Ο μαχητής Ντ' Ουρμπάνο: Το «λιοντάρι» από την Ιταλία!

Ο μαχητής Ντ' Ουρμπάνο: Το «λιοντάρι» από την Ιταλία!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ντ’ Ουρμπάνο είναι ένας μαχητής και ο συνεργάτης-αρχιτέκτονας του Μάσιμο Κάρέρα.

Ο Τζιόρτζιο Ντ’ Ούρμπανο είναι ο άμεσος συνεργάτης του Μάσιμο Καρέρα και ο γυμναστής που έφερε μαζί του στην ΑΕΚ ο Ιταλός. Και κάτι ήξερε. Άλλωστε, είναι αυτός – όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Καρέρα – που τον έκανε να παίζει μπάλα μέχρι τα 44.

Εν μέσω κορωνοϊού, όλα έχουν δυσκολέψει. Πόσο μάλλον, για έναν άνθρωπο που είναι μακριά από την οικογένειά του και την πατρίδα του. Μακριά από την δοκιμαζόμενη από τον φονικό ιό, Ιταλία. Αλλά πάντα ήταν μαχητής. Είχε δύσκολο ξεκίνημα και αναρριχήθηκε. Αρρώστησε αλλά δε το έβαλε κάτω. Πάλεψε, ως πραγματικό λιοντάρι. Και βγήκε νικητής. Ένας άνθρωπος, «διαμάντι» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα τεράστιο όνομα στην Ιταλία. Δίπλα σε παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκι, μέλος Εθνικών Ομάδων, γυμναστής σε ικανότατες ομάδες υψηλού επιπέδου στην Ιταλία και μια ανάσα στο παρελθόν από τις Μίλαν και Γιουβέντους. Αυτός είναι ο Τζιόρτζιο Ντ’ Ούρμπανο.

Η «καμένη» γη και η βελτίωση

Ο Μάσιμο Καρέρα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Παρέλαβε, ουσιαστικά, μια «καμένη» γη και προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Φυσικά, όλα όσα παρέλαβε δεν αποτελούσαν «δουλειά» του Νίκου Κωστένογλου. Αλλά του Μιγκέλ Καρντόσο, που η προετοιμασία που έκανε στους παίκτες, δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Κάτι που έχουν παραδεχθεί και οι ίδιοι οι «κιτρινόμαυροι». Αμέσως ο Ιταλός έπιασε δουλειά, μαζί με τους συνεργάτες του. Ο Ντ’ Ουρμπάνο είχε την περισσότερη. Διότι έπρεπε να βελτιωθεί άμεσα η φυσική κατάσταση των παικτών, προκειμένου να μπορούν να παίξουν τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Καρέρα. Ένταση και πολύ τρέξιμο.

Πλέον, τέσσερις περίπου μήνες μετά, ο 62χρονος προπονητής φυσικής κατάστασης τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω. Άλλωστε, μόνο τυχαίες δεν ήταν οι δηλώσεις του Ντανιέλε Βέρντε μετά το τέλος του παιχνιδιού κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Ιταλός είχε κάνει ένα τρομερό σπριντ για το τρίτο γκολ της «Ένωσης». Και ερωτηθείς ύστερα από το ματς, για αυτό το σπριντ, απάντησε ότι «ίσως πριν λίγο καιρό δεν θα μπορούσα να το κάνω». Μέσα από εννιά λέξεις παρουσίασε τη συνολική καλή δουλειά που γίνοταν στη προπόνηση. Και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Ντ΄ Ουρμπάνο.

Πλέον, όλα με τον κορωνοϊό έχουν αλλάξει. Οι προπονήσεις γινόντουσαν από το σπίτι. Δείχνοντας ότι η ΑΕΚ προσαρμόστηκε. Έγινε η σωστή χρήση του ίντερνετ, δόθηκαν συμβουλές και υλικό στους παίκτες, ώστε με την επανεκκίνηση να είναι πανέτοιμοι. Ο Ντ’ Ούρμπανο, πάντως, είναι σε καθημερινή επαφή με τους παίκτες αλλά και με τους συνεργάτες του στην «Ένωση».

Το σκι, το θαλάσσιο… σκι και το βόλεϊ

Ωστόσο, ο Ντ’ Ουρμπάνο δεν ασχολήθηκε μόνο με τον χώρο του ποδοσφαίρου. Στην Ιταλία ξεκίνησε όντας στο πλάι του σκιέρ, Αλμπέρτο Τόμπα. Ενός ινδάλματος στην Ιταλία. Από το 1989 μέχρι το 1996 συνεργάζονταν μαζί του. Ο Τόμπα είναι ένας θρύλος στην Ιταλία. Δύο φορές χρυσός σε Ολυμπιακούς αγώνες και άλλες δύο φορές ασημένιος. Ενώ έχει πάρει και δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και άλλα δύο χάλκινα. Στην γειτονική χώρα έχει πολλούς θαυμαστές.

Έπειτα, ανέλαβε ρόλο  στην Εθνική Ομάδα Γυναικών σκι στην Ιταλία. Παράλληλα, εκτός ποδοσφαίρου έχει βρεθεί ένα διάστημα στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Νοβάρα, αλλά και στην Εθνική Ομάδα θαλάσσιου σκι.

Ωστόσο, στο παλμαρέ του έχει και ένα ασημένιο μετάλλιο, με την Εθνική Ομάδα βόλεϊ της Ιταλίας το 2016. Και όλα αυτά τα κατάφερε, ενώ ξεκίνησε ώστε να γίνει… δημοσιογράφος.

Η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο μπήκε λίγο… απρόσμενα και περίεργα στην ζωή του Ντ’ Ουρμπάνο. Ο «καθηγητής» (διδάσκει αναφορικά με την φυσική κατάσταση) ήθελε κάτι καινούργιο στη ζωή του. Να ξεφύγει από την… λεγόμενη ρουτίνα. Γι’ αυτό και το 2003 πήγε στην Αταλάντα ως προπονητής φυσικής κατάστασης. Εκεί έμεινε μέχρι το 2007. Καθώς τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου πήγε στην Σιένα, στην οποία έμεινε μέχρι το 2013, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην Serie A και στην Serie B. Ωστόσο, κατάφερε μεγάλες επιτυχίες. Όπως να ανακηρυχτεί καλύτερος προπονητής φυσικής κατάστασης με τη Σιένα στη δεύτερη κατηγορία. Όνομα «δυνατό» είχε. Και γι’ αυτό τον πλησίασε η Μίλαν του Καπέλο. Και μάλιστα ήταν κοντά, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Αλλά ο Καπέλο απολύθηκε, με αποτέλεσμα να μην κλείσει αισίως το deal. Και η Γιουβέντους ενδιαφέρθηκε για τον Ντ’ Ουρμπάνο. Όμως, ούτε και εκεί πήγε. Το 2014 πήγε στην Λατίνα όπου έμεινε για τρεις μήνες και το 2016 στην Όλμπια, όπου εκεί παρέμεινε για έξι μήνες.

Το 2017 ο Μάσιμο Καρέρα πάει στην Σπαρτάκ Μόσχας και τον παίρνει μαζί του. Ωστόσο, όταν ο Καρέρα αποχώρησε από τον ρωσικό σύλλογο, τον ακολούθησε και ο Ντ’ Ουρμπάνο.

«Έκλαιγα από τον πόνο, αλλά ήμουν λιοντάρι!»

Η αποχώρησή του από τη Σιένα, δεν ήταν αυτή που ήθελε. Αναγκάστηκε να φύγει. Ο Ντε Ουρμπάνο, σε συνέντευξη του στο επίσημο σάιτ της Σπαρτάκ Μόσχας είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στο τεράστιο πρόβλημα υγείας που πέρασε και τον ανάγκασε να σταματήσει για λίγο διάστημα. «Τον Χειμώνα του 2012 είχα περάσει ένα μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο. Κάποια στιγμή, άρχισα να νιώθω φρικτούς πόνους στο στήθος. Πήγα για εξετάσεις. Εκεί είδαν ότι πρόκειται για καρκίνο. Στην Ιταλία, αυτό του είδους τον καρκίνο που είχα, τον ονομάζουμε «μέλι στα οστά». Γιατί μεταβάλει το χρώμα του σκελετού σε κίτρινο. Ξεκίνησα τις χημειοθεραπείες. Αγωνίστηκα με τον υποσιτισμό, που προκλήθηκε από αναιμία. Αλλά δεν το έβαλα κάτω. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα συνεχίσω να δουλεύω ότι και αν συμβεί. Έκλαιγα από τον πόνο μερικές φορές. Αλλά ήμουν λιοντάρι. Τα κατάφερα και βγήκα νικητής», είχε πει αναφορικά με την περιπέτεια που είχε. Παράλληλα, μεγάλη στήριξη είχε και από τους παίκτες της Σιένα, που ενώ βρίσκονταν στο νοσοκομείο ο Ντε Ουρμπάνο, σε έναν πανηγυρισμό σήκωσαν μία μικρή σημαία, η οποία έγραφε: «Φόρτσα Τζόρτζιο».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X