Πρωτομαγιά: Με σημάδια στο δρόμο για τις αποστάσεις ασφαλείας η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πρωτομαγιά: Με σημάδια στο δρόμο για τις αποστάσεις ασφαλείας η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαφορετικός είναι φέτος ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με την πανδημία του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως.

Παρά τις συστάσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά να μεταφερθούν το πρώτο Σάββατο μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν από νωρίς στην πλ. Συντάγματος με μάσκες προκειμένου να διαδηλώσουν.

Μέλη του ΠΑΜΕ κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας όπου αυτό ήταν εφικτό, βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας σε ένα διαφορετικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θυμίζοντας την διαδήλωση για τον κορωνοϊό στο Τελ Αβίλ στο Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές φορούσαν μάσκες και γάντια. «Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», το σύνθημα της συγκέντρωσης.

Μέλος του ΠΑΜΕ σε μια διαφορετική συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά / EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σε πολλά σημεία μάλιστα μπροστά από τη Βουλή έχουν τοποθετηθεί πολύχρωμα σημάδια στο έδαφος προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Συνολικά στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί 17 συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες. Σημειώνεται ότι εκτός από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11:00 συνδικάτα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Εργασίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα προγραμματισμένη είναι και μια μοτοπορεία των διανομέων, ενώ με ανάρτησή τους σε σελίδα αντιεξουστιατικού χώρου, αντιεξουσιαστές έχουν προαναγγείλει πορεία στις 11:00 το πρωί στα Χαυτεία στην οδό Σταδίου.

Νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας φορώντας τη μάσκα του ΠΑΜΕ.

«Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Εμείς απαντάμε Σοσιαλισμός» υπογράμμισε και προσέθεσε: «Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά!».

Πέτσας: Πρόστιμα για διαδηλωτές που θα βγουν στους δρόμους

Παράλληλα μήνυμα προς όλους τους διαδηλωτές για την Eργατική Πρωτομαγιά έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του OPEN. «Εμείς καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα σωματεία να καταλάβουν ότι το συμφέρον της εργασίας είναι η έξοδος από την κρίση, η επιστροφή στην κανονικότητα, ο περιορισμός της ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό είναι σαφές ότι οι συναθροίσεις μπορούν να μας πάνε πίσω».

Ερωτηθείς για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ την Πρωτομαγιά, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι επόμενο να επιβάλλει πρόστιμα, σημειώνοντας ότι «δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις, όποιος συμμετέχει παραβιάζει τον νόμο.» Σχετικά με το ενδεχόμενο διαδηλωτές να χρησιμοποιήσουν την επιλογή 6 (για σωματική άσκηση) με SMS στο 13033 για να αποφύγουν τα πρόστιμα, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε:

«Αυτό είναι επιχειρησιακό θέμα της αστυνομίας. Η δική μας δουλειά είναι να επισημάνουμε ότι δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις. Το πολιτικό μήνυμα της ημέρας είναι ότι θέλουμε να προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Αυτό θα γίνει διατηρώντας την ύφεση στα ρηχά».

πηγή iefimerida

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X