Χαρδαλιάς: «Να τηρήσουμε τα μέτρα στη νέα φάση που ξεκινάει από αύριο»

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: «Από Δευτέρα εφαρμόζουμε το σχέδιο ΧΑΜ» (ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δραματική προειδοποίηση προς τους πολίτες απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, διαμηνύοντας πως η επαναφορά των απαγορεύσεων είναι μονόδρομος εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας για αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της άρσης των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε: «Αποδείξαμε ότι μπορέσαμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Το στοίχημα των επόμενων ωρών είναι πιο σύνθετο. Είναι να μείνουμε ασφαλείς και να εμποδίσουμε τη διασπορά του ιού», τόνισε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Αυτός ο ιός απέβη μοιραίος για 144 συμπολίτες μας. Ο ιός είναι εδώ δίπλα μας και μπορεί να τον μεταφέρει ο καθένας μας. Καλούμε να υψώσουμε νέο τοίχος περιορισμού απέναντι στη νόσο από αύριο στις 6 το πρωί. Τηρούμε τους κανόνες, προχωράμε μέρα με την ημέρα. Στις νέες φάσεις με νέες επιχειρήσεις να ανοίγουν, με τη νέα κανονικότητα να έρχεται πιο κοντά. Δεν τηρούμε τους κανόνες; Ο δρόμος για νέας περιοριστικά μέτρα φαντάζει μονόδρομος. Και αυτή είναι η αλήθεια. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες είναι ορατός ο κίνδυνος για αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού. Τηρούμε τους κανόνες, προχωράμε μπροστά. Δεν τους τηρούμε; Γυρνάμε πίσω στις ψυχοφθόρες καταστάσεις που ζήσαμε».

«Σας ζητώ να τηρήσουμε τα μέτρα στη νέα φάση που ξεκινάει από αύριο Δευτέρα», είπε και επανέλαβε το τρίπτυχο, «πλύσιμο χεριών, αποστάσεων ασφαλείας, προστατευτικών μασκών. Οι κανόνες αυτοί είναι τα όπλα μας στη μάχη».

«Υπάρχουν στιγμές που λέμε ότι δεν θέλουμε να υπάρξουν ξανά. Στις 6 το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώνεται μία περίοδος γεμάτη αγωνία για το πως θα εξελιχθεί η πορεία του κορωνοϊού»,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X