Τιμωρία για ΑΕΚ: 2 αγώνες κεκλεισμένων και αποκλεισμός 8 μηνών για Μελισσανίδη -Εφεση η ΠΑΕ

Απίθανο: Κυνηγό με 4 "μύρια" φέρνει ο Τίγρης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε την απόφασή της για όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αρη στο Ολυμπιακό στάδιο στις αρχές Μαρτίου για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ποινή που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ είναι δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, η ποινή είναι οκτώ μήνες αποκλεισμού από τα γήπεδα.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ προετοιμάζεται ήδη για την έφεση που θα καταθέσει για αμφότερες τις αποφάσεις. Οσον αφορά στην ποινή των κεκλεισμένων των θυρών, εκτιμάται ότι ίσως δεν έχει μεγάλη σημασία καθώς υπάρχει η πιθανότητα, αν αρχίσει εκ νέου η αγωνιστική δράση, τα παιχνίδια να γίνονται χωρίς κόσμο. Από την άλλη, για την ποινή του Δημήτρη Μελισσανίδη εκφράζεσαι αισιοδοξία από την Ενωση, ότι εύκολα για καταρριφθεί.

Οι 8 μήνες «μεταφράζονται» ως έξι συν δύο μήνες ποινής. Οι έξι μήνες αφορούν όσα έγιναν με τον διαιτητή της αναμέτρησης και οι δυο για την είσοδο στα αποδυτήρια. Η ΠΑΕ εκτιμά ότι εύκολα μπορεί να καταρρίψει το κατηγορητήριο καθώς ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ δεν είχε μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών.

«Οπλο» της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ότι η τιμωρία για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν στέκει νομικά αφού δεν έχει καταγραφεί σε καμία έκθεση. Η εκτίμηση της ΠΑΕ ΑΕΚ επί του παρόντος είναι ότι η ποινή θα πέσει κατά πολύ στην έφεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινή, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στην έφεση, «τρέχει» ουσιαστικά από σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα εκτίσει ένα μεγάλο κομμάτι της ποινής όσο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση.

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ

Απάλλαξε τον Δημήτριο Μελισσανίδη για το πειθαρχικό αδίκημα που προβλέπεται στα άρθρα 12, 11 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 παρ. 1γ του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Κήρυξε, κατά τα λοιπά, την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Δημήτριο Μελισσανίδη πειθαρχικά ελεγκτέους για τα αναλυτικά αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά αδικήματα.
Επέβαλε στην εγκαλούμενη ΠΑΕ ΑΕΚ:

ι) συνολική χρηματική ποινή ποσού εξήντα οκτώ χιλιάδων (68.000) ευρώ και

ιι) ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές, εκτιτέα από την πρώτη, μετά την επιβολή της αγωνιστική ημέρα, κατά την οποία είναι γηπεδούχος.

Επέβαλε στον εγκαλούμενο Δημήτριο Μελισσανίδη, αξιωματούχο, τις ποινές:

ι) της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας για οκτώ (8) μήνες και

ιι) της χρηματικής ποινής ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, της εγκαλουμένης ΠΑΕ ευθυνόμενης εις ολόκληρον με τον ως άνω εγκαλούμενο.

Απειλεί σε βάρος της εγκαλουμένης ΠΑΕ χρηματική ποινή ποσού είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, σε περίπτωση μη τήρησης της ποινής της απαγόρευσης εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας, που επιβλήθηκε στον ως άνω εγκαλούμενο (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Άρης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X