Η ΑΕΚ τώρα παίζει άμυνα, μετά ξεκινά επίθεση!

Οι συνεργασίες
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάποιες φορές αισθάνομαι πως όσα γράφουμε και συζητάμε είναι μάταια. Μου φαίνεται προβληματικό να συζητάμε για ποδόσφαιρο, μπάσκετ, αθλητικά γεγονότα (που δεν υπάρχουν κιόλας) και δίπλα μας να πεθαίνουν και να ταλαιπωρούνται άνθρωποι. Κρίση είναι. Η χειρότερη της σύγχρονης εποχής. Αλλά κάπως πρέπει να την περάσουμε. Κάπως πρέπει να κρατηθούμε όρθιοι, μέχρι να περάσει το χτικιό και να βγούμε ξανά σε συνθήκες ομαλότητας.

Ο αθλητισμός παραδοσιακά αποτελεί αποκούμπι. Είναι εκείνο που χρειάζεται, αυτό που δίνει καλή αφορμή στο μυαλό για να ξεκολλήσει από όσα μαυρίζουν την ψυχή και να αναζητήσει κάπου για να πιαστεί. Ας μιλήσουμε για μπάλα, λοιπόν. Είναι πιο απλό, πιο ωραίο από κάθε τι άλλο. Ειδικά, όταν πρόκειται για την ΑΕΚ, τότε γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό το πακέτο. Μια ΑΕΚ, που αποτελεί από τους λίγους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς της χώρας, που μπορεί να λειτουργεί με ηρεμία απέναντι στην πανδημία και τα παράγωγα της.

Προφανώς, είναι δύσκολο να βρεις άκρη σε αχαρτογράφητα νερά. Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει με ασφάλεια αν και πότε θα υπάρξει ξανά αγωνιστική δράση. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να εκτιμήσει με σιγουριά, ποια θα είναι η κατάσταση στην «επόμενη ημέρα», όταν θα έχει περιοριστεί η καταστροφική πανδημία. Πολλά θέματα είναι ανοιχτά, εκτιμώ πως όσο περνά ο καιρός θα ανοίγουν και νέες ιστορίες.

Σιγουριά από Ιβιτς

Ωστόσο, αυτό που μπορεί να λεχθεί με ασφάλεια είναι πως η ΑΕΚ αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την κατάσταση. Πρώτιστα, γιατί η ΑΕΚ λειτουργεί με βάση τη γνώση και τη δουλειά των στελεχών της. Μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί, αλλά καθημερινά υπάρχει δουλειά από τον Ιλια Ιβιτς, τον Καρέρα και το επιτελείο του, για να υπάρχει προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Εάν η σεζόν φτάσει στα τέλη Ιουλίου για να ολοκληρωθεί και η επόμενη αρχίσει αμέσως μετά, όποιος είναι σωστά προετοιμασμένος θα μπορεί να προχωρήσει με άνεση.

Δεν μπορώ να σας πω, ποιοι θα βρίσκονται στην ΑΕΚ της νέας σεζόν. Δεν ξέρει κανείς ποιοι μπορεί να αποχωρήσουν, ποιοι είναι εκείνοι που θα αποκτηθούν. Δεδομένος είναι πάντως ο προσανατολισμός. Η ΑΕΚ θέλει να βρει λύσεις για να ανανεώσει το ρόστερ της, να φέρει παίκτες φιλόδοξους και με ενθουσιασμό και – εφόσον δεν υπάρξουν μεγάλες προσθαφαιρέσεις στο υπάρχον υλικό – πάει  για 2-3 μεταγραφές 11άδας.

Σεμνά και ταπεινά

Η ηρεμία προκύπτει από τη γνώση και την προετοιμασία, αλλά και την άνεση που δίνει το παρελθόν. Εχοντας διδαχθεί σε σημαντικό βαθμό από τα λάθη του παρελθόντος, που οδήγησαν σε οικονομική καταβαράθρωση και έστρωσαν το δρόμο για τον υποβιβασμό και τη μαυρίλα, η ΑΕΚ κινείται επί χρόνια με τη λογική που αναφέρει πως πάει μέχρι εκεί που φτάνουν τα πόδια της. Κατά το παρελθόν, έχουν υπάρξει αρκετές φορές αντιδράσεις, δυσαρέσκεια για την οικονομική πολιτική.

Για εμένα, αποτελεί μονόδρομο αυτό. Να δημιουργείς έσοδα, να αυξάνεις τον προϋπολογισμό σου και να μπορείς να ανεβάζεις κάθε χρόνο τον πήχη. Για να έχει αυτό επιτυχία βέβαια, οφείλεις να δουλεύεις συνεχώς. Σκληρά και πάντα με το κεφάλι χαμηλά. Γιατί με την ίδια ευκολία που μπορεί να πετύχεις τη μία χρονιά και να κάνεις σωστές μεταγραφές, μπορείς να αποτύχεις παταγωδώς την επόμενη. Η ΑΕΚ είδε τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλογιστείτε, πως την ίδια στιγμή που στην ΑΕΚ υπάρχει προγραμματισμός και διαχείριση της πραγματικότητας, στον ΠΑΟΚ μιλούν μόνο για περικοπές και εξορθολογισμό και στον Ολυμπιακό – και ας αποκόμισαν απίστευτα έσοδα από το Champions League φέτος – έχουν σε πρώτο πλάνο ποιοι παίκτες και με ποιο κόστος θα αποχωρήσουν, για να βρουν νέα «λαυράκια». Αναλογιστείτε, πως για να πάρει το περυσινό νταμπλ ο ΠΑΟΚ, που αποτελεί αναμφίβολα επιτυχία, ξόδευε αλόγιστα επί χρόνια χρήματα που δεν έβγαιναν από πουθενά.

Αλλαγή σκηνικού

Συνολικά πιστεύω, πως αυτή η κρίση πλέον θα οδηγήσει σε συνθήκες εξορθολογισμού το ποδόσφαιρο μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αλόγιστη σπατάλη, δεν μπορεί να έρχονται καραβιές ξένων αμφιβόλου αξίας, δεν μπορούν να υπάρχουν υπεραξίες. Δεν νοείται να εμφανίζονται ελληνικές ομάδες που θέλουν για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή ποσό που φτάνει στο 1 εκατ. Ευρώ! Τρελάθηκαν πολλοί από τα λεφτά που έπεφταν εκτός Ελλάδας και ξέχασαν ποια είναι η δυναμική της δικής μας αγοράς.

Θεωρώ, πως σταδιακά οι ομάδες θα στρέφονται ολοένα και περισσότερα στα τμήματα υποδομής. Εκτιμώ, πως οι ομάδες θα ψάχνουν περισσότερο και με ορθολογικό τρόπο, να εμπλουτίσουν το ελληνικό στοιχείο και να επενδύσουν πάνω σε αυτό. Είναι εγκληματικό για τις ελληνικές ομάδες, να παίζουν και να βρίσκονται οριακά 1-2 Ελληνες στην 11άδα τους. Όλα αυτά, ενδέχεται να βελτιωθούν, μέσω της συμπίεσης που θα προκαλέσει η κρίση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X