Τόνι Σαβέβσκι: Ο κορυφαίος αριστερός χαφ εξτρέμ στην ιστορία της ΑΕΚ, με τη δική σας ψήφο!

Η αυτού μεγαλειότης, Τόνι Σαβέβσκι. Αυτός είναι ο κορυφαίος αριστερός χαφ εξτρέμ στην ιστορία της ΑΕΚ, όπως προέκυψε μέσα από τη δική σας ψήφο. Με τόσο ξεκάθαρο και καταιγιστικό τρόπο μάλιστα, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Ο τεράστιος Τόνι, ο άνθρωπος κομπιούτερ, η ψυχή της ΑΕΚ, έσπασε κάθε ρεκόρ και με το ασύλληπτο ποσοστό του 87% αποτέλεσε την απόλυτη επιλογή σας για τη θέση.

Αν και φαινόταν πως η συγκεκριμένη θέση θα μπορούσε να φέρει «ντέρμπι», τελικά ο Σαβέβσκι αποδείχθηκε ασυναγώνιστος. Ισως βέβαια να είναι και λογικό, εάν αναλογιστεί κάποιος πως πρόκειται για μια τεράστια καριέρα 13 ετών, με 495 ματς φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ. Ειδικά μάλιστα, εάν συνυπολογιστεί, πως αργότερα υπηρέτησε την ομάδα τόσο ως προπονητής, όσο και ως υπεύθυνος της Ακαδημίας.

«Καίσαρας» και Μάνταλος

Αν ο Σαβέβσκι ήταν μακράν ο πρώτος και καλύτερος στις επιλογές σας, μίνι έκπληξη υπήρξε στις επόμενες θέσεις. Για παράδειγμα, η 2η θέση δόθηκε στον Ζούλιο Σέζαρ. Αν και η πορεία του στην ΑΕΚ δεν συνδυάστηκε με κάποιον τίτλο, ο «Καίσαρας» αγαπήθηκε πολύ και βέβαια είναι πάντα στο μυαλό το μαγικό γκολ της υπέροχης βραδιάς που έφερε τη νίκη επί της Μίλαν.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή, η ανάδειξη του Πέτρου Μάνταλου στην 3η θέση. Κυρίως λόγω της έντονης αμφισβήτησης που δέχεται συχνά πυκνά ο αρχηγός. Φαίνεται πάντως, πως η σπέκουλα δεν επηρεάζει τους Ενωσίτες, που αναγνωρίζουν την αξία του Μάνταλου και τη συμβολή του στη νέα εποχή της ΑΕΚ.

Πομώνης και «τανκ»

Αν και ελάχιστοι έχουν παραστάσεις από τη μυθική παρουσία του Σπύρου Πομώνη με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο φαντεζί αεράτος εξτρέμ της δεκαετίας του ’60 βρέθηκε στην 4η θέση των επιλογών σας. Αναμφίβολα, δείγμα της εκτίμησης που υπάρχει στην αξία του, έστω και μέσω αφηγήσεων.

Αμέσως μετά, τον ακολούθησε ο Τάκης Νικολούδης. Το «τανκ» από τη Μακεδονία, με τη διπλή θητεία στην Ενωση, βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος σε όλη τη χρυσή περίοδο των τελών της δεκαετίας του ’70.

Αξιο αναφοράς, ότι και σε αυτήν την ψηφοφορία, δεν υπήρξε παίκτης που να λάβει έστω δύο ψήφους. Δείγμα αναμφίβολα, πως υπάρχει κόσμος που σέβεται κάθε παίκτη που προσέφερε, πολύ ή λίγο, σε αυτήν την τεράστια πορεία.

 

[poll id=”361″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X