Σοϊλέδης: «Θα γυρνούσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αγαπημένος συμπαίκτης ο Μάνταλος»

Μήνυμα από τον Σοϊλέδη (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Αρης Σοϊλέδης μιλώντας στο Sport24.gr αποκάλυψε πως ήδη ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Στεάουα και πως στην ομάδα της Ρουμανίας έχουν δεχτεί μείωση των μισθών τους 50% για επτά μήνες λόγω του κορωνοϊού. Επίσης αναφέρθηκε σε μια ανέκδοτη ιστορία από την εποχή που έπαιζε στην Κύπρο και απάντησε στα διλήμματα που του τεθήκαν. Μάλιστα, τόνισε ότι θα επέστρεψε στην ΑΕΚ και  πως ο Πέτρος Μάνταλος είναι ο αγαπημένος συμπαίκτης που είχε ποτέ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άρη Σοϊλέδη

Πως περνάει ένας ποδοσφαιριστής αυτές τις ώρες της καραντίνας;

“Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο γιατί έχουμε μάθει να πηγαίνουμε στην προπόνηση, να μας φεύγει η ένταση και η προπόνηση βοηθάει σε αυτό. Πάνω απ’ όλα αγαπάμε αυτό που κάνουμε, μας λείπει αρκετά. Είναι δύσκολη περίοδος ιδίως για έναν αθλητή που θέλει να κρατηθεί σε φόρμα”.

Πότε ήρθες Ελλάδα, πρόλαβες τα μέτρα;

“Πρόλαβα λίγο πριν κλείσουν τα σύνορα, τρεις μέρες πριν. Mίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας, γιατί δεν είναι αρκετοί οι ξένοι στην ομάδα, και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως θα είναι καλύτερο να περάσω στην Ελλάδα την καραντίνα μαζί με τους δικούς μας”.

Και πότε αναμένεται να επιστρέψεις στην Ρουμανία;

“Εγώ την Τρίτη θα πρέπει να επιστρέψω γιατί θα ξεκινήσουμε προπονήσεις ανά εξάδες σε διαφορετικές ώρες”.

Θα μπεις σε καραντίνα;

“Ναι θα πρέπει να είμαι σε δύο εβδομάδες σε καραντίνα ώστε να ξεκινήσω μετά προπονήσεις κανονικά”.

Τι κάνεις αυτό το διάστημα, πώς περνάς την ώρα σου, βλέπουμε πως είσαι αρκετά ενεργός στο τικ τοκ;

“Το κατέβασα πριν μια εβδομάδα και περνάει ευχάριστα η ώρα μου, παρέα με την κοπέλα μου. Βλέπω σειρές, μαγειρεύω”.

Από σειρές τι είδες στο διάστημα της καραντίνας;

“Πρόλαβα είδα το La Casa De Papel, το Toy Boy, το Unorthodox”.

Το Last Dance το είδες;

“Το ξεκίνησα χθες το βράδυ αλλά με πήρε ο ύπνος. Αλλά μέχρι στιγμής ήταν μόνο δύο επεισόδια, οπότε έχουμε μέλλον”.

Θα ήθελες να δεις για κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή ένα ανάλογο ντοκιμαντέρ;

“Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο όπως ο Κριστιάνο, ο Μέσι. Υπάρχουν παίκτες με αξιόλογη καριέρα όπως οι Μανωλάς, Μήτρογλου, Παπασταθόπουλος αλλά για παίκτες τέτοιου βεληνεκούς απέχουμε αρκετά”.

Για μπάσκετ όμως;

“Όταν μιλάμε για μπάσκετ είχαμε το Νίκο Γκάλη και τώρα το αστέρι μας είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μας κάνει περήφανους, σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα μιλάμε για ένα θρύλο του μπάσκετ”.

Παίζεις και παιχνίδια στο διάστημα της καραντίνας;

“Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν αρκετά. Είμαι αρκετά του πολεμικού. Εμένα δεν μου αρέσει να παίζω PRO και FIFA”.

Σου αρέσει να βλέπεις γενικότερα ποδόσφαιρο;

“Δεν θα κάτσω να δω Νιούκαστλ – Κρίσταλ Πάλας. Θα δω τα μεγάλα ντέρμπι. Το ελληνικό πρωτάθλημα θα το δω γιατί έχω τους παλιού μου συμπαίκτες και θα ήθελα να δω πως τα πηγαίνουν”.

Η αγάπη για το πάντελ πως προέκυψε; Και τι είναι αυτό ακριβώς;

“Το πάντελ είναι ένα είδος τένις στο οποίο υπάρχουν τοίχοι όμως και η μπάλα δεν φεύγει και μπορείς να την επαναφέρεις. Είναι ένα μιξ του τένις με το σκουός. Έχει ένταση και τρέξιμο και για αυτό μου αρέσει”.

Και πως σου μπήκε το μικρόβιο;

“Έπαιζαν κάτι φίλοι μου και πήγα μια φορά επειδή δεν συμπλήρωναν και κόλλησα με αυτό”.

Έχουμε ετοιμάσει κάποια διλήμματα για να μας απαντήσεις. Μέσι ή Ρονάλντο;

“Είναι κάτι που λέω πάντα το ίδιο. Αδιαμφισβήτητα είναι ο Μέσι ως ταλέντο και αυτά που κάνει με τη μπάλα, αλλά μεγαλύτερο σεβασμό έχω στον Κριστιάνο Ρονάλντο γιατί όσα έχει καταφέρει είναι όλα προπόνηση και δουλειά. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της δουλειάς του. Δεν μπορείς να πεις ότι δεν ήταν ταλέντο αλλά όχι το ταλέντο που ήταν ο Μέσι. Θεωρώ πως είμαστε τυχεροί που τους βλέπουμε και τους απολαμβάνουμε”.

Μπάσκετ παρακολουθείς;

“Ναι. Δεν είμαι φανατικός αλλά όταν κάποια ελληνική ομάδα παίζει στη Euroleague θα το δω”.

Δηλαδή στο δίλημμα Τζόρνταν ή Λε Μπρον τι θα έλεγες;

“Δεν τρελαίνομαι για τον Λε Μπρον Τζέιμς. Αλλά αυτά που έκανε ο Τζόρνταν και ο Κόμπι δύσκολα θα τα δούμε. Εγώ όταν ήμουν μικρός ξεκίνησα με μπάσκετ στη Θήβα στην οποία έμενα. Μου άρεσε αρκετά ο Τζόρνταν”.

Αριστερόχειρας ήσουν;

“Όχι είμαι αριστεροπόδαρος αλλά δεξιόχειρας. Εγώ δεν μπορώ να κάνω με το αριστερό χέρι τίποτα”.

Γκουαρδιόλα ή Κλοπ;

“Γκουαρδιόλα. Είμαι περισσότερο με τη μπάλα εγώ. Και τη μπάλα που είδαμε στην Μπαρτσελόνα του Πεπ δύσκολα θα τη δούμε ξανά”.

Εσύ έχεις κάνει αυτοκριτική, θεωρείς ότι έχει κάνει κάτι λάθος;

“Πολλές φορές έχω κάνει αυτοκριτική και από τα λάθη μου έχω μάθει πολλά πράγματα. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό ήταν δύσκολο για τους Έλληνες παίκτες. Εγώ είχα μπροστά μου τότε τον Τζόρτζεβιτς και τον Λέτο. Τώρα είναι ο Μασούρας που είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά μπορείς να πάρεις ευκαιρίες. Όταν ήμασταν εκεί οι παίκτες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν τεράστιοι. Οπότε για εκεί δεν μπορώ να πω ότι έφταιγα κάπου. Στην ΑΕΚ μπορώ να πω ότι λόγω 2-3 τραυματισμών δεν ήμουν αυτός που έπρεπε να είμαι. Και σίγουρα σε 2-3 περιπτώσεις εμπιστεύτηκα ανθρώπους που δεν έπρεπε και έφαγα την… ήττα από εκεί. Θα πρέπει να μην εμπιστευόμαστε κανέναν στο ποδόσφαιρο. Ειδικά τα νεαρά παιδιά που ξεκινούν τώρα”.

Οι μάνατζερ που πλέον παίζουν τεράστιο ρόλο στο ποδόσφαιρο είναι ευχή ή κατάρα;

“Εγώ αυτό που έπαθα δεν το έπαθα από μάνατζερ. Ήμουν στην Ομόνοια στην Κύπρο, είχα δύο χρόνια συμβόλαιο και με προσέγγισε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ με τον οποίο συζήτησα για την προοπτική να πάω και να παίξω βασικός και πόσο μάλλον στο Champions League, αλλά μου είπε τελικά δεν μπορώ να σε πάρω. Ευθύνομαι που τον εμπιστεύτηκα αλλά όταν σε καλεί ο πρόεδρος δίνεις τα χέρια, τι να κάνεις δηλαδή; Μου έδιναν περισσότερα λεφτά απ’ όσα έπαιρνα και μου προσέφεραν το Champions League. Είχα κάποια προβλήματα με την Ομόνοια μετά και έλυσα το συμβόλαιο μου, αλλά δεν υπέγραψα στο ΑΠΟΕΛ”.

Θεωρείς ότι βιάστηκες να φύγεις από την ΑΕΚ το 2016;

“Εγώ όταν έφυγα από την ΑΕΚ είχα ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα. Και όταν ήρθε ο Κετσπάγια, μου είπε ο κ. Μπάγεβιτς ότι δεν είμαι στα πλάνα του προπονητή. Δεν είμαι ο παίκτης που θα κάτσω πάνω στο συμβόλαιο. Είχα την πρόταση από την Ομόνοια και πήγα”.

Έχουμε δει πως κάνεις αρκετή παρέα με τον Μάνταλο;

“Μένουμε κοντά με τον Πέτρο και κάνουμε και προπονήσεις μαζί τώρα. Και με τον Μπακάκη έχω εξαιρετικές σχέσεις”.

Φορτούνης ή Μάνταλος;

“Με δυσκολεύεις, είναι και οι δύο φανταστικοί. Έχουμε χρόνια να δούμε τέτοια δεκάρια και θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα ήθελαν. Για μένα θα μπορούσαν να παίζουν και οι δύο στο εξωτερικό”.

Που σου αρέσει να παίζεις περισσότερο;

“Στη θέση του μπακ βγάζω περισσότερα από τα στοιχεία που έχω σαν παίκτης, τις αρετές που έχω”.

Έχουμε δει μέσα από την καριέρα σου πως βρίσκεις τη λύση και τα καταφέρνεις παρά τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα;

“Τρεις φορές υπήρχαν αυτά τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Από τον Ολυμπιακό πήγα στη Δόξα Δράμας που ήταν να παίξουμε στη Β’ Εθνική αλλά ανεβήκαμε στην Α’. Μετά πήγα στη Νίκη Βόλου πήραμε το πρωτάθλημα και ανεβήκαμε στην Α’ Εθνική και πήγα στην ΑΕΚ, όπου κάναμε το βήμα παραπάνω. Μετά πήγα στην Ομόνοια που τη θεωρώ εξαιρετική ομάδα και μετά απ’ ότι έγινε έμεινα έξι μήνες χωρίς ομάδα. Στη συνέχεια πήγα στην Κέρκυρα όπου με πήρε ο Ελευθερόπουλος, αλλά έπρεπε να φύγω γιατί δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα και έμεινα και πάλι έξι μήνες χωρίς ομάδα. Διάστημα που είναι μεγάλο για ένα ποδοσφαιριστή που έχει μάθει να παίζει κάθε εβδομάδα. Τα κατάφερα, πήγα στην Μποτοσάνι στη Ρουμανία με στόχο σε ένα χρόνο να μπορέσω να πάρω μεταγραφή. Και σε ένα χρόνο πήρα τη μεταγραφή μου στην Στεάουα”.

Πως προέκυψε η Στεάουα; Γιατί μπορεί να είναι στη Ρουμανία αλλά πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα που έχει κατακτήσει και ένα κύπελλο πρωταθλητριών;

“Είναι μεγάλη ομάδα, οι εγκαταστάσεις και η οργάνωση που έχει είναι φανταστικές. Ο κόσμος είναι υπέροχος, το γήπεδο είναι τέλειο, τέτοιο δεν έχουμε στην Ελλάδα. Είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο πηγαίνει για πρωτάθλημα, παλεύει να παίξει προκριματικά του Champions League”.

Πρόεδρος στην ομάδα είναι ο Τζίτζι Μπεκάλι ο οποίος είναι εκκεντρικός αρκετά, μπορείς να μας μεταφέρεις πως είναι ως άνθρωπος;

“Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι εκκεντρικός, αλλά δεν έρχεται πολλές φορές στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Οι φορές που τον έχω δει είναι τρεις-τέσσερις πριν τα μεγάλα ματς. Κάτι φυσιολογικό γιατί θέλει η ομάδα να κερδίζει πάντα. Είναι σωστός στις υποχρεώσεις του ως πρόεδρος. Έχουμε τα πάντα στο προπονητικό κέντρο. Οτιδήποτε χρειαζόμαστε, είτε προσωπικό πρόβλημα έχουμε, μπορείς να κάνεις ένα ραντεβού μαζί του. Είναι αυτός που είναι, αλλά βοηθάει και τους παίκτες του και όσους δεν ξέρει. Βοηθάει άρρωστους, εκκλησίες, στο Άγιος Όρος πηγαίνει συνέχεια”.

Εσύ που τον έχεις ζήσει είναι ευκολότερο να μας μεταφέρεις και κάτι που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος;

“Είναι πολύ θρήσκος και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Πάντα έρχεται στο προπονητικό κέντρο με δύο-τρεις ιερείς μαζί του, κάνει αγιασμούς. Προσεύχονται στα γήπεδα να είμαστε υγιείς. Στο Άγιο Όρος πηγαίνει μια φορά το μήνα σίγουρα. Σαν άνθρωπος είναι εκκεντρικός, αλλά θα πει αυτό που θέλει να πει χωρίς περιστροφές”.

Ήσουν σε συζητήσεις για ανανέωση με την Στεάουα τι έγινε;

“Έγινε η ανανέωση, υπέγραψα για άλλον ένα χρόνο. Μου είπαν ότι είναι ευχαριστημένοι, οπότε έχουμε και συνέχεια”.

Είχες προτάσεις απ’ άλλες ομάδες από την Ελλάδα;

“Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά δεν με κάλυπταν σε πολλά πράγματα και αποφάσισα να μείνω εκεί. Δεν ήταν από τις τρεις τέσσερις τοπ ομάδες και αποφάσισα να μείνω εκεί”.

Τώρα παλεύεται και για το πρωτάθλημα;

“Ναι, ναι. Είμαστε στους τέσσερις βαθμούς από την Κλουζ και όταν επιστρέψουμε, παίζουμε μαζί τους και έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στον ένα πόντο τη διαφορά. Έχουμε μετά οκτώ παιχνίδια ακόμα. Μετά θα έχουμε και τα προκριματικά του Champions League”.

Βλέπεις να αλλάζει ο αθλητισμός μετά τα όσα συμβαίνουν;

“Εμείς στην ομάδα υπογράψαμε τη μείωση του μισθού για επτά μήνες στο 50%. Όλες οι ομάδες θα έχουν κάποια προβλήματα. Σίγουρα θα έρθει η κρίση”.

Για σένα το 2019 ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, με το θάνατο του αδερφού σου αλλά και του πατέρα σου;

“Η αλήθεια είναι πως ήταν η πιο δύσκολη χρονιά. Βέβαια το 2019 πάντα μου έπαιρνε κάτι και μου έδινε κάτι άλλο. Γιατί όταν έχασα τον αδερφό μου μετά από τρεις μέρες πήρα μεταγραφή στην Στεάουα και όταν είχα χάσει τον πατέρα μου, είχα νωρίτερα πετύχει και το γκολ που του αφιέρωσα. Χρειάστηκα δύναμη από τους ανθρώπους γύρω μου, τη σύντροφο μου, τη μητέρα μου. Ευτυχώς έχω και αλλά τρία αδέλφια που είναι δίπλα της και τη στηρίζουν. Όταν μπαίνω στο γήπεδο τα ξεχνάω όλα και παίρνω δύναμη μέσα σε αυτό”.

Είναι στόχος σου να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό;

“Μιλάμε για μια μεγάλη ομάδα, τεράστια ομάδα, όπως και η ΑΕΚ. Πέρασα φανταστικά και στις δύο ομάδες. Θα το ήθελα, αλλά δεν είναι κάτι που σκέφτομαι τώρα γιατί έχω ακόμα κάποια χρόνια να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Έχω καταφέρει και έχω κερδίσει τον κόσμο στην ομάδα μου. Ο κάθε άνθρωπος στη δουλεία του όταν νοιώθει σημαντικός αποδίδει καλύτερα στη δουλειά του. Δόξα το Θεό σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί έχω φύγει με τα καλύτερα”.

Ο αγαπημένος σου συμπαίκτης ποιος ήταν;

“Θα πω τον Μάνταλο”.

Από τους προπονητές ποιοι σε έχουν βοηθήσει;

“Σχεδόν με όλους είχα καλή επαφή, με όλους τα λέω ακόμα. Ο Αλέκος Βοσνιάδης με βοήθησε αρκετά. Ο Ελευθερόπουλος στην Κέρκυρα με τον οποίο μιλάω ακόμα. Γενικά με όλους τους προπονητές είχα καλή σχέση”.

Η Εθνική αποτελεί στόχο σου;

“Είναι ένας στόχος που έχω στο μυαλό μου μέσα από τις καλές μου εμφανίσεις στη Στεάουα να μπορέσω να αγωνιστώ στην Εθνική”.

Πλέον υπάρχουν και πολλά καλά αριστερά μπακ;

“Συμφωνώ. Είναι και ο Τσιμίκας και ο Γιαννούλης. Τα πηγαίνουν φανταστικά, να τους πω συγχαρητήρια και τους εύχομαι μια μεγάλη μεταγραφή, την αξίζουν. Βέβαια όταν έχεις 23-24 χρονών ποδοσφαιριστή τον προτιμάς αντί από έναν ποδοσφαιριστή 29 ετών όπως είμαι εγώ. Πιστεύω όμως μια κλήση θα την πάρω”.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις βγεις από την καραντίνα;

“Δεν ξέρω. Εμένα μου αρέσει να πηγαίνω σε εστιατόρια και να τρώω ωραίο φαγητό. Οπότε αυτό θα προτιμήσω”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X