Κορωνοϊός- Πανελλαδικές: Σε ποια ύλη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι - Πότε θα γίνουν

Κορωνοϊός- Πανελλαδικές: Σε ποια ύλη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι - Πότε θα γίνουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι συστάσεις των ειδικών θα κρίνουν αν και πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει καταλήξει στην απόφαση ότι οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχτηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου, οπότε και άρχισε η εφαρμογή των μέτρων αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Εντός των ημερών αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη.

Στο υπουργείο μέσα από την τακτική ενημέρωση των σχολείων έχουν την εικόνα ότι αυτά στην πλειονότητά τους έχουν καλύψει τον ίδιο όγκο ύλης.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:

1) Η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.

2) Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι σταθερή επιδίωξη είναι να γίνουν «όσο πιο κοντά στον Ιούνιο».

Πηγή: Καθημερινή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X