Ζούπας: «Η ΑΕΚ είναι κομμάτι της καρδιάς μας!»

Ζούπας: «Η ΑΕΚ είναι κομμάτι της καρδιάς μας!»
Photo Credits: INTIME

Ο Χρήστος Ζούπας ήταν παρών στο έπος του 1968, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες αυτού του συλλόγου. Ετσι δεν θα μπορούσε να μην στείλει και εκείνος το μήνυμά του για τα σημερινά 96α γενέθλια της Ενωσης. Μίλησε με συγκινητικά λόγια τα οποία δείχνει πραγματικά τι σημαίνει ΑΕΚ!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο sdna.gr

«Η άνοιξη φέρνει νέα πράγματα και φαίνεται πως ήταν η κατάλληλη εποχή για τους ανθρώπους που άρχισαν από την ξεριζωμένη, ταλαιπωρημένη Μικρά Ασία και την Πόλη και κουβάλησαν τα όνειρα και τις ελπίδες τους, που τόσο ωραία αποτυπώνει στην ταινία «1968» ο Τάσος Μπουλμέτης.

Πραγματικά, είναι συγκινητικό να ακούς ότι άνθρωποι οι οποίοι βίωσαν σε μια άλλη χώρα την ελληνική ψυχή να μεταλαμπαδεύουν και να φέρνουν στην πατρίδα μας αυτό το μεράκι και τη φλόγα της δημιουργίας που λέγεται Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Είναι πραγματικά συγκινητικό να σκέφτεσαι τι έχει προσφέρει αυτή η προσφυγική ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό. Δεν είναι μόνο οι κατακτήσεις και τα κύπελλα. Είναι η πολιτιστική και πολιτική χροιά που άφησε σε αυτόν τον τόπο. Υπήρξαν άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τα κοινά της Ελλάδας και άφησαν παρακαταθήκη που κουβαλάει αυτή η ομάδα. Δεν είναι μόνο το αθλητικό, αλλά και το πολιτιστικό γίγνεσθαι της ομάδας.

Η ΑΕΚ είναι κομμάτι της ζωής μας, της καρδιάς μας. Είναι μία μικρή αχτίδα αναμνήσεων ευχάριστων και συγκινητικών. Δεν ξέρω πόσοι μπόρεσαν και θα μπορέσουν να ζήσουν στο μέλλον όσα ζήσαμε εμείς φορώντας τη φανέλα της θρυλικής βασίλισσας που ακούει στο όνομα ΑΕΚ. Έτσι νιώθω τώρα. Ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στα επιτεύγματα και τις επιτυχίες της ΑΕΚ.

Λέγαμε στην εποχή μας «ΑΕΚ Ελλάς Ευρώπη». Δεν είναι ένα απλό αθλητικό σωματείο, είναι κάτι παραπάνω και εκφράζει μια ολόκληρη γενιά και πάνω απ’ όλα την προσφυγιά και τους ανθρώπους που εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους και έχτισαν τα όνειρά τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν ξέρω τι μπορεί να εκφράσει κανείς περισσότερο από θαυμασμό, αγάπη, εκτίμησε σε όσους έχτισαν πετραδάκι πετραδάκι την πορεία αυτής της ομάδας και πόσα πολλά ονόματα θα μπορούσε να αναφέρει κανείς που την αγάπησαν, την στήριξαν και της έδωσαν το μεγαλείο που έχει σήμερα. Ας ελπίσουμε η συνέχεια να είναι ανάλογη με το παρελθόν».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X