Ντούσαν Μπάγεβιτς: Ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ, με τη δική σας ψήφο!

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ, με τη δική σας ψήφο!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο άνθρωπος που έχει συνδεθεί με κάθε αγωνιστική επιτυχία της ΑΕΚ – εξαίρεση μόνο το κύπελλο του 2010 – τα τελευταία 40 χρόνια. Αρχικά ως παίκτης, ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, συνθέτοντας μαζί με τον Θωμά Μαύρο το σπουδαιότερο επιθετικό δίδυμο όλων των εποχών. Αργότερα, ως προπονητής, δημιούργησε μια ομάδα που μπορούσε να συναγωνιστεί ακόμα και εκείνη που αγωνιζόταν ο ίδιος.

Με την ΑΕΚ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, έκανε ευρωπαϊκές πορείες, έπαιξε φοβερό ποδόσφαιρο. Είχε ακόμα δύο θητείες ως προπονητής, οδηγώντας την Ενωση στη μαγική αήττητη πορεία στους ομίλους του Champions League το 2002. Ως εκτελεστικός διευθυντής, ήταν παρών στο πρωτάθλημα και το κύπελλο της νέας εποχής. Όπως έλεγε και το σύνθημα: «Με Ντούσαν στο τιμόνι, ποτέ δεν θα νυχτώνει και θα’ μαστε ξανά πρωταθλητές». Ντούσαν με 60%, επιλογή σας για κορυφαίο προπονητή στην ιστορία της ΑΕΚ

Ο μεγάλος Φάντροκ

Ο Μπάγεβιτς υπήρξε η αδιαμφισβήτητη επιλογή. Ο μόνος που έδειξε πως μπορούσε να τον κοντράρει, ήταν ο μυθικός Φράντισεκ Φάντροκ. Ο τεράστιος Ολλανδοτσέχος προπονητής, επιλογή του Λουκά Μπάρλου από την…πυραυλοκίνητη Εθνική Ολλανδίας των αρχών του ’70. Υπό τις οδηγίες του «παππού», σχηματίστηκε η μυθική ΑΕΚ των τελών της δεκαετίας του ’70.

Μπορεί να μη γεύτηκε τη χαρά ενός τίτλου, αλλά οδήγησε την Ενωση στην κορυφή της Ευρώπης. Παράλληλα, από τον Φάντροκ αναδείχθηκε μια γενιά ποδοσφαιριστών που μεγαλούργησε τα επόμενα χρόνια. Ο Φάντροκ άφησε τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ και δικαιολογημένα έλαβε το 22% των ψήφων σας στην ψηφοφορία για τον κορυφαίο προπονητή.

Μανόλο και Σάντος

Στην 3η θέση των επιλογών σας, ο Μανόλο Χιμένεθ. Δικαιολογημένα, καθώς πρόκειται για τον προπονητή που υπό τις οδηγίες του, η ΑΕΚ έφτασε ξανά στο θρόνο της πρωταθλήτριας. Ο Ισπανός με την τριπλή παρουσία στον πάγκο της ΑΕΚ, έλαβε το 7% των ψήφων. Με λίγες ψήφους περισσότερες από τον Φερνάντο Σάντος, που κατέκτησε ένα κύπελλο με την ΑΕΚ και αναγνωρίστηκε για τη σημαντική προσφορά του στη διπλή παρουσία του.

Δείτε αναλυτικά ποιες ήταν οι επιλογές σας

 

[poll id=”365″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X