Μίμης Παπαϊωάννου: Ο καλύτερος Ελληνας παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ, με τη δική σας ψήφο!

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει αναδειχθεί – από τους ξένους, κάτι που δείχνει και το μέτρο της αξιοπιστίας – ως ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα. Στην τεράστια καριέρα του, φόρεσε ουσιαστικά τη φανέλα μόνο μιας ομάδας και αυτή ήταν η ΑΕΚ. Λογικά, δεν θα μπορούσε να μη θεωρείται ο καλύτερος Ελληνας που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ και μέσω της ψηφοφορίας του enwsi.gr για την ΑΕΚ των ονείρων.

Ο Μίμαρος αναδείχθηκε πρώτος μέσα από τις δικές σας ψήφους, λαμβάνοντας το 36%. Λογικό, δεδομένου πως πρόκειται για έναν παίκτη που έκανε θραύση, κέρδισε με την ΑΕΚ πέντε πρωταθλήματα, κύπελλα, υπήρξε βασικό μέλος της πορείας ως την κορυφή της Ευρώπης. Ποδοσφαιρική ευφυΐα που έκανε μέχρι και τη Ρεάλ Μαδρίτης να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του, σε εποχές που οι ξένοι στις ομάδες ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ποιος, ποιος, ποιος, ο ένας και μοναδικός

Στη 2η θέση των επιλογών σας, με το εντυπωσιακό 29%, ο ένας και μοναδικός Θ(ε)ωμάς. Ο μεγάλος Θωμάς Μαύρος, ο άνθρωπος γκολ, ο μεγαλύτερος Ελληνας σκόρερ όλων των εποχών. Εκείνος που έμεινε ένα χρόνο εκτός γηπέδων για να καταφέρει να αγωνιστεί με τη φανέλα της ΑΕΚ. Εκείνος που έμεινε παρών στα δύσκολα «πέτρινα» χρόνια και κατάφερε να κρατήσει ψηλά τη σημαία.

Ο Μαύρος υπήρξε σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ και όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, δέθηκε περισσότερο με τον κόσμο της στα δύσκολα χρόνια, παρά στις επιτυχίες. Αυτό είναι και το σημείο καμπής στην πορεία του Θωμά με την Ενωση, που διακόπηκε βίαια από ανίκανη διοίκηση και έναν ημίτρελο προπονητή.

Παρέλαση αστέρων

Σε αυτόν το γαλαξία αστέρων που παρέλασε, μπροστά από τις οθόνες σας, δεν υπήρξε ουδείς που να μην τιμηθεί με την ψήφο σας. Πολύ ψηλά αναμενόμενα, ο γίγας Κώστας Νεστορίδης με 12%, ενώ στο 11% έφτασε ο Ντέμης Νικολαϊδης.

Ο Βασίλης Τσιάρτας, ο σύγχρονος μάγος του ελληνικού ποδοσφαίρου στην 5η θέση με 4%, ο Στέλιος Μανωλάς με 3% αμέσως μετά, ο Ηλίας Ατματσίδης στην παρέα. Δείτε ποιες ήταν οι επιλογές σας.

 

[poll id=”367″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X