Σύγκρουση Μητσοτάκη με Τσίπρα στη Βουλή -Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Σύγκρουση Μητσοτάκη με Τσίπρα στη Βουλή -Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την πανδημία του κορωνοϊού, αναμένεται να αποτυπωθεί και στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη Βουλή.

Η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών θα διεξαχθεί ύστερα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, ώστε να ενημερώσει για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά κυρίως, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων. Εκτιμάται ότι οι τόνοι θα ανέβουν από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στα μέτρα για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που έχει λάβει η κυβέρνηση και τις επόμενες κινήσεις για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και στήριξης των πιο ευάλωτων ομάδων.

Ανακοινώνει παράταση στην προστασία πρώτης κατοικίας ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία λήγει σήμερα. Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν ότι η παράταση αυτή αφορά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και θα είναι οριζόντια. Για το θέμα αυτό υπήρξαν αρκετές συσκέψεις του κ. Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο, ενώ η αδυναμία να βρεθεί κοινός τόπος με τους θεσμούς καθιστά αναγκαία την παράταση μέχρι να οριστεί το νέο πλαίσιο.

Αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι «δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πολίτες να μείνουν σπίτι και ταυτόχρονα κάποιοι να ανησυχούν για το σπίτι τους». Σίγουρα θα υπάρξει μέριμνα για τους πιο ευάλωτους καθώς, «δεν γίνεται να κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους εν μέσω μιας τέτοιας πρωτοφανούς κρίσης».

Ομιλία Μητσοτάκη για τα εργασιακά

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη θα αφορά τις εργασιακές σχέσεις και το σχέδιο για ενίσχυση της απασχόλησης. Στο Μέγαρο Μαξίμου παρατηρούν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «σταθεί» αντιπολιτευτικά, με την δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους εργαζόμενους. «Προσπαθούν να παρουσιάσουν μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, η οποία θα εκμεταλλευτεί την κρίση για να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις», σημειώνει αρμόδιο στέλεχος περιγράφοντας την τακτική της Κουμουνδούρου και συμπληρώνει ότι «στη Βουλή θα πάρουν τις κατάλληλες απαντήσεις». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία των θέσεων εργασίας και την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων.

Η χθεσινή αναφορά του κ. Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, όπου τόνισε ότι «Έχουμε απλώσει ένα πλέγμα προστασίας, κυρίως για την απασχόληση, για τις επιχειρήσεις. Και αυτό θα εξακολουθεί να είναι το πρώτο μας μέλημα, καθώς η οικονομία και η αγορά θα αρχίσουν σιγά-σιγά να βρίσκουν τους ρυθμούς τους», ήταν προάγγελος των όσων θα πει σήμερα στη Βουλή.

Παρουσιάζονται τα μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας

Τα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και μετά το σταδιακό άνοιγμα των επιχειρήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής μέχρι να καταφέρουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους μετά το πολύμηνο lockdown. Έτσι, παρά το γεγονός ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο θα επαναλειτουργήσει τμηματικά η πλειοψηφία των επιχειρήσεων, θα παραμείνει το προστατευτικό πλαίσιο, ενώ ορισμένα μέτρα στήριξης θα πάρουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Μετά την συζήτηση στο Κοινοβούλιο θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση των μέτρων για την ανόρθωση της οικονομίας και την προστασία των εργαζομένων από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X