Μάσκες σε μετρό, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ μετά τη χαλάρωση των μέτρων -Τι ανακοίνωσε ο Τσιόδρας

Μάσκες σε μετρό, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ μετά τη χαλάρωση των μέτρων -Τι ανακοίνωσε ο Τσιόδρας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε την Πέμπτη στο ζήτημα της χρήσης υφασμάτινης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό.

Την επιλογή της μάσκας εξετάζει η επιτροπή για τον κορωνοϊό ως επιπλέον προστασία, μετά την χαλάρωση των μέτρων στη χώρα. Όπως τόνισε ο λοιμωξιολόγος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τη νόσο, η επιτροπή έλαβε οριστική θέση για τις υφασμάτινες μάσκες, σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Στόχος είναι να δώσουμε «ακόμη λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους, όχι σε ανοιχτούς, αλλά σε κλειστούς χώρους», είπε.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση της επιτροπής της οποίας προΐσταται ο Σωτήρης Τσιόδρας, συστήνεται η χρήση υφασμάτινης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και γενικότερα, σε κλειστούς χώρους.

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως θα ακολουθήσει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας, προκειμένου να συμβάλει όντως σε περαιτέρω προστασία από τον κορωνοϊό.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία μεγάλη ανησυχία. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την επόμενη ημέρα, διότι σιγά-σιγά μπαίνουμε σε μία σταδιακή αποκατάσταση» δήλωνε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, αποκαλύπτοντας πως εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς. Προσέθεσε συγκεκριμένα, πως το υπουργείο εξετάζει μαζί με τους ειδικούς, ποια μέτρα προστασίας πρέπει να παίρνουν οι επιβάτες.

Η μάσκα άλλωστε έχει καταστεί υποχρεωτική για όλους του πολίτες στη Γερμανία, ενώ και το μετρό της Βιέννης δεν επιτρέπει την είσοδο σε επιβάτες, εφόσον δεν φορούν

Οδηγίες Τσιόδρα για την σωστή χρήση μάσκας

Δίνοντας ορισμένες βασικές οδηγίες, ο Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε πως η μάσκα πρέπει να καλύπτει πλήρως μύτη και στόμα, ενώ ο χρήστης οφείλει να πλένει τα χέρια του με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό πριν βάλει τη μάσκα. Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι όταν αφαιρείται η μάσκα, αυτό να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε ο χρήστης να μην αγγίζει το μπροστά μέρος της.

Σε ό, τι αφορά τις μάσκες μιας χρήσης, αυτές θα πρέπει να απορρίπτονται με τον ενδεδειγμένο τρόπο και όχι στους κάδους ανακύκλωσης. Αν η μάσκα είναι υφασμάτινη και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να πλένεται στους 60 βαθμούς με κανονικό απορρυπαντικό. Σε κάθε περίπτωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως πιο σημαντική στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση, η αποφυγή συνωστισμού και η τήρηση της υγιεινής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X