ΚΑΕ ΑΕΚ: «Δευτεράνασταση στο Νεοκαλλιμάρμαρο»

ΚΑΕ ΑΕΚ: «Δευτεράνασταση στο Νεοκαλλιμάρμαρο»
Photo Credits: INTIME

Η ΚΑΕ ΑΕΚ έστειλε το δικό της μήνυμα για την σημερινή μέρα.

Μια μέρα σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, η ΑΕΚ κατέκτησε το BCL κόντρα στην Μονακό, στο εξαιρετικό Final 4 της Αθήνας. Η ΚΑΕ ΑΕΚ, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση γι’ αυτό το σύγχρονο έπος.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Στα «μαρμαρένια αλώνια» η «Βασίλισσα» πάλευε γενναία, ακόμα κι όταν ψυχορραγούσε από τα σπαθιά, που «αλλότριοι» τής έμπηξαν στο κορμί της, όταν τη γκρέμισαν στα Τάρταρα, μα κράτησε ψηλά την περηφάνια της.
Βόγκαγε. Έτρεμαν τα βουνά. Έτρεμαν και οι κάμποι. Άστραψε και ο ουρανός όταν πονούσε.  Είχε όμως τα ολόχρυσα ανδραγαθήματα του παρελθόντος και κυρίως το επικό 1968, τον Τελικό του Κυπελλούχων με τη Σλάβια και την Παγκόσμια ακτινοβολία του Γιώργου Αμερικάνου και των συνοδοιπόρων του για να καμώνεται, να αναθαρρεί και να ξορκίζει τους κακούς, που ζήλεψαν τη δόξα και την ομορφάδα της.

Το «1968», που έγινε ταινία με κοινωνικές και διεθνείς προεκτάσεις, έγινε και εφαλτήριο νέων αγώνων. Η «Βασίλισσα» με την «πλουμιστή τη φορεσιά, την υφασμένη από χρυσό κι απ’ ασημένιο φως» πλέον, έτσι όπως αυτή σχεδιάστηκε στο νεότευκτο «ατελιέ» της Αναγέννησης, κατέκτησε το πρώτο «αναστάσιμο» τρόπαιο στον Τελικό Κυπέλλου επί του ΟΣΦΠ το αυτό έτος, και έφτασε στη θεϊκή λύτρωση  της «δευτερανάστασης» – μετά την επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια» το ’14- με τη ξανά κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής το ‘18, κατακτώντας το Πρωτάθλημα της ελπίδας, της δικαιοσύνης και της νομιμότητας, το Basketball Champions League.  Mε περιφανείς νίκες. Στην εξέδρα και στο παρκέ. Με ακατάρριπτα ρεκόρ, που είχαν ξανά το αποτύπωμα των περίπου 20.000 και 20.000 ακαταμάχητων πιστών της. Και σ’ έναν Τελικό-ρεκλάμα, με «αντίπαλο» τη Πριγκίπισσα Μονακό, η οποία λύγισε νομοτελειακά στην «πάλη» των «γαλαζοαίματων», διότι αυτό χρωστούσε η Ιστορία. Στον Κόουτς Σάκοτα δε, κατά ομολογία του, «του χρωστούσε και ο Θεός»!

Δύο χρόνια πέρασαν… Σαν σήμερα… Η ΑΕΚ, Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2018. Και ποιος να λησμονήσει το μαγικό διήμερο-τριήμερο του «κιτρινόμαυρου» Μάη, στο «Νεοκαλλιμάρμαρο», στο «μεταμορφωμένο» ΟΑΚΑ, όπου διεξήχθη το πιο επιτυχημένο  Φάιναλ Φορ όλων των εποχών;

Η συγκυρία δεν βοηθά βεβαίως για χαρές και πανηγυρισμούς. Δεν είναι ώρα για κωδωνοκρουσίες. Συνάνθρωποί μας έχουν «φύγει» και άλλοι δοκιμάζονται από την καταραμένη πανδημία, που τρώει τα σωθικά της κοινωνίας. H οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί. Συμπάσχει. Συναισθάνεται την ευθύνη και την κρισιμότητα των στιγμών. Και εύχεται σε όλους τους συνενωσίτες αλλά και σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους το 2021 να είναι διαφορετικό. Τροπαιοφόρο. Τροπαιοφόρο πρωτίστως για την υγεία μας. Για τη νίκη της ζωής…».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X