«Η ΑΕΚ δεν ήθελε τον Εστερχάζι, αλλά...»

«Η ΑΕΚ δεν ήθελε τον Εστερχάζι, αλλά...»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα «μαθήματα ιστορίας» που δημοσιεύει η μαγυάρικη «Νέμζετι Σπορτ» εμφανίστηκε και το όνομα της ΑΕΚ! Με θέματα από το παρελθόν που άφησαν εποχή και κινήσεις που άλλαξαν την ιστορία.

Κάτι σαν το «τι θα γινόταν αν…». Σε μια από αυτές, η ουγγρική αθλητική εφημερίδα ανέφερε τον Μάρτον Εστερχάζι και το πώς κατέληξε στην «Ενωση».

Όπως γράφει η Nemzeti,  «Ο 64χρονος σήμερα Εστερχάζι δεν ήταν ο βασικός στόχος της ΑΕΚ το 1984! Οι Ελληνες είχαν έρθει να δουν και να πάρουν τον Αντράς Τόροτσικ της Ουίπεστ Ντόζα», από την οποία είχαν αποκλειστεί λίγους μήνες πριν για το Κυπελλούχων (2-0, 1-4).

Όμως, στο ματς στις 28/3/1984 στο «Νεπ Στάντιον» κόντρα στη Χόνβεντ του Ντέταρι και του Κόμορα (μετέπειτα «ερυθρόλευκοι) τους άρεσε πολύ ο Μάρτον Εστερχάζι που ισοφάρισε σε 1-1 το γκολ του Γιόζεφ Κάρντος (είχε αποκλείσει με δικά του πέναλτι – γκολ την ΑΕΚ σε εκείνα τα ματς με την Ουίπεστ και λίγα χρόνια μετά έπαιξε στην Καλαμαριά). Βέβαια, τον ήξεραν από παλιά.

Ο Μάρτον ήταν ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά δεν γινόταν να φύγει αφού δεν ήταν 30 ετών και με 25 διεθνείς συμμετοχές ως όριζε ο νόμος για να πάρει μεταγραφή κάποιος για τη Δύση. Τελικά, τον Δεκέμβρη του 1984 κι αφού η ΑΕΚ του Ζαφειρόπουλου επέμεινε ο Εστερχάζι μετά τον Τίμπορ Νίλαζι (είχε πάει στην Αούστρια), έσπασε κι αυτός το φράγμα κάνοντας μια τεράστια για την ελληνική ομάδα μεταγραφή.

Κάπως έτσι ο «Κόμης», ως πρωταθλητής Ουγγαρίας, άφησε τη Χόνβεντ και φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» για τρία χρόνια (54 ματς και 16 γκολ, ενώ ως παίκτης της ΑΕΚ έπαιξε στο Μουντιάλ του Μεξικού το 1986 σκοράροντας και στο 2-0 επί του Καναδά) πριν συνεχίσει σε Παναθηναϊκό, Σάλτσμπουργκ, Σενουά και Μπουλ. Για την ιστορία ο Τόροτσικ, που σε εκείνο το ματς με την Χόνβεντ είχε γίνει αλλαγή στο 66’ απογοητεύοντας,  πήγε ένα χρόνο μετά στη Μονπελιέ χωρίς να ικανοποιήσει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X