Ρέι: «Η σεζόν τελείωσε μέσα Μαρτίου-Στην Ευρώπη το μπάσκετ είναι... business»

Ρέι: «Έδωσα όλο μου το είναι για να πάρει η ΑΕΚ το τρόπαιο»
Photo Credits: INTIME

Ο Κέντρικ Ρέι έδωσε συνέντευξη μίλησε για την εμπειρία του στα ευρωπαϊκά παρκέ την τελευταία τριετία, φυσικά αναφέρεται και στην ΑΕΚ και εξήγησε το γιατί στην Ευρώπη το μπάσκετ είναι πιο πολύ… business.

Αναλυτικά όσα στο «Inside the Nest Podcast»: 

Για τον τον κορωνοϊό: «ήμουν στην Ελλάδα όταν εξαπλώθηκε ο ιός. Έκλειναν εστιατόρια σιγά σιγά. Επίσης στα σούπερ μάρκετ έβαζαν έναν-έναν τους ανθρώπους μέσα. Έτσι υπήρχε τεράστια ουρά», είπε, ενώ για το αν δυσκολεύτηκε να βρει πτήση για τη Νέα Υόρκη είπε ότι «δεν ήταν δύσκολο. Είχαν απαγορευτεί οι απευθείας πτήσεις, έτσι εγώ πέταξα από Ελλάδα με ενδιάμεσο σταθμό».

Για την εμπειρία του στην Ευρώπη: «Είναι… business. Στο ΝΒΑ υπάρχουν τα μακροχρόνια συμβόλαια. Στην Ευρώπη συνηθίζουν να έχουν συμβόλαια ενός έτους. Έτσι εσύ είσαι έτοιμος να πας στην επόμενη ομάδα σου μετά από ένα χρόνο. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές διοργανώσεις σε πολλά επίπεδα, έτσι χρόνο με το χρόνο προσπαθώ να φτάνω όλο και πιο ψηλά σε επίπεδο».

Για την ΑΕΚ: «Παίζουμε στο BCL. Είναι μετά την Euroleague και το Eurocup. Η Euroleague είναι η καλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη και όλοι θέλουν να παίξουν εκεί. Στο BCL υπάρχουν πολλά… underdogs».

Για το πέρασμά του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ είπε: «Είχα συμβόλαιο δύο ετών με την Μακάμπι. Στον πρώτο χρόνο αποφασίσαμε να το λύσουμε. Δεν έπαιζα πολύ. Ήθελα να πάω κάπου να δείξω τι μπορώ να κάνω. Έτσι, αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας και άλλη ομάδα πήρε το συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν».

Αναφορικά με την πρώτη σεζόν της καριέρας του σε επαγγελματικό επίπεδο τόνισε: «Πάνω στο παρκέ δεν άλλαζαν πολλά πράγματα. Στην Ευρώπη αυτό που άλλαζε ήταν η άμυνα και τα αθλητικά προσόντα των παικτών. Εκτός παρκέ ήταν δύσκολα. Ήταν μια διαφορετική κουλτούρα και κανένας δεν ήξερε αγγλικά, έτσι έπρεπε να μεταφράζονται αυτά που έλεγα. Ήταν δύσκολα, αλλά πλέον είμαι κάποια χρόνια εκτός ΗΠΑ και έχω συνηθίσει».

Επιπλέον, σχετικά με την μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι του, σε σχέση με τα χρόνια στο Κολέγιο, εξήγησε πως ήταν «το ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό με βοήθησε να ηρεμήσω το παιχνίδι μου και να παίζω σε διαφορετικές ταχύτητες. Ήμουν σπίτι και μια μέρα κοιτούσα στιγμιότυπα από το παιχνίδι μου στο Kennesaw και ήμουν πάντα σε μια ταχύτητα».

Για το πώς δουλεύει κατά τη διάρκεια της έξαρσης του ιού: «Προπονούμαι στο σπίτι. Κάνω πους απς, διατάσεις, κοιλιακούς. Όλα τα γυμναστήρια είναι κλειστά, έτσι βρίσκω διαφορετικούς τρόπους για να μείνω υγιής. Κάνω ένα μικρό διάλειμμα. Η σεζόν τελείωσε στα μέσα Μάρτη και αυτό είναι μια μικρή έκπληξη γιατί συνήθως τελείωνε για εμάς τον Ιούνιο. Τώρα χαλαρώνω».

Παράλληλα, μίλησε και για τους γιους του: «Ελπίζω να επιλέξουν το μπάσκετ. Θα τους στηρίξω ό,τι κι αν διαλέξουν αλλά ελπίζω να διαλέξουν το μπάσκετ»

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X