Σταυροθανασόπουλος: «Η Σουηδία βάζει πάνω από όλα την οικονομία, δεν σκέφτεται αν θα χαθεί μία ζωή»

Σταυροθανασόπουλος: «Η Σουηδία βάζει πάνω από όλα την οικονομία, δεν σκέφτεται αν θα χαθεί μία ζωή»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος ζει στη Στοκχόλμη, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τις φανέλες των Ακρόπολις και Φρέι και μιλάει για την κατάσταση που επικρατεί στη Σουηδία με την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε στο sport24

«Ο κόσμος στη Σουηδία κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους. Μόνο στα mall υπάρχουν περιορισμοί. Είναι γιατί απαγορεύονται οι συναθροίσεις μέχρι 50 ατόμων. Για παράδειγμα τα δημοτικά και τα γυμνάσια σχολεία λειτουργούν κανονικά. Ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα λέει στους Σουηδούς να πλένουν τα χέρια τους και να τηρούν τις αποστάσεις. Η ρουτίνα όμως συνεχίζεται κανονικά.

Βέβαια, είναι πειθαρχημένος λαός και ότι είναι να το κάνουν, το κάνουν. Είναι μια αραιοκατοικημένη χώρα. Αν τη δείτε είναι μεγάλη σε έκταση, αλλά η Στοκχόλμη που είναι η πρωτεύουσα έχει μόνο 1.000.000 κατοίκους πληθυσμό.

Μόνο στην αρχή υπήρχε πανικός. Πήγαν στα σούπερμαρκετ και άδειασαν τα ράφια με χαρτιά υγείας και μακαρόνια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ βλέπουν τις άλλες χώρες να παίρνουν μέτρα, είναι τόσο καθησυχαστικοί. Οι αλήθεια είναι ότι πήραν τα πρώτα μέτρα. Μόλις ο ιός ήλθε στην Ευρώπη απαγόρεψαν τις επισκέψεις σε κλινικές καρκινοπαθών και γηροκομείο, έφτιαξαν 800 νέες ΜΕΘ. Δεν έχουν πάρει, ωστόσο, άλλα μέτρα. Δεν υπάρχει καμία οδηγία. Όποια ομάδα θέλει μπορεί να προπονείται. Η εκκίνηση του πρωταθλήματος πηγαίνει για δύο μήνες μετά, είναι μια ιδέα αυτή, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ώστε να γίνει με κόσμο. Αυτή τη στιγμή επιτρέπεται η διεξαγωγή φιλικών αγώνων αλλά χωρίς κόσμο.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε τον Απρίλιο και τώρα μετατέθηκε για τον Ιούνιο. Το Κύπελλο όμως θα διεξαχθεί όμως κανονικά μέσα στο Μάιο κεκλεισμένων των θυρών κι αυτό γιατί εκκρεμεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για παράδειγμα υπήρχαν ομάδες όπως η Γκέτεμποργκ ή η Χάμαρμπι που έκαναν κανονικά προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα. Όχι ένα και δυο άτομα στο γήπεδο, όλη η ομάδα κανονικά. Η ΑΪΚ Στοκχόλμης για παράδειγμα που είχε κρούσμα, τέθηκε σε καραντίνα.

Τα αντισηπτικά βρίσκονται σε έλλειψη. Η Σουηδία είναι μια χώρα που βάζει πάνω από όλα την οικονομία και αυτό καταλαβαίνω από τον Πρωθυπουργό τους. Δεν σκέφτεται ότι θα χαθεί μία ζωή. Μιλώντας με αρκετούς Σουηδούς, έχω να σας πω ότι διαφωνούν. Συμφωνούν, αντίθετα, με τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X