Ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη

«Πεντακάθαρη» η ΑΕΚ, περιμένει την απόφαση για το ντέρμπι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχουν περάσει αρκετές μέρες από το μεσημέρι της επικοινωνιακής λαίλαπας, όπου τα αποκλειστικά και οι επιβεβαιώσεις πήγαιναν και ερχόντουσαν με επικό ρυθμό. Ήταν οι μέρες που οι «διαρροές» την ώρα της τηλεδιάσκεψης έδιναν και έπαιρναν!

Αφού λοιπόν κάθισε η σκόνη, δειλά δειλά ξεπρόβαλαν τα συμπεράσματα από τις θέσεις που προσπαθούσε να περάσει κάθε ΠΑΕ. Από αυτή εδώ τη γωνία σας είχαμε επισημάνει ότι η ΑΕΚ ήταν αυτή που τήρησε την πιο σωστή και ορθολογική στάση, αδιαφορώντας για βραχύβια συμφέροντα, με μοναδικό στόχο το πως θα καταφέρουν όλες οι ομάδες να έχουν τη μικρότερη δυνατή «ζημιά» μέσα από την κρίση λόγω της πανδημίας.

Η πρόταση που είχε καταθέσει ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν εκτός τόπου και χρόνου και ακόμα και αν είχε μιλήσει με όλους τους ιδιοκτήτες, δεν μπορούσε να τρέξει. Όταν η UEFA και η FIFA προσπαθούν να βρούνε λύσεις για το παρόν, δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να κοιτάζουμε την επόμενη μέρα.

Βλέποντας μάλιστα τα όσα ακολούθησαν, τις δηλώσεις τις διαρροές και τα δεδομένα που βάζουν στο τραπέζι του ποδοσφαίρου τόσο η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όσο και η Παγκόσμια, γίνεται κατανοητό, ότι οι χειρισμοί της ΑΕΚ και του Μηνά Λυσάνδρου που προεδρεύει της Super League, ήταν αυτοί που έσωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο από μία γκάφα άνευ προηγουμένου.

Όταν για παράδειγμα η FIFA αποφασίζει ότι λόγω της πανδημίας τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου του 2020 θα πρέπει να επεκταθούν αυτομάτως, μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν, όποτε και αν είναι αυτή και ότι τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει και είχαν ισχύ για τη νέα σεζόν, δεν θα ξεκινάνε από την 1η Ιουλίου αλλά από τη στιγμή που θα ξεκινάει και επίσημα η νέα ποδοσφαιρική χρονιά, εδώ δεν μπορεί κανένας να μιλάει για πρόωρες διακοπές συμβολαίων.

Το είχαμε γράψει μάλιστα ότι αν τυχόν και γίνει τέτοιο «έγκλημα» όποιος παίκτης επιδιώξει να δικαιωθεί, τότε η ομάδα που θα το έχει διαπράξει θα βρεθεί διπλά εκτεθειμένη στις διεθνείς ομοσπονδίες και όχι μόνο δε θα γλίτωνε, αλλά θα τράβαγε και τα μαλλιά της.

Διότι για παράδειγμα κάποιοι ιδιοκτήτες υπολόγιζαν για παράδειγμα ότι θα έχουν χασούρα 2 εκατ. ευρώ από το τηλεοπτικό, άρα ήθελαν να προχωρήσουν σε λύσεις συμβολαίων για να καλύψουν την «τρύπα». Με τη νέα οδηγία, από τη στιγμή που θα είχαν βάλει λουκέτο, το «προϊόν» τους δε θα υπήρχε, θα είχαν τη ζημιά από το τηλεοπτικό και στο τέλος θα πλήρωναν κανονικά και τους παίκτες…

Για να ζημιωθεί η ΑΕΚ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες άλλες ιστορίες που βγαίνουν στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα. Με χτυπήματα κάτω από τη μέση προκειμένου να ζημιωθεί η ΑΕΚ.

Αυτό λοιπόν που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι υποστηρίζεται από συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ότι η πρόταση – εισήγηση του Γιάννη Αλαφούζου, ήταν προσχεδιασμένη και είχε τη σύμφωνη γνώμη όλων.

Κάπου εδώ λοιπόν αρχίζουν τα περίεργα. Ποιοί είναι οι όλοι; Διότι ο ΠΑΟΚ υπό… προϋποθέσεις θα έλεγε «ναι». Ο Ολυμπιακός υπό τις δικές του προϋποθέσεις θα έλεγε επίσης «ναι». Βεβαίως αυτές οι δύο προϋποθέσεις δεν συμπίπτουν, άρα το όλοι δεν ισχύει.

Αν λοιπόν πάμε στο όλοι πλην του Ολυμπιακού, τότε έχουμε κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό. Επιδιώκουν δηλαδή να μας πείσουν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν υπέρ της διακοπής. Αυτό βεβαίως δεν προκύπτει πουθενά από το ρεπορτάζ, αλλά ας το δεχθούμε για λόγους οικονομίας της κουβέντας.

Τι έκανε λοιπόν στην τηλεδιάσκεψη ο Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Λίγκας και Αντιπρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ; Αψήφησε τον «Τίγρη» και αποφάσισε από μόνος του να στοιχηθεί με την πρόταση του… Βαγγέλη Μαρινάκη! Αυτό λοιπόν δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Το ζητούμενο πάντως σε όλη αυτή την ιστορία είναι να καταλάβουν όλοι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι σε θέση ούτε να χαράξει πολιτική, ούτε να οδηγήσει τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θα ακολουθήσει τις ντιρεκτίβες των μεγάλων. Εδώ το Βέλγιο που ανακοίνωσε οριστική διακοπή πριν από μέρες, πλέον εξετάζει από την αρχή όλα τα δεδομένα. Και αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το πλάνο της UEFA τότε στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσουν μία κωλοτούμπα επικών διαστάσεων.

Ο Γκρανκάσας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X