Φτιάξε την μπασκετική ΑΕΚ των ονείρων σου στο enwsi.gr: Επιλέξτε τον καλύτερο έκτο παίκτη! (poll)

Φτιάξε την μπασκετική ΑΕΚ των ονείρων σου στο enwsi.gr: Επιλέξτε τον καλύτερο έκτο παίκτη! (poll)
Photo Credits: INTIME

Η πεντάδα είναι μυθική: Ζήσης, Αμερικάνος, Κακιούζης, Ντικούδης, Τρόντζος. Βγαλμένη από τα καλύτερα «κιτρινόμαυρα» όνειρα. Αμιγώς ελληνική, άκρως ποιοτική. Εσείς αναδείξατε τους καλύτερους στην μπασκετική ιστορία της ΑΕΚ. Μόνο που το μπάσκετ, είναι ιδιαίτερο άθλημα. Δεν υπάρχει τόσο η έννοια του βασικού, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ υπάρχουν πολλοί παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και κάνουν τη διαφορά.

Ετσι, ορίσαμε μέσα στην «κιτρινόμαυρη» dream team και τον έκτο παίκτη. Αυτήν τη φορά, δεν κατηγοριοποιήσαμε τους παίκτες ανά θέση μέσα στο παρκέ. Ανάμεσα τους θα δείτε καλτ μορφές της ΑΕΚ, σημαντικούς παίκτες κακών εποχών, σπουδαία ονόματα, ρολίστες πολυτελείας που αγαπήθηκαν από τον κόσμο. Ολοι όμως, ξεχώρισαν μέσα στο πέρασμα των ετών και μπορούν να πάρουν τη δική τους θέση, δίπλα στους μύθους της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας.

Μεταξύ των σπουδαίων ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα του έκτου παίκτη, θα βρείτε:

  • Τον Θανάση Σκουρτόπουλο, παίκτη για όλες τις δουλειές στην ΑΕΚ των «Μοϊκανών». Δεν ήταν ποτέ πρώτο όνομα, αλλά ήταν πάντα εκεί για να δίνει λύσεις. Χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις θέσεις της πεντάδας, ακόμα και ως σέντερ, αν και δεν ξεπερνά τα δύο μέτρα. Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός, ξεκίνησε από την ΑΕΚ και την προπονητική του πορεία, ως βοηθός του Ντράγκαν Σάκοτα, πανηγυρίζοντας τόσο το Κύπελλο Ελλάδος του 2001, όσο και το μάγκικο πρωτάθλημα του 2002, το τελευταίο ως ώρας, της Ένωσης!
  • Ο Κλιφ Ρίτσαρντσον, δεύτερος Αμερικάνος που επιλέχθηκε τη σεζόν 1988/89 να πλαισιώσει τον Ντάνι Βρέινς, έχοντας δικαίωμα συμμετοχής μόνο στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Σπουδαίο όνομα, δεδομένου πως ο Αμερικανός γκαρντ είχε φορέσει το χρυσό δακτυλίδι του ΝΒΑ τη σεζόν 1982-83 αγωνιζόμενος στους Σίξερς της Φιλαδέλφειας (ως αναπληρωματικός του Μορίς Τσικς και του Αντριου Τόνι), με μέσο όρο 7.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ.
  • Ο Ρίτσαρντ Ρέλφορντ, χοντρούλης αλλά πραγματική καλαθομηχανή: μέχρι τον Δεκέμβριο του ΄88 που έμεινε στην ΑΕΚ, είχε κατά μ.ο. στο πρωτάθλημα 23,1 πόντους, 10,1 ριμπάουντ και 1,5 κοψίματα.
  • Ο Τόνι Κόστνερ, ο περίφημος «παππούς», από τους αθόρυβους, αλλά ουσιαστικούς σέντερ. Αντικατέστησε τον αείμνηστο Τζακ Χάλεϊ και με τα «κιτρινόμαυρα» μέτρησε κατά μ.ο. 16,6 πόντους και 12,9 ριμπάουντ, δείχνοντας πως παρά την προχωρημένη μπασκετικά ηλικία, βαστούσαν τα κότσια του.
  • Ο Μίρκο Μιλίσεβιτς, με το μοναδικό στυλ. Ηρθε στην ΑΕΚ αφού…αυτοπροτάθηκε στον Βλάντο Τζούροβιτς, που έψαχνε για σέντερ έπειτα από το «ναυάγιο» της απόκτησης Ρέμπρατσα. Στην Ενωση αγωνίστηκε για μία σεζόν με 21.2 πόντους και 6.5 ριμπάουντ.
  • Ο Αντι Τούλσον, επιλογή του Σούμποτιτς για την αντικατάσταση του Λίμπερτι τον Ιανουάριο του 1996. Σουτέρ ολκής, μέχρι το τέλος της σεζόν είχε σχεδόν 18 πόντους ανά αγώνα με πάνω από 40% στο τρίποντο.
  • Ο Στέφανο Ατρούια, Ιταλός πλέι μέικερ, έμπνευση του Ιωαννίδη. Ξεχώριζε για τον άναρχο τρόπο παιχνιδιού του, αλλά έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος – Ευρωλίγκα, αυτός που με το…φάιναλ σουτ στη λήξη του αγώνα έστειλε την ΑΕΚ στους ουρανούς και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ύστερα από 27 ολόκληρα χρόνια, όταν με τρίποντο έριξε τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο.
  • Ο Ρούμπεν Πάτερσον, επιλογή Καλαφατάκη, με εκπληκτική αλτικότητα, απίστευτα θεαματικός. Συνολικά με την Ένωση ο Πάτερσον έπαιξε σε 19 αγώνες σε όλες της διοργανώσεις έχοντας μέσο όρο 12.6 πόντους. Δύο μήνες μετά την έναρξη της σεζόν τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, κάνοντας λαμπρή πορεία στο ΝΒΑ.
  • Ο Λόιντ Ντάνιελς, τεράστιο όνομα του ΝΒΑ, αλλά προβληματικός χαρακτήρας. Έφτασε στην Ελλάδα λίγο πριν τον ημιτελικό Κυπέλλου του ‘99, όπου μετά από ταξίδι 30 ωρών και άυπνος είχε 11 πόντους με 3/3 δίποντα και 5/8 βολές, συν 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 14 λεπτά για να οδηγήσει την ΑΕΚ στη νίκη με 63-59 επί του Ηρακλή. Στον τελικό ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 71-54 με τον Ντάνιελς να έχει 5/14 σουτ και 12 πόντους σε 29 λεπτά. Συνολικά στην καριέρα του στην Ελλάδα είχε στην κανονική περίοδο 14.7 πόντους, 3.0 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ παίζοντας 34.0 λεπτά ανά αγώνα, ενώ στα πλέι οφς είχε 12.0 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ παίζοντας 35.3 λεπτά ανά αγώνα.
  • Ο Βασίλης Κικίλιας, οπαδός της ΑΕΚ από μικρή ηλικία, απόκτημα από τον Πανιώνιο, μέλος της ομάδας που σάρωσε τα πάντα. «Ψυχάρα» από τον πάγκο, παίκτης ειδικών αποστολών, ήταν ο έκτος παίκτης εκείνης της ομάδας.
  • Ο Βρμπίτσα Στεφάνοφ, Σκοπιανός πλέι μέικερ, ψύχραιμος και με καλό σουτ, έμεινε στην ΑΕΚ για μια περίοδο υπό τις οδηγίες του Ιβκοβιτς
  • Ο Κουάντρε Λόλις, ήρθε στην ΑΕΚ αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν ήταν ογκώδης σέντερ, αλλά παρά το μικρό μέγεθος μπορούσε να κάνει πάρα πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και κυρίως να κατεβάσει τα ριμπάουντ. Την πρώτη του χρονιά θα έχει 12,5 πόντους και 9,7 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ την δεύτερή του χρονιά τα νούμερά του θα είναι λίγο πιο κάτω.
  • Ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο σούπερ σταρ των…φτωχών, με διπλή θητεία στην ΑΕΚ. Και στις δύο θητείες του, υπήρξε «πρώτο βιολί» στο σκοράρισμα, παίκτης που έδινε τα πάντα μέσα στο γήπεδο.
  • Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, έμπειρος Βόσνιος φόργουορντ, αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το 2014 προ της έλευσης Αγγελόπουλου. Είχε μια σταθερή σεζόν με την ΑΕΚ και τον Αύγουστο του 2015, η ομάδα ανανέωσε το συμβόλαιο του και ξεχώριζε με τη συνέπεια του.
  • Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, με δύο εξαιρετικά χρόνια, ρολίστας που ερχόταν από τον πάγκο και έδινε λύσεις στην άμυνα και σε αλλαγή ρυθμού

[socialpoll id=”2626637″]

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X