Η ΑΕΚ κάνει άλμα στην ιστορία!

«Ντύνεται» και η Σκεπαστή! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους. Να είστε υγιείς, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Σύντομα να βγούμε ξανά στον αφρό και να ζήσουμε την κανονικότητα μας. Να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε και μας αρέσουν, όπως είναι η ΑΕΚ. Ειδικά τώρα, που η ΑΕΚ, όσο και αν πολλές φορές το λησμονούμε, βρίσκεται στα καλύτερα της. Τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ πραγματοποιεί άλμα στην ιστορία και αποκαθιστά την τάξη που διασαλεύτηκε τα χρόνια που πέρασαν.

Η ιστορική μνήμη, η ιστορική γνώση, είναι απαραίτητο εφόδιο για κάθε λαό, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει. Σε νωπά γεγονότα, που ακόμα δεν έχουν προλάβει να φύγουν από την ένταση της στιγμής, είναι καλό απλά να διδάσκεσαι και να αποφεύγεις λάθη και παραλείψεις. Οι μέρες που διανύσαμε, ήταν γεμάτες από σημαντικές στιγμές της ΑΕΚ. Γιορτάσαμε τα γενέθλια του συλλόγου, τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, την κορυφαία στιγμή με την παρουσία στα ημιτελικά της Ευρώπης, το ματς σταθμός με την Παρτιζάν.

Μύθος

Οι ξεχωριστές στιγμές συνεχίζονται. 20 και 21 Απριλίου, είναι δύο μέρες που δείχνουν την πορεία που κατέγραψε η ΑΕΚ μέσα στον ιστορικό χάρτη. Το 1977, η ΑΕΚ υποδεχόταν τη Γιουβέντους στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το αποκορύφωμα της μαγικής ευρωπαϊκής πορείας, που μάγεψε χιλιάδες ανθρώπους και έκανε την Ενωση ξακουστή στα πέρατα της οικουμένης, μαγεύοντας τον κόσμο με την επική ομάδα του Λουκά Μπάρλου.

Η επόμενη τελίτσα στο ιστορικό παζλ που καταγράφεται στους διαδρόμους της «κιτρινόμαυρης» πορείας, μας ταξιδεύει στο 1994. Η κορύφωση της χρυσής τριετίας, η μεγάλη ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς που πήρε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα, διεκδικούσε το πρώτο νταμπλ έπειτα από το μύθο του 1978. Η ΑΕΚ ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, σε έναν τελικό που χαρακτηρίστηκε από τους ομορφότερους όλων των εποχών. Εκείνη η ομάδα έφτασε ως το Champions League και έπειτα άρχισε να φθίνει.

Χαμένες ευκαιρίες

Το ραντεβού της ΑΕΚ με την ιστορία το 2002 Η ομάδα του Σάντος, με ένα απίστευτο ρόστερ που μπορούσε να κάνει θαύματα, φτάνει στον «τελικό» του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Όπως και το ΄89, η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο που αξίζει, αρκεί να μην ηττηθεί. Το πάθος ξεχείλιζε, δεν έμεινε απούλητο ούτε ένα εισιτήριο, η ΑΕΚ προηγήθηκε και έδειχνε να ελέγχει το ματς, αλλά αποδείχθηκε αναξιόπιστη σε αυτήν την πρόκληση.

Επόμενο συναπάντημα, το 2008. Αυλαία πρωταθλήματος, ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Σκηνικό φιέστας, αν και λείπει το τρόπαιο. Εκείνο το πρωτάθλημα που στέρησε από την ΑΕΚ ένα σύστημα που ήλεγχε τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Μια μουντίλα υπήρχε πάνω από την ατμόσφαιρα, κανείς δεν μπορούσε να πανηγυρίσει με την ψυχή του, να βγάλει όσα ήθελε και θα μπορούσαν να αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Η ΑΕΚ έμεινε βασίλισσα χωρίς στέμμα και μπήκε σε διαδικασία απαξίωσης.

Φινάλε και…Ανάσταση

Ο κύκλος κλείνει στις 21 Απριλίου του 2013 στο Περιστέρι. Η τελευταία, η πιο μαύρη, η πιο σκληρή στιγμή του δράματος. Η ΑΕΚ να χάνει την κατηγορία και να μένει στον τόπο. Αλαλάζοντα πλήθη ασεβών, να οικτίρουν και να επιχαίρουν για το φινάλε. Τα δάκρυα να κυλάνε από τα μάτια και τα βλέμματα απόγνωσης και αγωνίας να ψάχνουν κάπου για να πιαστούν. Τότε, όλα έδειχναν μαύρα. Τότε, δεν φαινόταν η παραμικρή ελπίδα σωτηρίας.

Δείτε που βρισκόμαστε σήμερα. Επτά χρόνια μετά, η ΑΕΚ έχει κάνει άλματα προόδου. Θαρρείς και θέλει μέσα σε ελάχιστο χρόνο να καλύψει όσα στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Η ΑΕΚ βγήκε οριστικά από το…γύψο και μέσα στη δική της επταετία, ανέβηκε ξανά στο φυσικό της χώρο. Πρωτάθλημα, κύπελλο, ευρωπαϊκά μεγαλεία και κυρίως, το όνειρο της κατασκευής του νέου γηπέδου. Σημείο αναφοράς για ολόκληρη την ΑΕΚ.

Εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο. Είναι λογικό, κάθε οπαδός οφείλει να ζητά πάντα το καλύτερο. Να μην είναι ικανοποιημένος με τίποτε λιγότερο από τα πάντα. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα. Αλλά είναι σημαντικό, πως τα πέτυχε αυτά σε συνδυασμό με καταστάσεις οικονομικής ευμάρειας που δεν τη γέμισαν ξανά με υποχρεώσεις και μπορεί να στέκεται στα πόδια της, ακόμα και σε καταστάσεις πανδημίας. Ας μείνουμε δυνατοί, υγιείς και να χαιρόμαστε τη νέα εποχή. Η ΑΕΚ κάνει ιστορικό άλμα και εμείς είμαστε παρόντες σε αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X