Πομπέο: «Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα θα πληρώσει για τις ζωές και την οικονομική κρίση από τον κορωνοϊό»

Πομπέο: «Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα θα πληρώσει για τις ζωές και την οικονομική κρίση από τον κορωνοϊό»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πιο αιχμηρός από ποτέ εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για τις ευθύνες της Κίνας στην πανδημία του νέου κοροναϊού.

Εξαπολύοντας μύδρους κατά του Πεκίνου, ο Πομπέο τόνισε πως «η Κίνα προκάλεσε τεράστιο πόνο, απώλεια ζωών και τώρα μία γιγαντιαία πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία και την αμερικανική οικονομία, με το να μην μοιραστεί τις διαθέσιμες πληροφορίες (σ.σ για τον ιό)».

Μιλώντας στο Fox, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέβασε κι άλλο τους τόνους: «Είμαι πολύ σίγουρος πως το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα θα πληρώσει για όσα έκανε εδώ, ειδικά από τις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Πομπέο, ο οποίος έχει διαμηνύσει και στο παρελθόν ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση, Πομπέο αποφάσισε να γίνει ακόμα πιο επιθετικός, την ώρα που οι νεκροί στις ΗΠΑ αυξάνονται κατά χιλιάδες καθημερινά και ασκείται σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της κρίσης. «Πρέπει να ξέρετε ότι ακόμα δεν έχουμε πλήρη διαφάνεια από το Κινεζικό Κομουνιστικό Κόμμα, μας προβληματίζει που υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε, και δεν ήμασταν μέχρι τώρα σε θέση να στείλουμε την ομάδα μας εκεί και να κάνει την δουλειά που χρειάζεται», κατέληξε ο Πομπέο.

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τις 50.000 σε σύνολο 886.709 καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Ωστόσο η πραγματική εξάπλωση του νέου κοροναϊού ενδέχεται να είναι δεκάδες φορές μεγαλύτερη, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου Stanford στην Καλιφόρνια.

Ελέγχοντας δείγματα 3.330 εθελοντών στην Σάντα Κλάρα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ο ιός ήταν 50 με 85 φορές πιο διαδεδομένος από ό,τι κατέγραφαν τα επίσημα στατιστικά στην περιοχή. Κατά την διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας, στις αρχές Απριλίου, η Σάντα Κλάρα είχε καταγράψει «μόλις» 1.094 κρούσματα Covid-19 και συνολικά 50 θανάτους αλλά σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πραγματική εξάπλωση στην περιοχή πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 48.000 και 81.000.

Η διεθνής πίεση προς την Κίνα για απαντήσεις σχετικά με τον κοροναϊό αυξάνεται και από αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού, με την Γερμανία, την Βρετανία και τη Γαλλία να έχουν επίσης εγείρει ερωτήματα για την αρχική στάση του Πεκίνου. Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του πρώην αρχηγού της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, Τζον Σόερς που κατηγόρησε την Κίνα ότι απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες για το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού από τον υπόλοιπο κόσμο και θα πρέπει να λογοδοτήσει για την εξαπάτηση.

Μιλώντας πριν λίγες ημέρες στο BBC, ο Σόερς σχολίασε πως «υπάρχει βαθιά οργή στην Αμερική, για τα δεινά σε όλους μας», προσθέτοντας ότι πολλοί θεωρούν υπεύθυνη την Κίνα την οποία κατηγορούν ότι αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για την προέλευση του ιού αλλά και την αρχική διαχείριση της επιδημίας – πολύ πριν κηρυχθεί η παγκόσμια πανδημία κοροναϊού, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

«Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών είναι να αποκτούν μυστικές πληροφορίες που άλλες χώρες ή παράγοντας σας κρύβουν. Υπήρξε μία σύντομη περίοδος, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, κατά την οποία οι Κινέζοι πράγματι το απέκρυψαν από τη Δύση».

Πηγή: lifo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X