Κορωνοϊός - Σταϊκούρας: Έρχεται επίδομα 600 ευρώ για γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς

Κορωνοϊός - Σταϊκούρας: Έρχεται επίδομα 600 ευρώ για γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επίδομα ύψους 600 ευρώ μέσω προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ , ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι άμεσα θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση.

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις επιταγές που λήγουν έως το τέλος Μαρτίου, καθώς και διευκρινίσεις για τους πρωτογενείς και δευτερογενείς ΚΑΔ, ώστε εκτός από τον κύριο Κωδικό Ατομικής Δραστηριότητας, η περίμετρος να καταλαμβάνει και τους δευτερεύοντες.

Την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης πολλοί περισσότεροι ΚΑΔ, ενώ παράλληλα υπάρχουν κάποιοι ΚΑΔ που πρέπει να εξετασθούν ιδιαιτέρως εάν έχουν πληγεί, όπως π.χ. σούπερ μάρκετ και τράπεζες.

Ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε τις τράπεζες να «τρέξουν γρηγορότερα» για να διευκολύνουν και τα φυσικά πρόσωπα και να τηλεφωνήσουν στους πολίτες με πρόταση αναστολής των υποχρεώσεών τους. Τόνισε δε, ότι όλες οι κλήσεις (π.χ. από εισπρακτικές εταιρείες) πρέπει να αφορούν μόνον σε ρυθμίσεις.

Ανέφερε επίσης ότι εντός του Απριλίου θα εξετασθεί εκ νέου τι θα γίνει με το θέμα της λήξης στις 30 Απριλίου του καθεστώτος προστασίας της α’ κατοικίας.

Ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι σύμφωνα με το βασικό σενάριο (διάρκεια κρίσης έως τον Ιούνιο), η ύφεση – με τα σημερινά δεδομένα – θα είναι στην Ελλάδα προς το 3%, ενώ στην Ευρώπη- όπως προβλέπει και η ΕΚΤ- στο 5%.

Εάν καθυστερήσει εφέτος η ανάκαμψη των οικονομιών, η ύφεση στην Ευρώπη θα ανέλθει σε 8,7%.

Στην Ελλάδα, εφέτος μπορεί να υπάρχει θέμα με τον τουρισμό από το εξωτερικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X