«Θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ΑΕΚ και Άντερλεχτ για Βράνιες»

Να πω κάτι αρχικά για τον Αραούχο. Στην Λας Πάλμας εννοείται πως έχουν τρόπους να μαθαίνουν τι λέγεται και τι γράφεται στην Ελλάδα. Έτσι με αφορμή τα ρεπορτάζ για σκέψεις στην ΑΕΚ να γίνει προσπάθεια ανανέωσης του δανεισμού του Αραούχο, έσπευσαν να κάνουν αυτό το κολπάκι με διαρροή σχετικής πρότασης, που δεν έγινε δεκτή. Σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν στο προσκήνιο την συμφωνία που είναι ήδη σε ισχύ, ως το επικρατέστερο σενάριο.

Η ΑΕΚ δεν έχει κάνει κάποια κρούση λοιπόν και είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε κρούση.

Πολύ νωρίς είναι και για την υπόθεση του Βράνιες.

Είναι απόλυτα λογικό και δεδομένα και το επικρατέστερο σενάριο, πως η ΑΕΚ όταν είναι σε θέση να μιλήσει απευθείας με τον Βόσνιο στόπερ αποκλειστικά για την μορφή της συνέχειας της δικής τους συνεργασίας, θα φέρει στο προσκήνιο την προοπτική του να τον καλύψει σε βάθος χρόνου από πλευράς συμβολαίου. Αφού δεδομένα ο Βράνιες δεν θα μπορεί να ελπίζει στο να βρει κάτι ανάλογο με αυτό που έχει τώρα στην Άντερλεχτ.

Λέω όμως πως είναι νωρίς για να υπάρξει εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα, επειδή ακριβώς το ζήτημα για τον Βράνιες προς το παρόν, είναι το τι περισσότερο θα πάρει από τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιο του με την Άντερλεχτ για την επόμενη διετία. Θυμίζω πως μιλάμε για 900 χιλιάρικα τον χρόνο καθαρά.

Δεν είναι παράλογο ότι δεν θέλει να πετάξει έτσι εύκολα ένα τέτοιο συμβόλαιο

Ο Βράνιες το συμβόλαιο που έχει τώρα στην Άντερλεχτ, είναι εξαιρετικά τυχερός που το βρήκε. Και φυσικά το οφείλει στην ΑΕΚ στην οποία βρήκε την δυνατότητα παρά τα τερτίπια του, να σταθεροποιηθεί γενικώς. Και φυσικά το οφείλει και στο γεγονός πως η ΑΕΚ δεν πρόβαλλε απαγορευτικές απαιτήσεις για να τον δώσει.

Γενικώς 900 χιλιάρικα τον χρόνο συμβόλαιο, τον Δεκέμβρη του 2016 που ερχόταν στην ΑΕΚ, ο Βόσνιος στην φάση που ήταν τότε η καριέρα του, δεν μπορούσε καν να το φανταστεί. Τώρα που το έχει όμως, μη πιστέψει κανείς πως θα το αφήσει έτσι εύκολα.

Είναι σαφές πως έχει μεγάλη σημασία για τον ίδιο να μην πετάξει έτσι εύκολα το πλεονέκτημα που του δίνει η ύπαρξη ενός τέτοιου συμβολαίου, σε αυτή την φάση της καριέρας του. Και δεν είναι και παράλογο.

Η προοπτική που του δίνει η ΑΕΚ είναι…

Η προοπτική να του δώσει η ΑΕΚ ένα σαφώς μικρότερο συμβόλαιο, αλλά με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, είναι μια προοπτική πάνω στην οποία σίγουρα μπορεί να γίνει κουβέντα, όπως είπαμε και πριν. Και μάλλον είναι και το επικρατέστερο σενάριο για την διαχείριση από πλευράς ΑΕΚ. Αλλά με μια προϋπόθεση εκτιμώ. Ο Βράνιες να πάρει την ελευθέρας του από την Άντερλεχτ, με όσο πιο ευνοϊκούς όρους γίνεται για τον ίδιο. Δηλαδή με όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα ως αποζημίωση.

Εδώ λοιπόν θα φάμε λογικά τον περισσότερο χρόνο. Γιατί και οι Βέλγοι σίγουρα θα επιδιώξουν να γλιτώσουν όσα περισσότερα μπορούν, από την στιγμή κιόλας που ξέρουν πως υπάρχει ομάδα έτοιμη να υπογράψει τον Βράνιες, με καλές αποδοχές.

Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα. Πολύ νταραβέρι, μέχρι να βρεθεί η φόρμουλα που θα τους αφήνει όλους ικανοποιημένους. Κάτι που δεν θα είναι εύκολο. Πολύ νταραβέρι, σημαίνει και πολύ χρόνο.

Δεδομένου πως όπως πάμε το μισό καλοκαίρι και βάλε, θα το φάμε στα γήπεδα με τον Βράνιες να είναι στην ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς, το θέμα του Βόσνιου πιστεύω πως θα πάει πολύ πίσω χρονικά εκ των πραγμάτων. Και μπορεί και να τελειώσει, θετικά ή αρνητικά, στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Το οποίο ακόμη δεν ξέρουμε καν πότε ακριβώς θα είναι.

Ένας λογικός υπολογισμός των δεδομένων πάντως, ξεκαθαρίζω πως προσωπικά με οδηγεί στο συμπέρασμα πως όσο χρόνο και να πάρει, το θέμα του Βράνιες θα κλείσει θετικά για την ΑΕΚ και τον ίδιο. Δηλαδή θα μείνουν μαζί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X