Ντράγκαν Σάκοτα: Ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ, με τη δική σας ψήφο!

Ντράγκαν Σάκοτα: Ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ, με τη δική σας ψήφο!
Photo Credits: INTIME

Καλοί προπονητές, υπήρξαν πολλοί. Ενας όμως, είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, είναι και με τη δική σας πιστοποίηση, ο κορυφαίος τεχνικός στην «κιτρινόμαυρη» ιστορία και απόλυτα δικαιολογημένα παίρνει τη θέση στην άκρη του πάγκου της ΑΕΚ των ονείρων. Με ποσοστό απόλυτης πλειοψηφίας που έφτασε στο 51%, ο «Σάλε» πήρε την πρώτη θέση και επιβεβαίωσε πως αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ενωση.

Πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν μιλάμε για τον προπονητή που με την ΑΕΚ έχει κατακτήσει το τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιο (το τρίτο αστέρι), είναι εκείνος που έχει σηκώσει το τελευταίο πρωτάθλημα και βέβαια είναι εκείνος που οδήγησε στο πρώτο τρόπαιο της νέας εποχής, στο μεγάλο τελικό επί του Ολυμπιακού. Σε δύο διαφορετικές θητείες, με διαφορά 16 ετών μεταξύ τους, ο Σάκοτα έδειξε πως είναι τεχνικός που κάνει την ΑΕΚ να…πετάει.

Ο Ντούσαν και οι υπόλοιποι

Από μια πλειάδα τεράστιων προπονητών, ο μόνος που μπόρεσε να παρακολουθήσει τον Σάκοτα, ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Προκάτοχος του Σάκοτα στον πάγκο της ΑΕΚ, ήταν εκείνος που συνέβαλε τα μέγιστα για τις πρώτες επιτυχίες της ΑΕΚ στις αρχές του αιώνα. Με τον Ντούντα στον πάγκο, η Ενωση κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό, αλλά και δύο κύπελλα Ελλάδας, με αντίπαλο και στους δύο τελικούς τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιβκοβιτς πήρε το 24% των επιλογών σας και εκείνος που ακολούθησε ήταν ο μυθικός Νίκος Μήλας (με 8%). Ο μεγάλος τεχνικός της Ευρωκυπελλούχου ΑΕΚ, ο προπονητής που οδήγησε στο μύθο του 1968 και έκανε την Ενωση να γίνει η παντοτινή «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ. Εντυπωσιακό, πως πολύ κοντά στον Μήλα βρέθηκε ο τεράστιος Κρέζιμιρ Τσόσιτς (με 7%), μια απίστευτη μπασκετική ιδιοφυία, που ατύχησε να βρεθεί στην ΑΕΚ σε χαλεπούς καιρούς.

Δείτε πως ψηφίσατε

 

[socialpoll id=”2627164″]

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X