Ανδρεόπουλος: «Έπρεπε να έχω περισσότερη υπομονή στην ΑΕΚ και να περιμένω την ευκαιρία μου»

Ανδρεόπουλος: «Έπρεπε να έχω περισσότερη υπομονή στην ΑΕΚ και να περιμένω την ευκαιρία μου»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κυριάκος Ανδρεόπουλος έδωσε συνέντευξη και μιλάει για το πέρασμά του από την ΑΕΚ, για τα λάθη του και για την καριέρα του στη Γερμανία.

Αναλυτικά όσα είπε στο novasports.gr

Πως είναι τα πράγματα στην Γερμανία;

«Εδώ όπως παντού, τα πάντα είναι κλειστά, εκτός από Σούπερμαρκετ, φαρμακεία και κάποια ντελίβερι. Το καλό στη Γερμανία είναι πως κάνουν πολλά τεστ σχετικά με τον κορωνοϊό. Είμαι δεύτερη χρονιά στη Γερμανία έχω ήδη μάθει τη γλώσσα αλλά κάνω μαθήματα για να μπορώ να μιλάω ακόμη καλύτερα και να είμαι πιο άνετος».

Πως είναι η ζωή στη Γερμανία;

«Είναι καλά σίγουρα, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν είναι δύσκολα. Γενικά υπάρχει περισσότερη ηρεμία σε σχέση με την Ελλάδα».

Μιλάς καθόλου με τους ανθρώπους σου στην Ελλάδα;

«Μιλάω με τους γονείς μου και τα αδέρφια μου και βρίσκονται και αυτοί κλεισμένοι σπίτι και προσέχουν πολύ. Είναι μια καινούργια κατάσταση στην οποία δεν έχουμε μάθει όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να περάσει όλη αυτή η κρίση».

Πως ήρθε η πρόταση να πας Γερμανία;

«Είχα ένα μάνατζερ όταν αγωνιζόμουν στην ΑΕΚ, ο οποίος με έφερε εδώ για δοκιμή. Έπεισα τους ανθρώπους ότι άξιζα να μου δοθεί μια ευκαιρία και έτσι παρέμεινα».

Ποιες οι διαφορές Ελλάδας και Γερμανίας ποδοσφαιρικά;

«Το πρωτάθλημα που αγωνίζομαι είναι αρκετά δυνατό και αρκετά γρήγορο. Δεν είναι αντίστοιχο της Σούπερ Λιγκ, αλλά είναι καλύτερο από την Σούπερ Λιγκ 2. Οι ομάδες παίζουν πολύ επιθετικά και βγαίνουν γρήγορα στην κόντρα. Γενικά είναι ένα γρήγορο παιχνίδι. Επίσης η προπόνηση είναι διαφορετική σε σχέση με την Ελλάδα. Είναι πιο γρήγορη και πιο έντονη».

Πως περνάει ο καιρός σου τώρα που είσαι κλεισμένος στο σπίτι;

«Προσπαθούμε κάθε παίκτης να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση όσο είναι εφικτό βεβαίως από το σπίτι, ωστόσο κάνουμε καθημερινά ομαδική προπόνηση μέσα από το Σκάιπ. Ο γυμναστής της ομάδας μας κάνει ασκήσεις δύναμης και εμείς ακολουθούμε. Τις υπόλοιπες ώρες, διαβάζω Γερμανικά βλέπουμε σειρές και έχω μάθει να μαγειρεύω!».

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; 

«Η Γερμανία είναι μια χώρα, που αν προσπαθείς πολύ θα πάρεις αυτό που αξίζεις στο τέλος. Υπάρχει αξιοκρατία κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα. Στόχος μου είναι να παραμείνω όσο περισσότερο γίνεται εδώ και να κάνω το βήμα παραπάνω».

Θεωρείς πως πήρες τις ευκαιρίες που άξιζες στις ομάδες που αγωνίστηκες στην Ελλάδα;

«Θεωρώ ότι έκανα μια πολύ καλή καριέρα στην Κέρκυρα με καλές χρονιές και είμαι ευγνώμων για τις στιγμές που πέρασα εκεί. Από εκεί και πέρα πήρα μεταγραφή στην ΑΕΚ που δεν κατάφερα να εδραιωθώ λόγω των τραυματισμών που είχα. Αλλά μέσα μου πάντα ψάχνω να βρω το καλύτερο για μένα δεν βολεύομαι με καταστάσεις γι αυτό και είμαι εδώ τώρα. Είμαι ευτυχισμένος με την προπόνηση που γίνεται στην ομάδα και με την κατάσταση που βρίσκομαι».

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα η θεωρείς πως η Γερμανία είναι ποδοσφαιρικός «παράδεισος» για ένα ποδοσφαιριστή; 

«Δεν έχω μπει στη διαδικασία να σκεφτώ την Ελλάδα τώρα. Έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια με το να μάθω τη γλώσσα και να ενταχθώ στο γερμανικό σύστημα οπότε δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Θεωρώ στη Γερμανία οι συνθήκες είναι τέτοιες που εμένα προσωπικά με κάνουν ευτυχισμένο. Γήπεδα, εγκαταστάσεις, πληρωμές στην ώρα τους που μέσα από αυτά είμαι σε καλή κατάσταση. Είμαι ήρεμος γενικά και μπορώ να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο. Αυτό ισχύει εδώ ανεξάρτητα κατηγορίας. Οι άνθρωποι εδώ δουλεύουν μεθοδικά. Ίσως το μοναδικό πρόβλημα είναι ο καιρός. Στο μέλλον θα δούμε. Το σημαντικότερο πράγμα στη Γερμανία είναι η προπόνηση. Υπάρχει ιεραρχία που όλοι την σέβονται. Κανένας δεν μπαίνει πάνω από τον προπονητή ο οποίος είναι αυτός που αποφασίζει. Αυτό που μου αρέσει, είναι πως από τις προπονήσεις της εβδομάδας, βγαίνει η εντεκάδα».

Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που έχεις συνεργαστεί; 

«Ο Μιχάλης Γρηγορίου αναμφισβήτητα. Ήταν ο προπονητής που με πίστεψε και ο προπονητής που μαζί του έκανα μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα. Μαζί με τον Φαλκ Σίντλερ, είναι οι προπονητές που παίζω πρώτα γι αυτούς. Ήταν δίκαιος, σου ενέπνεε σεβασμό, δηλαδή στα αποδυτήρια, ένιωθες πως είχες κάποιον απέναντί σου. Σκληρός προπονητής δεν φοβήθηκε να με ρίξει στα βαθιά και δικαιώθηκε. Και εγώ όμως τον δικαίωσα με τις πορείες της ομάδας τότε. Δουλεύει σκληρά και θέλει να πετύχει. Έχει σωστές βάσεις και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Δεν θέλει να σε κοροϊδέψει»

Αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί όσο ήσουν στην ΑΕΚ πιστεύεις θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για σένα;

«Θα μου πεις σε επηρέασε ένας τραυματισμός τόσο; Ναι, εκείνη την χρονιά με Σιμόες, Κορδέρο και Γιόχανσον, δεν είχα χώρο να μπω μετά από ένα τρίμηνο τραυματισμό. Λόγο ηλικία έκανα και λάθος επιλογές. Έπρεπε να έχω περισσότερη υπομονή και ψυχραιμία για να περιμένω την ευκαιρία μου. Σε τέτοια ομάδα επιβάλλεται να κάνεις υπομονή. Είναι μεγάλο μέγεθος η ΑΕΚ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X