθηκε από την αρχή στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού και σήμερα 6 Μαΐου σημείωσε και ένα μοναδικό αρνητικό ρεκόρ. Έγινε η πρώτη χώρα που στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας που δήλωσε περισσότερους νεκρούς από νέα κρούσματα εντός 24ωρου. Συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα δήλωσε 272 νέα κρούσματα και 323 νεκρούς το 24ωρο ανεβάζοντας τους ασθενείς στους 50.781, τους συνολικούς νεκρούς στους 8.339, ενώ 12.731 πολίτες κατάφεραν να νικήσουν τον κορονοϊό.

Υψηλός αριθμός ασθενών – 29.711 συνολικά – παραμένουν σε νοσηλεία στα κέντρα υγείας ως βεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Αν και τα νούμερα είναι υψηλά η κυβέρνηση της χώρας εκτιμά πως τα στοιχεία σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων βαίνουν μειούμενα, ενώ σχετικά με τις ζωές που χάνονται ανέφερε πως πρόκειται για επιβαρυμένα περιστατικά μετά από πολυήμερη νοσηλεία των προηγούμενων εβδομάδων.

Παρότι τα νούμερα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά η κυβέρνηση της χώρας υπό το βάρος των πιέσεων των τοπικών κοινωνιών οδηγείται σε μερική χαλάρωση. Η πρωθυπουργός του Βελγίου Σόφι Βιλμές ανακοίνωσε τα μέτρα χαλάρωσης που έλαβε το Εθνικό συμβούλιο της χώρας και θα ισχύσουν από την Δευτέρα 11 Μαΐου. Συγκεκριμένα θα ανοίξει το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών καταστημάτων αλλά με αυστηρά μέτρα λειτουργίας.

Ενας πελάτης κάθε μισή ώρα

Θα επιτρέπεται μόνο ένας πελάτης ανά 10 τετραγωνικά χώρου και ο ανώτερος χρόνος παραμονής στο κατάστημα θα είναι 30 λεπτά. Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να φορούν ιατρικές μάσκες και για το προσωπικό πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Η πρωθυπουργός προέτρεψε τους ανθρώπους να ψωνίζουν στις τοπικές αγορές και να μην κάνουν μεγάλες μετακινήσεις για να ψωνίσουν. Επίσης απευθυνόμενη προς του πολίτες τους ζήτησε να μην τρέξουν μαζικά στα καταστήματα που θα ανοίξουν και δημιουργηθούν ουρές και συνωστισμός. Τόνισε μάλιστα πως οι πολίτες θα πρέπει να αναλάβουν μεγάλο μέρος της ευθύνης ώστε να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής.

Πότε ανοίγουν σχολεία και γήπεδα

Η πρωθυπουργός του Βελγίου Σόφι Βιλμές είπε ακόμα πως στις 18 Μαΐου θα ανοίξουν πάλι τα σχολεία. Επίσης τόνισε πως όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις απαγορεύονται έως τις 31 Ιουλίου. Η πρωθυπουργός είπε ακόμα πως το συμβούλιο ασφαλείας και οι ειδικοί εξετάζουν χαλαρώσεις σχετικά με αγορές, μουσεία, βιβλιοθήκες και ζωολογικούς κήπους. «Θα εξετάσουμε επίσης εάν τα κομμωτήρια και τα σαλόνια ομορφιάς μπορούν να ξανανοίξουν και εάν περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθήσουν κηδείες και γάμους», πρόσθεσε ωστόσο τόνισε πως όλα αυτά τα μέτρα μπορεί να ανασταλούν εάν η πανδημία πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Τέσσερα άτομα επίσκεψη

Το συμβούλιο ασφαλείας αποφάσισε του Βελγίου αποφάσισε επίσης πως από την προσεχή Κυριακή κάθε νοικοκυριό μπορεί να φιλοξενήσει επισκέψεις από τέσσερα διαφορετικά άτομα, αλλά αυτά πρέπει πάντα να είναι τα ίδια τέσσερα πρόσωπα.. Αυτά τα τέσσερα άτομα μπορούν να επισκεφθούν ένα καθορισμένο νοικοκυριό, αλλά όχι και άλλο νοικοκυριό. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, πρέπει να κρατούνται κοινωνικές αποστάσεις, να αποφεύγονται οι χαιρετισμοί και τα φιλιά, ενώ οι οικογενειακή συγκέντρωση κατά προτίμηση πρέπει να πραγματοποιείται στην αυλή του σπιτιού. Δεν επιτρέπονται επισκέψεις εάν κάποιος είναι άρρωστος.

Πηγη: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X