UEFA: Η οδηγία για το Κύπελλο-Τι θα συμβεί αν δεν συνεχιστεί ο θεσμός

UEFA: Η οδηγία για το Κύπελλο-Τι θα συμβεί αν δεν συνεχιστεί ο θεσμός
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έγγραφο στης Εθνικές Ομοσπονδίες απέστειλε η UEFA, σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται και επίσημα τι θα συμβεί με το εισιτήριο της Ευρώπης που δίνεται μέσω του Κυπέλλου σε περίπτωση που τερματιστούν τα πρωταθλήματα ή μόνο το Κύπελλο και δεν ολοκληρωθεί η χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρει ότι στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί ο θεσμός του Κυπέλλου, τότε εισιτήριο που δίνει θέση στην Ευρώπη πάει στην αμέσως επόμενη ομάδα του πρωταθλήματος που δεν εξασφάλισε θέση στην Ευρώπη.

Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα που θα εξασφαλίσει είσοδο στην Ευρώπη λόγο μη διεξαγωγής του Κυπέλλου, δεν θα ξεκινήσει από την φάση στην οποία θα ξεκινούσε ο κάτοχος του Κυπέλλου, αλλά από την θέση που ήταν «κρατημένη» για τον εκπρόσωπο της χώρας που θα ξεκινούσε από το πιο χαμηλό σημείο.

Μήνυμα και… προς Ελλάδα η UEFA!

Η εξέλιξη αυτή ακυρώνει ενδεχόμενη απόφαση της ΕΠΟ που πήρε για το Κύπελλο, ότι δηλαδή σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί ο θεσμός, ο Κυπελλούχος θα βγει μέσω κλήρωσης από τις ομάδες που απέμειναν στη διοργάνωση!

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ ανέφερε:

«Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.

Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων».

Αν υπήρχαν κάποιες σκέψεις να συμβεί αυτό και για τον θεσμό του Κυπέλλου όχι μόνο των τοπικών διοργανώσεων, τέτοια σκέψη εγκαταλείπεται από την απόφαση της UEFA.

πηγή shootandgoal

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X