Άδειασε ο Έβρος από μετανάστες -Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό

Άδειασε ο Έβρος από μετανάστες -Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εξελίξεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού στον Εβρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα εκκενώθηκε ο καταυλισμός των μεταναστών απέναντι από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία

Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία με πιθανό προορισμό στην Κωνσταντινούπολη ή σε κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές αρχές. Οι παρακάτω φωτογραφία που δημοσίευσε το militaire.gr είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Παραμένουν σε ισχύ ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής

Πηγές του ΓΕΕΘΑ πάντως αναφέρουν πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ύψιστο βαθμό επιφυλακής των ανδρών που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων, καθώς το δάσος στις Καστανιές είναι πυκνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αρχών. Γι αυτό και τα αμυντικά μέτρα στην ελληνική πλευρά των συνόρων δεν χαλαρώνουν καθόλου ούτε στις Καστανιές αλλά ούτε και τον υπόλοιπο Έβρο.
Σύμφωνα πάντως με κυβερνητική πηγή οι Τούρκοι θέλουν να εμφανίσουν εκκένωση της περιοχής και δείχνουν κάποιες εικόνες. Ωστόσο χρειάζεται ακόμα χρόνος ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση.
Υπενθυμίζεται πως στον Εβρο θα μετέβαινε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ωστόσο δεν θα πάει τελικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X