Σημαιοφορίδης: «Δεν παραγράφεται η υπόθεση του Ολυμπιακού»

Σημαιοφορίδης: «Δεν παραγράφεται η υπόθεση του Ολυμπιακού»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, μίλησε για την υπόθεση με την Επιτροπή Δεοντολογίας που προτείνει υποβιβασμό του Ολυμπιακού, τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν αλλά και την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υπόθεση με την Επιτροπή Δεοντολογίας: «Θα πρέπει να είμαστε λίγο συγκρατημένοι για το αν θα επιβληθούν αυτές οι ποινές γιατί είμαστε στην Ελλάδα. Στο παρελθόν είχαμε ανατροπές σε δεύτερο και τρίτο βαθμό. Από την ώρα που παραπέμπεται από το ερευνητικό τμήμα στο δικαστικό, φαίνεται πως υπάρχουν ενδείξεις πως υπάρχει υπαιτιότητα και παραβατική συμπεριφορά για τον Ολυμπιακό και τους συνολικά 28. Δεν υπάρχει θέμα προτεραιότητας ανάμεσα στην αθλητική και την ποινική δικαιοσύνη. Δεν είναι απαραίτητο να περιμένουμε μια αμετάκλητη απόφαση των ποινικών δικαστηρίων. Σε τέτοιους είδους αδικήματα δεν υπάρχει παραγραφή της υπόθεσης, ακόμη και στο μέλλον αν υπάρξουν στοιχεία και μπορεί να ξαναανοίξει η υπόθεση.

Για τις ποινές: «Η ποινή είναι υποβιβασμός για τις ομάδες και για τα φυσικά πρόσωπα είναι ο 10ετής αποκλεισμός σε ό,τι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Η διαδικασία συνήθως γίνεται με υπομνήματα, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ακροαματική διαδικασία αν ζητηθεί μέσω κάποιου αιτήματος. Δεν υπάρχει πιθανότητα συμμετοχής κάποιου που έχει έννομο συμφέρον».

Για την προσφυγή του ΠΑΟΚ στο CAS: «Μια γνωμοδότηση της ΕΕΑ έγινε απόφαση και αυτό είναι που με έχει εκπλήξει. Αφού υπάρχει αυτή η δεσμευτικότητα δεν θα έπρεπε να παραβρεθούν οι ομάδες. Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παραπέμφθηκαν με διάταξη που είναι προγενέστερη της τροπολογίας. Αν πίστευε κάποιος σε παραβατική συμπεριφορά των δύο ομάδων, θα εφάρμοζε τις προβλεπόμενες διατάξεις που έλεγε υποβιβασμός.

Η τροπολογία είναι μια νομοθετική ρύθμιση, δεν έχει ενσωματωθεί στον ΚΑΠ, που έρχεται να εφαρμόσει οιωνεί πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ. Εδώ μπαίνει ένα ζήτημα με το περιβόητο αυτοδιοίκητο. Ισως ένα σημαντικό στοιχείο που θα κοιτάξει το CAS είναι αυτό που έγινε το περσινό καλοκαίρι που η ΕΠΟ έδωσε στην ΕΕΑ τις αποφάσεις όπως της πολυϊδιοκτησίας. Ο ΠΑΟΚ στο CAS πρέπει να δικαστεί με βάση το πειθαρχικό δίκαιο αλλά δεν υπάρχει διάταξη. Ο ΠΑΟΚ θα έχει αντίδικο την ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ. Τι θα κάνει η ΕΠΟ; Θα πει πως δεν έχω κανόνες πρόβλεψης για το συγκεκριμένο ζήτημα και πως εκχώρησα το δικαίωμά μου σε ένα μη ποδοσφαιρικό όργανο;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X