Κομνηνός: «Θέλαμε να υπάρξει νικητής του BCL, από τα φαβορί η ΑΕΚ»

Κομνηνός: «Θέλαμε να υπάρξει νικητής του BCL, από τα φαβορί η ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο Πατρίκ Κομνηνός έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την απόφαση να διεξαχθεί Final 8 στο Basketball Champions League, η οποία θυμίζουμε ήταν πρόταση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τρόπο διεξαγωγής και έλυσε πολλές… απορίες.

Αναλυτικά όσα είπε στο «deporpress»:

«Θέλαμε να απολαύσουμε μερικούς τελικούς γεμάτα. Μέσα στις οργανωτικές παραμέτρους, γνωρίζουμε ότι το «Final Four» είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της διοργάνωσης. Αναλύσαμε διάφορες εναλλακτικές λύσεις από το Final 8. Δεν θέλαμε να καθυστερήσουμε επιπλέον, καθώς έχουμε επίσης εκκρεμούν οι διασταυρώσεις μεταξύ Τενερίφης και Οστάνδης με την μετέπειτα μονομαχία κόντρα στην Νίζνι Νόβγκοροντ. Έπρεπε να αποφασίσουμε μόνοι μας. Έτσι θα καθυστερήσουμε την όλη διοργάνωση, που θα πάει για τα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, επειδή ήταν η καταλληλότερη εναλλακτική λύση για τη βέλτιστη λήξη της σεζόν. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε στα πρότυπα τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια εκδήλωση που ταιριάζει στην προσπάθεια που καταβάλλεται συλλογικά για να ολοκληρωθεί η σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακόμα κι αν δεν είναι η ιδανικος».

Αναφορικά με το εάν εξετάστηκαν άλλες επιλογές: «Ναι. Εξετάστηκαν επιλογές. Μάλιστα ήταν να περιμένουμε να δούμε αν όλα μπορούν να γίνουν τον Ιούνιο, προσπαθώντας να οργανώσουμε αυτά τα παιχνίδια ανεξάρτητα από το αν οι άνθρωποι μπορούσαν να ταξιδέψουν ή όχι. Μια άλλη εναλλακτική λύση ήταν να σταματήσει μόνιμα η σεζόν, χωρίς να υπάρξει πρωταθλητής. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι το καλύτερο είναι ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο να υπάρξει νικητής στον , μέσα σε αυτό το εύλογο χρονικό διάστημα που έχουμε ορίσει. Ας ελπίσουμε ότι η δραστηριότητα θα συνεχιστεί».

«Ως διοργανωτές ενός αθλητικού γεγονότος, θέλουμε να υπάρχει νικητής του τουρνουά. Επιπλέον, δεν είμαστε σαν ένα κανονικό πρωτάθλημα όπου όλοι παίζουν εναντίον όλων και είναι πιο εύκολο να βρούμε έναν νικητή, αλλά έπρεπε να εκτιμήσουμε ότι οι συμμετέχουσες ομάδες κατά τη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης θα μπορούσαν να πάρουν το τίτλο του νικητή της διοργάνωσης μέσα από μία, δίκαιη, πρακτική, νομική και αξιοπρεπής πράξη», είπε στη συνέχεια.

Για την μορφή: «Θα το δούμε εβδομάδες πριν από λάβει χώρα το Final 8. Η βασική μας ιδέα είναι να έχουμε δύο προημιτελικούς αγώνες, που θα γίνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι ημιτελικοί θα γίνουν το Σάββατο. και τον τελικό την Κυριακή».

«Η κύρια ιδέα μας είναι να γιορτάσουμε αυτήν την εκδήλωση με τον κόσμο των ομάδων. Αυτό το κάνουμε με σκοπό να διευκολύνουμε τις επιχειρησιακές πτυχές. Ο τελικός σε έναν ενιαίο χώρο θα είναι ότι καλύτερο. Πέρυσι ο διοργανωτής δεν έφτασε στον τελικό, αλλά το γήπεδο ήταν γεμάτο. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό ο χώρος να γεμίσει από τις συμμετέχουσες ομάδες. Έχοντας αυτό υπόψη, στέλνουμε ανακοινώσεις στις δέκα ομάδες που αγωνίζονται επί του παρόντος για τον τίτλο, δημιουργώντας μια σειρά απαιτήσεων ώστε να μπορούν να οργανώσουν το τουρνουά. Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου, οπότε έχουμε αρκετό περιθώριο για να ξεκινήσουμε τον τελικό στις οκτώ στις 30 Σεπτεμβρίου».

Για το εάν όμως υπάρχει σενάριο για τελικό χωρίς κόσμο: «Δεν μου αρέσει να κάνω εικασίες. Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ως έχει, αλλά είναι αλήθεια ότι πρέπει να δούμε και αυτό το σενάριο.Είμαστε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές που καθορίζουν τις εν λόγω προϋποθέσεις, σχετικά με την κινητικότητα και τη μαζική συγκέντρωση. Εάν δεν βρεθεί λύση από τώρα έως τον Οκτώβριο, θα γίνει χωρίς κόσμο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι συνέπειες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν εάν τελικά δεν μπορεί να διατηρηθεί εντός των προγραμματισμένων σχεδίων. Ο αθλητισμός γενικά σταματά και σε περίπτωση που συνεχιστεί, θα υποστεί τις συνέπειες».

Για το τι γίνεται αν πολλές ομάδες δεν μπορούν να εμφανιστούν: “Σε αυτήν την περίπτωση, τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί. Εάν συμβεί με πολλά κλαμπ, θα πρέπει να ενεργήσουμε αναλόγως και να ξανασκεφτούμε τα πάντα. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι η σωματική και ψυχική ευεξία των παικτών και των ομάδων είναι υψίστης σημασίας, όπως και η ασφάλεια των οπαδών. Είναι απαραίτητο να παρέχουμε έναν ασφαλή και δίκαιο χώρο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Εάν ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να κινηθεί και να γιορτάσει μαζικές εκδηλώσεις για τους μήνες Οκτώβριο ή Νοέμβριο, τότε θα αντιμετωπίσουμε μια μεγαλύτερη πρόκληση για να γιορτάσουμε τον τελικό. Αλλά είναι καλύτερο να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, χωρίς να βιαστούμε».

Για τις ομάδες που μετέχουν και τα… φαβορί: «Η Νίμπουργκ κατά τη γνώμη μου είναι η θετική έκπληξη, φτάνοντας στα πλέι οφ. Μια άλλη έκπληξη ήταν η Μπούργος που κάνει ντεμπούτο στο BCL. Είχε πρωτοφανή υποστήριξη, με περίπου 9.000 κόσμο μ.ο. Η Χάπολ είναι συνεπής ομάδα, ενώ και η ΑΕΚ είναι καλή. Η Τέλεκομ είναι συνεπής και ισχυρή εντός έδρας, με σημαντικούς Αμερικανούς παίκτες. Και η Σαραγόσα εξαιρετική ομάδα».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X