Το βράδυ που η ΑΕΚ κέρδισε τους νταβατζήδες!

Το βράδυ που η ΑΕΚ κέρδισε τους νταβατζήδες!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η προσμονή ήταν γλυκιά! Από το πρωί εκείνης της μέρας η Νέα Φιλαδέλφεια είχε φορέσει τα γιορτινά της. Αυτό που θα γινόταν εκείνο το βράδυ ήταν αναπόφευκτο και όλοι ήθελαν να είναι μέρος αυτής της ιστορίας! Αντίπαλος ο Λεβαδειακός του Κομπότη. Του ανθρώπου που μερικά χρόνια νωρίτερα απειλούσε την ΑΕΚ. Η ιδανική ομάδα και ο ιδανικός άνθρωπος για να φέρουν τον τίτλο του «εκλεκτού προσκεκλημένου».

Η σεζόν εκείνη ήταν μία σεζόν από θαύματα και ατελείωτες μάχες σε ένα ανηλεή πόλεμο κόντρα σε δύο εχθρούς. Τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ! Λίγους μήνες νωρίτερα είχε καταγραφεί η ΚΛΟΠΗ του Κυπέλλου στο Βόλο. Τότε που μέτρησε το γκολ οφσάιντ του Ενρίκε και μετά από τον ΠΑΟΚ αφού το είχαν πανηγυρίσει, έλεγαν ειρωνικά «ελάτε να… ξαναπαίξουμε». Η αχλάδα όμως είχε πίσω την ουρά!

Η ηδονή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη για αυτό που θα ακολουθούσε! Διότι αυτοί οι εχθροί έγιναν τελικά ένα! Έφτασαν στο σημείο Μαρινάκης και Σαββίδης να δώσουν τα χέρια στο Sofitel για να τα βάλουν με την ΑΕΚ! Εντυπωσιακή ήταν και η ατάκα που έλεγε Διευθυντής Επικοινωνίας στους ρεπόρτερ της ομάδας του: «Ε ας πάρει μωρέ και ο Ρώσος ένα πρωτάθλημα τόσα λεφτά έχει ρίξει»!

O «Φαταούλ» και ο νέος Χαλίφης

Να μην ξεφεύγουμε όμως. Εκείνη η σεζόν ήταν γεμάτη δράμα και μαγκιά. Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει πρώτο τον Ολυμπιακό με 32 βαθμούς και πίσω τους ακριβώς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με 31! Εκεί λοιπόν που είναι όλοι στο «κόλπο» κάποιοι ξεφουσκώνουν! Όχι όμως η ΑΕΚ που κάνει και ευρωπαϊκή αήττητη πορεία.

Κάποιοι άλλοι περνάνε με πέναλτι – δώρο από το Αγρίνιο και ο δράστης φοράει τελικά τη φανέλα της νικήτριας ομάδας, περνάνε με γκολ οφσάιντ από τα Γιάννινα τα οποία κάνουν γης μαδιάμ αλλά οι νόμοι του Κράτους δεν εφαρμόζονται και πιστεύουν ότι λόγω ανοχής του Τσίπρα θα πάρουν νταβατζιλίκι του πρωτάθλημα.

Στα δύο λιμάνια δεν πιστεύουν ότι η ΑΕΚ θα αντέξει. Προσπαθούν εντέχνως να τη βγάλουν εκτός τίτλου. Η άτυπη αυτή συμμαχία των δύο λιμανιών θα «σπάσει». Βλέπετε είναι… «πολλά τα λεφτά του Champions League» και ο Φαταούλ τα θέλει όλα δικά του. Ο νέος χαλίφης επίσης κάνει ότι περνάει από την… τσέπη του. Η ΑΕΚ όμως έχει άλλη άποψη και με το διπλό στο «Γ. Καραϊσκάκης» γίνεται το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο!

Ακολουθεί η περιβόητη ιστορία στην Τούμπα με το ρολό του Γκαρθία. Ο Ολυμπιακός κάνει στον ΠΑΟΚ ότι έκανε η ομάδα της Τούμπας στον Παναθηναϊκό με το άδειο κουτάκι μπύρας και τον Ίβιτς.

Όταν η τιμωρία του ΠΑΟΚ εξαφανίστηκε σε ένα βράδυ

Η τιμωρία του ΠΑΟΚ εξαφανίζεται μέσα σε ένα βράδυ, ξημερώματα για να είμαστε συγκεκριμένοι, βαθμοί επιστρέφονται, γεμίζει η Τούμπα και φτάνουμε στο 90′ ενός ντέρμπι όπου οι γηπεδούχοι προσπαθούν να μετρήσουν ένα γκολ οφσάιντ με απειλές αρχικά του Μίχελ, επιχειρούν να φύγουν από το γήπεδο με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά τους αποτρέπει ο Βιεϊρίνια και εν τέλει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κάνει περιφορά στον αγωνιστικό χώρο με το κουμπούρι, ενώ τρέχει και στα αποδυτήρια παίρνοντας κυνήγι τον διαιτητή!

Ο ΠΑΟΚ λέει ψέματα από εκείνο το βράδυ. Ότι το ματς διακόπηκε με υπαιτιότητα της ΑΕΚ και στη συνέχεια, αντί να τηρηθούν οι νόμοι και να ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ επιδιώκει να πάρει το ματς στα ΧΑΡΤΙΑ! Η ΑΕΚ δεν διεκδικεί απολύτως τίποτα! Το ματς έχει διακοπεί άλλωστε με το σκορ στο 0-0 και η «Ένωση» είναι μόνη πρώτη!

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια η ΑΕΚ χρειαζόταν μία νίκη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το πρώτο μετά από 24 χρόνια όπου βίωσε τα πάντα! Την κλοπή του 2008, τον υποβιβασμό το 2013. Ήταν η δική της ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Η επιστροφή στο ΘΡΟΝΟ!

Τα πιο «ιερά» στη δική μας ζωή. Α.Ε.Κ.

55-60 χιλιάδες καλεσμένοι στο ΟΑΚΑ. Άνθρωποι κάθε ηλικίας. Το τελικό 2-0 με τα δύο γκολ του Τάσου Μπακασέτα, ήταν η επιβεβαίωση της επιστροφής. Η λήξη του ματς βρίσκει τους πάντες να κάνουν χέρια. Να φωνάζουν μία μόνο λέξη. Τρία γράμματα. Τα πιο «ιερά» στη δική μας ζωή. Α.Ε.Κ.

Δύσκολα μπορούν να καταλάβουν, μπορούν να νιώσουν όλα αυτά που μας κάνουν διαφορετικούς. Η ΑΕΚ τα λάθη της τα πλήρωσε. Όλα. Υποβιβάστηκε αγωνιστικά και έπεσε κατηγορία. Αποφάσισε να κάνει μόνη της restart! Δεν βρήκε παραθυράκια, δεν ζήτησε χάρες, δεν έκοψε την Ελλάδα στα δύο. Δεν έκανε ότι ο Ολυμπιακός του Κοσκωτά, του Κόκκαλη και του Μαρινάκη. Δεν έκανε ότι ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη που αντί να υποβιβαστεί (δύο φορές) ζητάει και τα ρέστα. Ούτε ότι ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου για να μην πέσει.

Εκείνο το βράδυ μία ομάδα που τα έβαλε με όλους και με όλα, με ένα «βρώμικο» σύστημα και ανίερες συμμαχίες, δικαιώθηκε πανηγυρικά. Δε θα μπορούσε κανένας να την κλέψει ξανά. Το πάθημα του 2017 στο Βόλο θα γυρνούσε μπούμερανγκ σε αυτούς που το είχαν εμπνευστεί και θεωρούσαν ότι μπορούν να κάνουν επίδειξη πλούτου και ό,τι γουστάρουν παρασκηνιακά. Η ΑΕΚ είχε (και έχει) διοίκηση που δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της.

Λάθη φυσικά έκανε έκτοτε και εννοείται ότι θα ξανακάνει. Όπως είναι βέβαιο πως βραδιές όπως εκείνη του Μαΐου με την απίστευτη φιέστα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ζήσουμε ξανά και μάλιστα σύντομα!

ΥΓ: Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης κινδυνεύουν με υποβιβασμό και ισόβιο αποκλεισμό για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια και αλλοίωση αποτελεσμάτων! Δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη αυτή η εξέλιξη. Ίσα ίσα που υπάρχει πλέον το κυβερνητικό πάτημα για προστασία κάποιων… ιστορικών ομάδων. Με τη ντροπολογία δηλαδή που σώθηκε ο ΠΑΟΚ ενδέχεται να σωθεί και ο Ολυμπιακός. Μέσα στην περηφάνια είναι και οι δύο!

ΥΓ2: Χρόνια πολλά και υπομονή! Σε αυτή τη δοκιμασία πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι και μέσα στο σπίτι! Είναι δύσκολο, το καταλαβαίνω, το βιώνω και εγώ όπως όλοι μας, αλλά έμεινε λίγο ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X