Φτιάξε την μπασκετική ΑΕΚ των ονείρων σου στο enwsi.gr: Επιλέξτε τον καλύτερο παράγοντα! (poll)

Φτιάξε την μπασκετική ΑΕΚ των ονείρων σου στο enwsi.gr: Επιλέξτε τον καλύτερο παράγοντα! (poll)
Photo Credits: INTIME

Είναι η ομάδα των «κιτρινόμαυρων» ονείρων. Οι επιλογές σας, σχημάτισαν μια ονειρική ομάδα. Με Ζήση, Αμερικάνο, Κακιούζη, Ντικούδη, Τρόντζο, με προπονητή τον πρωταθληματικό και ευρωκυπελλούχο, Ντράγκαν Σάκοτα, με πλειάδα σημαντικών παικτών στις διαθέσιμες επιλογές. Αλλά όπως κάθε καλή ομάδα, για να μεγαλουργήσει απαιτείται να διαθέτει ισχυρή διοίκηση που θα δίνει λύσεις και θα συμβάλει στην επιτυχία.

Η ΑΕΚ είχε αυτήν την τύχη. Οι περίοδοι ακμής της, συνδυάστηκαν με εξαιρετικές διοικήσεις και ανθρώπους που δεν λογάριαζαν χρήμα και χρόνο προκειμένου να δουν την ΑΕΚ στην κορυφή. Όπως συμβαίνει δηλαδή αυτήν την εποχή με τον Μάκη Αγγελόπουλο, που κατάφερε να αναγεννήσει την Ενωση και να πετύχει τεράστιες επιτυχίες, με την κατάκτηση του Διηπειρωτικού, του τρίτου ευρωπαϊκού και δύο κυπέλλων.

Η ιδιαιτερότητα της επιλογής είναι πως το μπάσκετ ανήκε ως τις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Ερασιτεχνική. Η ΑΕΚ μέχρι τα τέλη του ΄70 ήταν ενιαία και υπήρχαν παράγοντες, συνήθως έφοροι, που έκαναν όλη τη δουλειά. Τεράστιες προσωπικότητες, που έκαναν την ΑΕΚ μύθο και στο μπάσκετ. Μεταξύ των επιλογών σας θα βρείτε:

  • Τον Κώστα Δημόπουλο, εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ, που ήταν ο εμπνευστής του τμήματος αθλοπαιδιών, δημιούργησε την πρώτη ομάδα μπάσκετ σχεδόν με την ίδρυση της ΑΕΚ, αποτελούμενη κατά κύριο λόγο από πρόσφυγες που είχαν έρθει από την Κωνσταντινούπολη.
  • Ο Μιχάλης Πουλαντζάς, που άνοιξε το δρόμο από τα μέσα της δεκαετίας του ΄50 για τη δημιουργία της «κιτρινόμαυρης» αυτοκρατορίας των επόμενων ετών, κάνοντας τις πρώτες σημαντικές μεταγραφές και φέρνοντας ως προπονητή τον Μίσσα Πανταζόπουλο.
  • Ο Δημοσθένης Πασχαλίδης, έφορος και ηγετική μορφή στη μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ τη δεκαετία του ’60, πρωταγωνίστησε στην «κιτρινόμαυρη» ιστορία ως και τα μέσα του ’80, έχοντας και τις δάφνες της απόκτησης του Ραμπίδη.
  • Ο Λουκάς Μπάρλος, που είχε αναθέσει τα ηνία του τμήματος μπάσκετ αρχικά στον Νίκο Στράτο, αλλά έδινε συχνά πυκνά το παρών σε αγώνες μπάσκετ και ενίσχυε με σημαντικά ποσά το τμήμα.
  • Ο Μάκης Χατζηχαραλάμπους, ήταν εκείνος που έθεσε το όραμα της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου, υπήρξε λάτρης του μπάσκετ, διετέλεσε πρόεδρος της Ερασιτεχνικής από το διαχωρισμό με την ΠΑΕ (1979) μέχρι και το 1986.
  • Ο Δημήτρης Ρουσσάκης, στέλεχος της ΠΑΕ επί διοίκησης Παναγίδη, με διπλή θητεία στην Ερασιτεχνική την περίοδο 1986-87 και το 1990-91.
  • Ο Τάκης Δημητρακόπουλος, ο «Συρτέξοχος» όπως τον είχε «βαφτίσει» ο ΦΚ στον «Δ», ήταν αυτός που παρέδωσε την ΑΕΚ στον Ψωμιάδη όταν εμφανίστηκε με το…δώρο Γαλακτερού, αλλά και εκείνος που έτρεξε στην πορεία να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
  • Ο Μάκης Ψωμιάδης, θυελλώδης και καταστροφικός, έφερε στην ΑΕΚ τεράστια ονόματα και την αίσθηση ευρωστίας (Τσόσιτς, Βρέινς, Γαλακτερό, διαπραγματεύσεις για τον Σαμπόνις), αλλά τα εγκατέλειψε όλα αφήνοντας χρέη και καμένη γη.
  • Ο Κώστας Βουτσόπουλος, πρώτος πρόεδρος του Τμήματος Αμειβομένων Αθλητών, όπως ήταν η πρώτη ονομασία της ανεξαρτητοποίησης του μπάσκετ, κατηγορήθηκε για τους χειρισμούς στην υπόθεση Γαλακτερού που μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ και αναγκάστηκε να αφήσει ξανά την ΑΕΚ στον Ψωμιάδη το καλοκαίρι του ΄93.
  • Ο Μιχάλης Λεφάκης, ιδιοκτήτης της κινηματογραφικής εταιρείας «Γκρέκα φιλμ», ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις εξυγίανσης στην ΑΕΚ και άνοιξε το δρόμο για τον ερχομό Φιλίππου.
  • Ο Γιάννης Φιλίππου, κατάφερε να αναστήσει την ΑΕΚ και να την οδηγήσει στο δεύτερο ευρωπαϊκό, το πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Εμεινε 11 χρόνια, ξόδεψε πολλά χρήματα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει άκρη με το παρασκήνιο του ελληνικού μπάσκετ και αποχώρησε άδοξα.
  • Ο Γιάννης Γρανίτσας, δεξί χέρι του Φιλίππου, ανέλαβε την προεδρία την περίοδο 2006-07, αλλά είχε αρχίσει ήδη η φθορά. Με την κοινή ιδιότητα του προέδρου σε ΠΑΕ και Ερασιτεχνική πρωτοστάτησε στο θέμα του γηπέδου με θλιβερά αποτελέσματα, που τον έθεσαν εκτός ΑΕΚ.
  • Ο Δημήτρης Δρόσος, δημιούργησε προσδοκίες για ανάκαμψη, αλλά αποδείχθηκαν φρούδες. Οι μεγάλες εξαγγελίες δεν υλοποιήθηκαν, δεν επετεύχθη ποτέ συμφωνία για τις μετοχές του Φιλίππου και αποχώρησε το 2008.
  • Ο Μπάμπης Καραμανλής, ανέλαβε το 2008 όντας μπροστά στην κίνηση που προερχόταν από τις τάξεις της Original. Εθεσε ως στόχο την εξυγίανση της ΚΑΕ, αλλά δεν τα κατάφερε και στα χέρια του η ΑΕΚ κατέρρευσε και υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της.
  • Ο Μάκης Αγγελόπουλος, ο παράγοντας που αναγέννησε την ΑΕΚ και την έβαλε ξανά στο χάρτη. Ηδη, έχει κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις που αναβιώνουν το ένδοξο παρελθόν, δημιούργησε το επικό «1968», ετοιμάζει την είσοδο της ομάδας στο νέο της γήπεδο.

[socialpoll id=”2627624″]

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X