Ίνγκασον: «Στόχος του ΠΑΟΚ το Κύπελλο»

Ίνγκασον: «Στόχος του ΠΑΟΚ το Κύπελλο»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ίνγκι Ίνγκασον, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Metrosport αναφέρθηκε στην σεζόν και τον κορωνοϊό που έχει επηρεάσει τους πάντες.

Συγκεκριμένα είπε:«Είναι πολύ δύσκολη η ερώτηση. Το πιο σημαντικό είναι να ακολουθήσουμε τους περιορισμούς που έχει θέσει η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό πριν ξεκινήσουν πάλι τα πάντα. Το πιο σημαντικό δεν είναι το ποδόσφαιρο, αλλά να επιστρέψουμε πίσω στις κανονικές μας ζωές. Κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα σταματήσει όλο αυτό, αν θα αρχίσουμε. Προφανώς όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατό στα γήπεδα, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Θα πρέπει να περιμένουμε και ίσως καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την σεζόν. Αλλιώς, θα χρειαστεί να περιμένουμε για την νέα περίοδο και ίσως αυτή να είναι πολύ καλύτερη γιατί όλοι οι παίκτες θα γνωρίζουν πόσα πολλά έχασαν τους προηγούμενους μήνες».

– Σε περίπτωση που τελικά συνεχιστεί το Πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ πάρει πίσω τους 7 βαθμούς που του αφαιρέθηκαν, εκτιμάς ότι θα υπάρχουν ακόμη πιθανότητες να διεκδικήσετε τον τίτλο; Τι έφταιξε και δημιουργήθηκε αυτή η διαφορά;

-«Θα είμαστε 7 βαθμούς πίσω, θα υπάρχουν ακόμη δέκα παιχνίδια να γίνουν και θα έχουμε να παίξουμε δύο φορές με τον Ολυμπιακό. Αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας θα υπάρχουν ακόμη καλές πιθανότητες. Όσο για την διαφορά το πιο κομβικό ήταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσαμε να είμαστε στα ίδια επίπεδα στην βαθμολογία. Ήταν μία κακή ήττα και μας επηρέασε και στο επόμενο ματς με την Ξάνθη όπου δεν ήμασταν οι εαυτοί μας και χάσαμε άλλους δύο βαθμούς. Ήταν δύσκολη εβδομάδα εκείνη. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχε σπάσει κάπως την αυτοπεποίθησή μας. Αλλά μετά από αυτό δείξαμε χαρακτήρα, αντιδράσαμε και επανήλθαμε στο Κύπελλο. Ήταν πολύ σημαντικό για μας που νικήσαμε, γιατί ανακτήσαμε την αυτοπεποίθηση, αλλά τώρα σταματήσαμε και δεν ξέρει κανείς πώς θα είναι τα πράγματα όταν και αν επανέλθουμε. Αλλά αν είμαστε στους 7 βαθμούς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

-Για το Κύπελλο:

-«Ναι, είμαστε σε καλή θέση εκεί μετά την νίκη στον πρώτο ημιτελικό. Θα πάμε στην Αθήνα όπου έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό».

– Προετοιμάζεσαι για το σενάριο να συμμετέχεις σε αγώνες χωρίς κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα;

-«Κανείς δεν θέλει να παίζει σε άδεια γήπεδα. Οι οπαδοί είναι πολύ μεγάλο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Εδώ στην Ελλάδα, όπου πηγαίνουμε εμείς να παίξουμε υπάρχουν οπαδοί του ΠΑΟΚ και μας υποστηρίζουν. Είναι σαν να έχουμε έναν επιπλέον παίκτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς δεν θέλουμε να παίζουμε χωρίς κόσμο, αλλά αν η κατάσταση είναι έτσι, ίσως χρειαστεί να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών για να προστατευτεί ο κόσμος. Το πιο σημαντικό είναι να μην αρρωσταίνει ο κόσμος και χάνονται ζωές. Αν χρειαστεί λοιπόν να παίξουμε σε άδεια γήπεδα, όλοι οι ποδοσφαιριστές θα το κατανοήσουμε».

– Βαρέλα ή Κρέσπο; Με ποιον συνεργάζεσαι καλύτερα;

«Δεν μ’ αρέσει να μπω σ’ αυτή την λογική. Είναι και οι δύο φανταστικοί παίκτες, έχουν αγωνιστεί αυτά τα χρόνια με επιτυχία. Και οι τρεις έχουμε πολύ καλή συνεργασία και όταν υπάρχουν 40-45 ματς μέσα σε μία σεζόν, όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι. Το ίδιο είναι και ο Μιχάι με τον Μιχαηλίδη, δύο πολύ καλοί νεαροί στόπερ που εξελίσσονται. Και οι δύο είχαν την ευκαιρία να παίξουν φέτος και έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Νομίζω ότι στις θέσεις των στόπερ ο ΠΑΟΚ διαθέτει μία πολύ καλή πεντάδα που του δίνει βάθος στις επιλογές τον καλύπτει και για το παρόν και για το μέλλον. Δουλεύουμε και συνεργαζόμαστε καλά όλοι μαζί».

– Ποια η σχέση σου με τον Αμπέλ Φερέιρα και το προπονητικό τιμ;

«Έχω πολύ καλή σχέση με τον κόουτς και τους συνεργάτες του, δουλεύουμε μαζί σχεδόν έναν χρόνο και πλέον γνωριζόμαστε καλύτερα μέρα με την μέρα. Είναι σε ξένη χώρα, πλέον έχει αποκτήσει εμπειρία από την κατάσταση εδώ, έχει μάθει την ομάδα και η επόμενη σεζόν θα είναι καλύτερη, στο τι ζητά και απαιτεί από εμάς. Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ μου έδειξαν εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση για και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό, ελπίζω στο μέλλον να πετύχουμε μαζί τους στόχους μας».

– Ο ΠΑΟΚ διαθέτει αρκετούς ταλαντούχους νεαρούς παίκτες, όπως ο Γιαννούλης, ο Λημνιός, ο Λάμπρου και ο Σφιντέρσκι. Έχεις εμπειρία από διάφορα πρωταθλήματα, πιστεύεις ότι μέσω του ΠΑΟΚ μπορούν να πάνε σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο;

-«Φυσικά. Δείτε πώς έχουν ανέβει ο Γιαννούλης και ο Λημνιός φέτος και έχουν πλέον και θέση στην Εθνική ομάδα. Όταν είσαι νέος και παίζεις τόσο καλά τραβάς την προσοχή άλλων ευρωπαϊκών ομάδων, αυτό είναι φυσιολογικό. Πιστεύω ότι είναι νεαροί, έχουν δουλειά ακόμη να κάνουν στον ΠΑΟΚ και όταν θα είναι έτοιμοι μπορούν να πάνε σε κάποιο από τα κορυφαία Πρωταθλήματα. Ο Λάμπρου το ίδιο. Μπήκε στην ομάδα στο δεύτερο μισό της σεζόν και τα έχει πάει πολύ καλά. Παρότι είχε πολύ καιρό να αγωνιστεί, πάλεψε και πήρε θέση στην ομάδα και αυτό δείχνει την δίψα και την θέληση που έχει. Είναι πολύ ταλαντούχος και τον επόμενο χρόνο μπορεί να γίνει πολύ σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Ο Σφιντέρσκι έχει καταφέρει να μιλούν οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα για εκείνον. Είναι σκόρερ και όλες οι ομάδες στην Ευρώπη ψάχνουν για σκόρερ. Είμαι τυχεροί που ακόμη τον έχουμε εδώ. Ελπίζω όλους να τους έχουμε του χρόνου εδώ. Όπως και να έχει είναι σπουδαία ταλέντα και έχουν λαμπρό μέλλον».

– Μιας και μιλήσαμε για τον Σφιντέρσκι, είναι πιο δύσκολο να μαρκάρεις εκείνον στις προπονήσεις ή τον Ακπομ;

-«Είναι διαφορετικού στυλ επιθετικοί. Ο Σφιντέρσκι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί εντός περιοχής, βρίσκει τον τρόπο να είναι πάντα εκεί που βρίσκεται η μπάλα, έχει πολύ μεγάλη αντίληψη. Ο Ακπομ, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ ποιοτικός. Είναι καλός στον αέρα, ντριπλάρει, τρέχει με την μπάλα. Είναι και οι δύο πολύ καλοί παίκτες. Όταν προπονείσαι μαζί τους γίνεσαι καλύτερος αμυντικός νομίζω».

«».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X