Έτσι άνοιξε η ΑΕΚ τον δρόμο για το τρίτο αστέρι! (VIDEO)

Έτσι άνοιξε η ΑΕΚ τον δρόμο για το τρίτο αστέρι! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ξεκίνησε… μαγικά το πιο υπέροχο τριήμερο της ιστορίας της.

Μια μέρα σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, η ΑΕΚ ήθελε να ξεκινήσει με το… δεξί στο πιο όμορφο τριήμερο της ιστορίας της. Σαν σήμερα, 4 Μαΐου του 2018 η ΑΕΚ κοντράρονταν με την Μούρθια στο Final 4 της Αθήνας, που έγινε εξ’ ολοκλήρου από την ΑΕΚ. Την επομένη, δηλαδή στις 5 Μαΐου η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο έπαιζε στην Ριζούπολη κόντρα Απόλλωνα Σμύρνης σε μια… αξέχαστη φιέστα και στις 6 Μαΐου, η «Βασίλισσα» έπαιζε στον τελικό του BCL με την Μονακό.

Όμως, για να φθάσει στον τελικό η ΑΕΚ, έπρεπε να επικρατήσει επί της σκληροτράχηλης Μούρθια. To OAKΑ από νωρίς είχε πάρει «κιτρινόμαυρο» χρώμα, με 20.000 ΑΕΚτζήδες να κάνουν απίστευτη ατμόσφαιρα και να σπρώχνουν την «Βασίλισσα» προς τον τελικό. Κάτι, βέβαια, που έγινε με την ΑΕΚ να επικρατεί έστω και δύσκολα, της Μούρθια με 77-75 και να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Οι Ισπανοί αποδείχτηκαν δύσκολοι αντίπαλοι, ενώ και η διαιτησία ήταν αρκετά κακή εκείνο το βράδυ. Αλλά το πάθος της ΑΕΚ… ξεχείλιζε και η πρόκριση δεν μπορούσε να χαθεί!

Ο «κιτρινόμαυροι» πρωταγωνιστές του ματς

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είχε κάνει εξαιρετική δουλειά σε εκείνο το ματς. Πραγματοποίησε τρομακτική πίεση στη μπάλα, με εκπληκτική ψυχραιμία στην δημιουργία, με έλεγχο του ρυθμού, με επτά τελικές πάσες και δύο σπουδαία διαστήματα στο πρώτο και το δεύτερο μέρος του ημιτελικού με τη Μούρθια, ο πολύπειρος γκαρντ έκανε την διαφορά.

Παράλληλα, ο Μάνι Χάρις ήταν και αυτός με την σειρά του εκπληκτικός, ενώ σημείωσε και 20 πόντους, με 9/13 δίποντα. Πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ (το κρίσιμο μετά το οποίο σκόραρε για το 76-68) και έδωσε μία ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής.

Ο Σάκοτα, επίσης, ήταν εξαιρετικός με 15 πόντους και κρίσιμα καλάθια, ενώ και ο Πάντερ με τα… τρίποντα-ανάσες υπήρξε πολλές φορές καθοριστικός. Ο Μαυροειδής ήταν ένας από τους παίκτες που τα έδωσαν όλα και με την ενέργειά του και το πάθος του, ήταν πολύτιμος κάτω από την ρακέτα.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 7, Χάρις 20 (9/13 δίποντα), Τζέιμς 6 (1), Σάκοτα 15 (2), Ξανθόπουλος, Χάντερ, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 3 (1), Μαυροειδής 9, Πάντερ 16 (4), Βασιλόπουλος 1.

ΜΟΥΡΘΙΑ (Ναβάρο): Χάνα 17 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Λίμα 4, Όλεσον 10 (1), Ρόχας 8 (12 ριμπάουντ), Τούμπα 5, Αντέλο, Μπενίτε 19 (3), Κλουφ, Σόκο 12 (8 ριμπάουντ)

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X