Κορωνοϊός: Δώδεκα κρουαζιερόπλοια «φαντάσματα» περιφέρονται στη Μεσόγειο

Πρωτοφανείς είναι οι καταστάσεις που βιώνει η ακτοπλοΐα. Δώδεκα κρουαζιερόπλοια «βολοδέρνουν» στη Μεσόγειο αφού δεν τα δέχεται κανένα λιμάνι. Περίπου 12.000 επιβάτες αναζητούν τρόπο να φύγουν για να πάνε σπίτι τους αλλά και περίπου 90.000 πληρώματα είναι εγκλωβισμένα στα πλοία.

Στα πλοία που βρίσκονται στις ΗΠΑ είναι εγκλωβισμένοι περίπου 32.000 στη δυτική ακτή και 47.800 στην ανατολική και στις Μπαχάμες. Επίσης, 28 πλοία ταξιδεύουν προς ανεύρεση λιμανιού ανά τον κόσμο.

Μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας αναγκάσθηκαν να συγκεντρώσουν ικανό αριθμό πληρωμάτων σε συγκεκριμένο πλοίο για να αναχωρήσουν διά θαλάσσης κυρίως στους ασιατικούς προορισμούς τους θυμίζοντας εποχές το 50, που οι ναυτικοί ταξίδευαν με πλοία και τρένα για αρκετές μέρες για να επιβιβασθούν στο πλοίο και το ίδιο για την επιστροφή τους.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.

«Ο χρόνος πλήρους επούλωσης της εν λόγω καταστροφής προβλέπεται να είναι περίπου τα τέσσερα χρόνια» αναφέρει και προσθέτει:

«Ας ελπίσουμε ότι η επιστήμη θα βοηθήσει τα μέγιστα για την επώαση από το COVID – 19 και το συντομότερο να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Αναζητώντας λοιπόν το σύνολο των κρουαζιεροπλοίων που βρίσκονται ανά τον κόσμο βλέπουμε ότι ορισμένα πλοία που ενήργησαν εγκαίρως έχουν μεθορμίσει σε διάφορους λιμένες ή αγκυροβόλια, αλλά και άλλα να ταξιδεύουν στο πουθενά προσπαθώντας να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Η διασπορά των πλοίων φαίνεται να είναι η εξής:

Σε ευρωπαϊκά λιμάνια είναι συνολικά 95 κρουαζιερόπλοια:

· 13 πλοία στα Κανάρια Νησιά/Αζόρες Canary Islands / Azores

· 37 στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εκ των οποίων 11 στην Ελλάδα)

· 17 στην Ιρλανδία και στη Μ.Βρετανία Ireland / UK / British Isles 17

· 28 στη Βόρειο Θάλασσα/Βαλτική

· Επίσης υπάρχουν επιπλέον πλοία drifting ή ταξιδεύουν στο πουθενά στην Μεσόγειο περίπου 12

ΗΠΑ

– 22 στη Φλώριδα τα οποία είναι Mega Cruisers

· 32 στα υπόλοιπα λιμανια στις βόριες ΗΠΑ Υπόλοιποι λιμένες U.S.A. (North)

· 24 στη Νότια Αμερική

· 30 πλοία υπάρχουν σε διάφορα νησιά των ΗΠΑ ή στο αγκυροβόλιο

Ασία /Αυστραλία

· 31 στην Ασία Asia area περίπου

· Οκτώ στην Αυστραλία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X