Πέτσας: «Διανύουμε τώρα τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες για τον κορονοϊό»

Πέτσας: «Διανύουμε τώρα τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες για τον κορονοϊό»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Στέλιος Πέτσας, που αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, λόγω του κορονοϊού. Ο εκπρόσωπος Τύπου, τόνισε πως η χώρα μας διανύει τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω η εξάπλωση του ιού. «Διανύουμε τώρα τις δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες, οι Έλληνες στη μεγάλη πλειονότητά τους επιδεικνύουν συγκινητική συνέπεια» είπε.

Φυσικά ανέφερε πως από σήμερα διακόπηκαν και οι πτήσεις εξωτερικού της Aegean με εξαίρεση τις Βρυξέλλες, ενώ επέρχεται και μία σημαντική διοικητική μεταβολή στις 28 δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, οι οποίες πλέον εντάσσονται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Καταγγέλλω δημόσια όσους διέσπειραν fake news ότι φτιάχνουμε 28 νέες δομές για πρόσφυγες και μετανάστες, είναι οι υπάρχουσες που τίθενται υπό τη διοίκηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου», ήταν τα λόγια του.  Στη συνέχεια μίλησε για την ενίσχυση στην οποία προσπαθεί να προβεί η κυβέρνηση, όσον αφορά το σύστημα υγείας.

«Προβλέψαμε από την πρώτη στιγμή τη διάθεση όποιων πόρων χρειαστούν για έκτακτες δαπάνες, προσλήψεις, εξοπλισμό κτλ. Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει ενισχυθεί. Πριν από δύο μήνες είχαμε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 813, εκ των οποίων οι 118 είναι ιδιωτικές», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Τέλος, ξεχωριστή αναφορά έκανε και στα οικονομικά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, ξεκαθαρίζοντας πως «κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί και συνεχίζει να επιδεινώνεται, και από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθούν τα κριτήρια για την ένταξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στα μέτρα στήριξης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X