Ο Μουρίνιο είχε συμφωνήσει για επιστροφή στην Πόρτο το 2016

«Κατάσκοπος» Μουρίνιο στο Μπάγερν-Λειψία (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα μείνει στην ιστορία ως ίσως ο σπουδαιότερος προπονητής που κάθισε στον πάγκο της Πόρτο, από άποψη αποτελεσμάτων και τίτλων δεδομένου ότι την οδήγησε στην κατάκτηση του Europa League (2002/03) και του Champions League (2003/04) μέσα σε μία διετία. Η τεράστια επιτυχία που είχε του έδωσε πολύ γρήγορα ένα τεράστιο συμβόλαιο στην Τσέλσι, για να δώσει συνέχεια σε μια σπουδαία καριέρα.

Τον χειμώνα του 2015 όμως, στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στους μπλε, αποφασίστηκε να υπάρξει διαζύγιο ανάμεσα στις δυο πλευρές με τον Ζοζέ Μουρίνιο να μένει ελεύθερος. Δεν άργησε βέβαια να βρει την επόμενη δουλειά του, αφού λίγους μήνες αργότερα ανακοινώθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο “γάμος” είχε προκύψει λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από την Τσέλσι, αλλά δεν ανακοινώθηκε πριν από τις 27 Μαΐου 2016.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάντως, προσέλκυσε το ενδιαφέρον ακόμη μίας ομάδας. Της Πόρτο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του πορτογαλικού συλλόγου, Πίντο ντα Κόστα, οι “δράκοι” είχαν δώσει τα χέρια με τον έμπειρο τεχνικό για εξάμηνη συνεργασία, σε μια συμφωνία που προέκυψε λόγω… ειδικών συνθηκών αφού η Πόρτο πάλευε να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση των στόχων της.

Παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι η συνεργασία τους είχε ξεκάθαρη ημερομηνία λήξης όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με την οποία είχε ήδη έρθει σε προφορική συμφωνία) δεν άφησε τον Ζοζέ Μουρίνιο να καθίσει -για λίγο- στον πορτογαλικό πάγκο.

Ο Πίντο ντα Κόστα αποκάλυψε το ενδιαφέρον παρασκήνιο στο “FC Porto em casa”: “Δεν είχαμε προπονητή στα μισά της σεζόν. Προσέγγισα τον Ζοζέ (Μουρίνιο), ο οποίος είχε ήδη έρθει σε συμφωνία για συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά δεν επρόκειτο να αναλάβει πριν τελειώσει η σεζόν. Τον ρώτησα αν θα ήθελε να έρθει στην Πόρτο μέχρι το τέλος της χρονιάς, πριν αρχίσει να προπονεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φαινόταν αδύνατο, αλλά εκείνος απάντησε θετικά. Διεκδικούσαμε ακόμη δύο τίτλους, αλλά δεν τον άφησαν να υπογράψει με τη δικαιολογία ότι μπορεί να ήμασταν αντίπαλοι εκείνη τη χρονιά στην Ευρώπη. Πολύς κόσμος αγνοεί ότι ο Ζοζέ (Μουρίνιο) τότε δήλωσε διαθέσιμος να βοηθήσει την Πόρτο σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είναι κάτι που δεν γνώριζε κανείς, αλλά δείχνει την ανάγκη που έχει για τον σύλλογο”.

Για την ιστορία, στον πάγκο της Πόρτο κάθισε εν τέλει για το β’ μισό του 2015/16 ο Ζοζέ Πεσέιρο (πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού), πριν αναλάβει το “τιμόνι” ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο το καλοκαίρι του 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X