Φτιάξε την ΑΕΚ των ονείρων σου στο enwsi.gr: Επιλέξτε τον σημαντικότερο πρόεδρο! (poll)

Πρόκειται για την dream team της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Ενας και ένας. Μοναδικοί. Ο καθένας εξ αυτών, μπορεί να κάνει τη διαφορά και αποτελεί σημείο αναφοράς στην πορεία της 96χρονης ιστορίας της ΑΕΚ. Δείτε και θα καταλάβετε: Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Αρδίζογλου, Σαβέβσκι, Παπαϊωάννου, Νεστορίδης, Μαύρος. Προπονητής αυτής της υπερομάδας, ο σπουδαιότερος τεχνικός στην ιστορία της Ενωσης, ο αξεπέραστος Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ωστόσο, κάθε ομάδα, όσο δυνατή και εάν είναι μέσα στο γήπεδο, χρειάζεται να στηρίζεται και από ισχυρή διοίκηση. Να υπάρχει ένας πρόεδρος που θα έχει όραμα, θα χαράσσει τη στρατηγική και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ομάδας. Οι παράγοντες μπορούν να μη γίνονται οι ήρωες της Κυριακής, αλλά είναι τεράστια η συνεισφορά τους – σε οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο – που φέρει την αναγνώριση του κόσμου στο πρόσωπο τους.

Αλλωστε, η ιστορία της ΑΕΚ βρίθει τεραστίων προσωπικοτήτων που διετέλεσαν πρόεδροι της σε αυτό το πέρασμα των ετών. Κάποιοι δοξάστηκαν, κέρδισαν τίτλους και διακρίσεις, είναι φάροι στην ιστορία της Ενωσης. Αλλοι δεν τα κατάφεραν, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό, ξόδεψαν χρήματα, αλλά δεν μπόρεσαν να χαρούν μεγάλες στιγμές. Εσείς τώρα, καλείστε να επιλέξετε τον σημαντικότερο, μέσα από μυθική λίστα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Τον Κωνσταντίνο Σπανούδη, εκ των ιδρυτικών μελών της ΑΕΚ, καθώς ήταν παρών στη συνάντηση της 13ης Απριλίου 1924 στο κατάστημα αθλητικών ειδών Λουξ του Αιμίλιου Ιωνά και του Κωνσταντίνου Δημόπουλου στην οδό Βερανζέρου. Ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ αμέσως μετά και παρέμεινε στη θέση του έως το 1932, οπότε παραιτήθηκε για να πολιτευθεί. Επί της προεδρίας του, η ΑΕΚ απέκτησε τον χώρο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ανεγέρθηκε το γήπεδο της ομάδας.

Τον Νίκο Γκούμα, του παράγοντα που οραματίστηκε το γιγάντωμα του σταδίου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τη δεκαετία του ’50 και επί της προεδρίας του μετατράπηκε αυτό από μια αλάνα με δύο μικρές εξέδρες και με μια παράγκα για αποδυτήρια, σε ένα μεγαλοπρεπές στάδιο, το πιο σύγχρονο της εποχής του. Ηταν πρόεδρος από το 1956 έως και το 1963 και καθοδήγησε το έργο της κατασκευής του μεγάλου πετάλου προς την πλευρά του Αλσους και της τοποθέτησης χλοοτάπητα για πρώτη φορά στο γήπεδο της ΑΕΚ. Το 1963, επίσης επί προεδρίας Γκούμα, κατακτήθηκε από την ΑΕΚ ο πρώτος τίτλος Α’ Εθνικής!

Τον Λουκά Μπάρλο, του προέδρου των τίτλων, που έκανε την ΑΕΚ να μεγαλουργήσει επί των ημερών του. Από την σπουδαιότερη ίσως ομάδα στην ιστορία της ΑΕΚ που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μέχρι την επέκταση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ανέγερση της σκεπαστής εξέδρας. Ο «θείος Λουκάς» ανέλαβε τον Μάρτιο του 1974  και μαζί του η Ενωση κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο.

Τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που ανέλαβε την ΑΕΚ το 1992 μαζί με τον Γιάννη Καρρά και οδήγησαν στην επικράτηση της αυτοκρατορίας των αρχών της δεκαετίας του ’90. Επί των ημερών του Μελισσανίδη η ΑΕΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Με την επιστροφή του στη διοίκηση της ομάδας το 2013 και την επανεκκίνηση που υπήρξε, η ΑΕΚ κατέκτησε ξανά πρωτάθλημα (έπειτα από 24 χρόνια), κύπελλο, αλλά το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι η κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εσείς, καλείστε να επιλέξετε εκείνον που θα θέλατε να ηγείται στην ΑΕΚ των ονείρων σας

 

[poll id=”366″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X