Κορωνοϊός - Μαγιορκίνης: «Για να έχουμε ανοσία της αγέλης πρέπει να νοσήσουν 6-7 εκατ. Έλληνες»

Κορωνοϊός - Μαγιορκίνης: «Για να έχουμε ανοσία της αγέλης πρέπει να νοσήσουν 6-7 εκατ. Έλληνες»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ανοσία της αγέλης αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών υπολογίζοντας πως για να επιτευχθεί χρειάζεται να νοσήσουν έξι με επτά εκατομμύρια πολίτες και «αυτό δεν θα το φτάσουμε ποτέ».

«Υπάρχουν δύο θέματα όσον αφορά την ανοσία της αγέλης. Το ένα είναι αν ο ιός αφήνει ανοσία και πόση είναι η διάρκειά της ανά άτομο. Δεν το γνωρίζουμε. Υπάρχουν στοιχεία για δύο χρόνια στην καλή των περιπτώσεων και για έξι μήνες. Και εμβόλιο να έχουμε ίσως να χρειάζεται παραπάνω δόση. Το δεύτερο είναι ότι για να έχουμε την προστασία σε πληθυσμιακό επίπεδο, για να έχουμε ανοσία της αγέλης για τον συγκεκριμένο ιό, χρειάζεται να μολυνθεί το 60% με 70%. Μιλάμε για έξι με επτά εκατομμύρια πληθυσμού. Αυτό δεν θα το φτάσουμε ποτέ, δεν το φτάσανε και άλλες χώρες» είπε ο κ. Μαγιορκίνης στον ALPHA.

«Κάποια στιγμή, είχε διατυπωθεί, όχι από κάποιον συγκεκριμένο, ότι θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο για να αναπτύξουν ανοσία της αγέλης. Ήμασταν κάθετα αντίθετοι, δεν πάνε τα παιδιά στο σχολείο για να αποκτήσουν ανοσία, αυτή ήταν η δική μου άποψη και ήθελα να είμαι ξεκάθαρος» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφορικά με τη διαδικασία ανοίγματος των σχολείων «είχαμε ενστάσεις και θέλαμε να δούμε ακριβώς το σχέδιο και τις προϋποθέσεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο εγχείρημα, χρειάζεται ανακατάταξη για να λειτουργήσουν τα σχολεία».

«Τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν Σεπτέμβρη-Οκτώβρη οπωσδήποτε. Αν το υπουργείο Παιδείας μπορεί να αναπτύξει το σχέδιο του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου τώρα δεν θα είχαμε κάποια ιδιαίτερη αντίρρηση. Βέβαια, το θέμα είναι ότι ίσως θα μπορούσαμε να μειώσουμε επιπλέον την επιδημία σε αυτή τη φάση», τόνισε.

«Νομίζω θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο υπουργείο Παιδείας να κάνει αυτό που θέλει» σχολίασε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X