Δολοφονία Τοπαλούδη: Θείο δώρο ο αδερφός μου, ήταν άβουλος και φοβισμένος την ημέρα του κακού

Δολοφονία Τοπαλούδη: Θείο δώρο ο αδερφός μου, ήταν άβουλος και φοβισμένος την ημέρα του κακού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε» τόνισε η η αδελφή του Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο.

Η μάρτυρας, η οποία όπως είπε σήμερα βρήκε την ψυχική δύναμη να ζητήσει συγγνώμη από τον πατέρα της άτυχης Ελένης, ισχυρίστηκε πως ο αδελφός της διατηρούσε σχέση με την κοπέλα ενώ απέδωσε σε εκείνη την πρωτοβουλία του ερωτικού ραντεβού το μοιραίο βράδυ προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πατέρα της.

Μάρτυρας: Είχαν διάφορες συζητήσεις με την Ελένη να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Πρόεδρος: Τι συμφώνησαν;

Μάρτυρας: Να βγουν τρία άτομα μαζί.

Πρόεδρος: Τι να κάνουν;

Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ…

Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά.

Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους.

Πατέρας Τοπαλούδη: Γι αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.

Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ αυτό το σπίτι

Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου.

Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως…

Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα «τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο;»

Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε…

Μάρτυρας: Ναι…

Αναφερόμενη στην ημέρα του εγκλήματος η μάρτυρας περιέγραψε πως ο αδελφός της μιλούσε με την Ελένη από το μεσημέρι και είχαν κλείσει ραντεβού για να φάνε σουβλάκια. «Κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο» ανέφερε η μάρτυρας τονίζοντας πως «το περιστατικό το μάθαμε από την τηλεόραση.

Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε επειδή πρόδωσα την αγάπη σου».

Η δίκη για την υπόθεση διεξάγεται, έπειτα από δύο διακοπές, κατ’ εξαίρεση καθώς λήγει σύντομα το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών για τον έναν εκ των δύο νεαρών κατηγορουμένων, τον 23χρονο Ροδίτη. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο αλβανικής καταγωγής 21χρονος, κρατείται και για άλλη υπόθεση βιασμού. Έτσι το δικαστήριο καλείται μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να έχει εκδώσει την απόφασή του για τον βιασμό και τη φρικιαστική δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας.

Στην αίθουσα του ΜΟΔ, μεγέθους 98 τετραγωνικών μέτρων, με απόφαση της Προέδρου δεν επετράπη η παρουσία κοινού, αλλά ούτε και δημοσιογράφου, κάτι που προβλημάτισε νομικούς καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία ακυρότητας της διαδικασίας βάσει της αρχής δημοσιότητας της δίκης.

Στην έδρα του δικαστηρίου, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, κάθισαν οι τρεις τακτικοί δικαστές, η εισαγγελέας και η γραμματέας, ενώ οι τέσσερις ένορκοι κάθισαν κάτω από την έδρα, σε θέσεις συνηγόρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X